واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توافق وین و فرصت های متقابل ایجاد شده میان آ.سه.آن و ایران کوالالامپور – ایرنا – کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) پس از توافق اخیر ایران و گروه 1+5 می توانند با همکاری سازمان یافته تر و براساس تمایل ایران برای طرف گفت وگو قرار گرفتن با مجموعه آ.سه.آن از این فرصت بهتر استفاده کنند.
"مجید صفار" کاردار موقت سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا ضمن عنوان این مطلب، تصریح کرد: کشورهای جنوب شرق آسیا با شکل گیری و اعلام رسمی جامعه کشورهای آ.سه.آن در پایان سال 2015 ، بیش از پیش خود را به عنوان کشورهائی با ظرفیت توسعه همکاری های همه جانبه اقتصادی و سیاسی معرفی می کنند.
وی معتقد است برخورداری از جمعیت 650 میلیون نفری و ظرفیت های مناسب برای توسعه همکاری های اقتصادی و تجاری و نیز تلاش برای توسعه زیرساخت ها، در کنار اهمیت راهبردی منطقه و رقابت های فزایندهی اقتصادی و نیز سرزمینی در آن، باعث افزایش روز افزون اهمیت این منطقه شده است.
اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا شامل 10 کشور اندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، ویتنام، کامبوج، برونئی، میانمار و لائوس است.
صفار در ادامه گفت: اگرچه کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا با درک صحیح از اهمیت منطقه گرایی، رشد و توسعه متوازن را در دستور کار خود قرار داده و درصدد توسعه همکاری های فیمابین برای رشد مناسبات و تبادلات درون منطقه ای هستند، اما توسعه همکاری ها با کشورها و دیگر نهادهای سیاسی و اقتصادی منطقه ای را از نظر دور نداشته و مایل به توسعه سازمان یافته مناسبات خود با آنها هستند.
این دیپلمات ایرانی گفت: جمهوری اسلامی ایران در سطح دوجانبه با کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا و نیز در قالب آ.سه.آن، مناسبات و مراودات سیاسی و تجاری تعریف شده ای دارد که می تواند بسیار فراتر از سطوح فعلی باشد، اما رشد این مناسبات تا حدی متأثر از تحریم های سازمان ملل متحد و به ویژه تحریم های یکجانبه کشورهای اروپایی و آمریکا، از سرعت لازم و کافی برخوردار نشده است.
به اعتقاد وی، با مکتوب شدن توافقات میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای 1+5 در مذاکرات وین، براساس چارچوب تعریف شده در لوزان و روند فعلی حل و فصل اختلافات در خصوص فعالیت های صلح آمیز هسته ای در جمهوری اسلامی ایران می تواند زمینه مناسب تری را برای سرعت بخشیدن به مناسبات همه جانبه در سطح دوجانبه و منطقه ای در قالب آ.سه.آن و نیز در چارچوب همکاری های آ.سه.آن و سازمان همکاری های اقتصادی- اکو، فراهم کند.
صفار، رقابت کشورهای بزرگ (از لحاظ اقتصادی) برای کسب فرصت های اقتصادی و تجاری بیشتر در ایران و کسب بهترین فرصت های همکاری و سرمایه گذاری در بخش های مختلف را امری دانست که از نظر سایر کشورهای در حال توسعه از جمله برخی کشورهای جنوب شرق آسیا نیز پنهان نیست.
وی تاکید کرد: این کشورها نیز در صدد برخواهند آمد خود را از سایه تحریم هایی که به آن تن داده بودند، خارج کنند.
این دیپلمات ایرانی، سفر مقامات ارشد کشورهای اروپایی به ایران بلافاصله پس از مکتوب شدن توافقات در وین را بیانگر اهمیت راهبردی ایران برای آنها دانست و گفت: اگرچه فرصت برای فعالیت های مشترک و مستقل تجاری در ایران زیاد است، اما آنهایی که در شرایط تحریم، بهتر از فرصت هایی که در اختیار آنها قرار می گرفت استفاده کردند، احتمال دارد در آینده نیز از امکان و فرصت بهتری برخوردار شوند.
وی در خصوص بخش هایی که کشورهای جنوب شرق آسیا پس از لغو تحریم ها می توانند با ایران همکاری کنند، گفت: حوزه های نفت و گاز و فناوری پیشرفته در ایران، از جمله همکاری در زمینه تولید تجاری بسیاری از کالاها با فناوری جدید مانند بکارگیری فناوری نانو در تولید کالاها و محصولات مختلف، صدور خدمات فنی و مهندسی ایرانی در صنایع مختلف و نیز همکاری های متقابل در این حوزه ها از فرصت هایی است که می تواند زمینه مناسبی برای همکاری کشورهای جنوب شرق آسیا با جمهوری اسلامی ایران باشد.
وی در پایان تاکید کرد: کشورهای آ.سه.آن می توانند با همکاری های سازمان یافته تر و بر اساس تمایل ایران برای طرف گفت وگو قرار گرفتن با مجموعه آ.سه.آن از این فرصت بهتر استفاده کنند. امکان برقراری تماس های مشترک میان سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) و آ.سه.آن نیز مسیری است که می تواند با کمک و مساعدت جمهوری ایران هموارتر باشد.
آساق**1611
10/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]