واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۵۵ق.ظ)
جامعه پزشکي بايد در چارچوبهاي اخلاقي باشد موج - عضو شوراي عالي سازمان نظام پزشکي با بيان اين که پشتوانه جامعه پزشکي ملت است، گفت: جامعه پزشکي مکمل ملت و جداي از آن نيست. زيرساختها بايد طوري محافظت شود که جامعه پزشکي بتواند شأن خود را حفظ کند و در چهارچوبهاي اخلاقي بتواند رسالت خود را انجام دهد و اين مهم وظيفه تمام نهادهاي دولتي است.
به گزارش خبرگزاري موج، بهنام عباسيان در خصوص چالشهاي موجود در جامعه پزشکي که از گروه قبل ايجاد شده خاطرنشان کرد: اين مشکلات همچنان ادامه دارد و اين نيست که مشکلات مربوط به يک گروه يا دوره خاص باشد.
وي با اشاره به اين که با گذر زمان اين مشکلات روز به روز افزايش مييابد، خاطرنشان کرد: متاسفانه برخي مشکلات از خارج براي سازمان ايجاد ميشود و برخي نيز از درون به علت حضور افراد در پستها و تفکرات مختلف و عدم رعايت حريم اجتماعي يکديگر ايجاد ميشود.
عباسيان ادامه داد: يکسري از مشکلات پايه اي نيز هستند که نسبت به زمان و مکان فعلي استراتژي کشور به سازمانها و پزشکان وارد ميشود، اما؛ با تمام مشکلات موجود، سازمان همواره حامي پزشکان و بيماران بوده است.
وي با طرح سوالي مبني بر اين که آيا تنها دو نهاد وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکي براي حل مشکلات حوزه سلامت کفايت ميکنند، تصريح کرد: عوامل متعددي در اين امر دخيل هستند که ميتوان به سازمانهاي بيمه گرو شهرداري به عنوان مهمترين نهادها اشاره کرد.
وزارت بهداشت 20 درصد متولي امور ساماندهي مشکلات پزشکي است
عضو شوراي عالي سازمان نظام پزشکي با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري مبني بر اين که وزارت بهداشت تنها 20 درصد متولي امور ساماندهي مشکلات پزشکي است، افزود: 80 درصد باقيمانده مربوط به مديريت شهري است.
وي ادامه داد: مديريت شهري چقدر از هجمههاي وارد شده به جامعه پزشکي را تقبل کرده است؟ در فرايند مديريت شهري چقدر به کمک آمده است؟ خانههاي سلامت که در همه کشورهاي پيشرفته وجود دارد، چکيده اي از مديريت شهري است که براي ارتقاي سطح سلامت جامعه وارد عمل شده است، اين خانهها چقدر تاثيرگذار بودهاند؟
عباسيان با تاکيد بر اين که هيچ سپيد جامه اي را نخواهيد ديد که در جهت افزايش مشکلات جامعه خود تلاش کند، اذعان داشت: جامعه پزشکي همه قانون مدار بوده و به رفع مشکلات پرداخته و در ترقي جامعه علمي و ايفاي حقي که به جامعه دارد، در تلاش است.
وي با گلايه از اينکه همواره مسأله زيرميزي در جامعه مطرح است، ابراز داشت: در هر زماني چگونگي اشتغال پزشکان در بخشهاي دولتي و خصوصي و يا تخلفات پزشکي را مطرح ميکنند اين در حالي است که درصد انگشت شماري از جامعه پزشکي مدنظر هستند.
رسانه اي کردن مشکلات در جهت ايجاد پروپاگاندايي براي شبکههاي مجازي است
عضو شوراي عالي سازمان نظام پزشکي با انتقاد از هجمههاي صدا و سيما نسبت به جامعه پزشکي، اظهار داشت: متاسفانه برخي مسائل را به ناحق بزرگ ميکنند و اگر به عمق مطلب بر گرديم، متوجه ميشويم مسئله عنوان شده وجود خارجي ندارد و تنها در جهت ايجاد پروپاگاندايي براي شبکههاي مجازي است.
وي اضافه کرد: سازمان نظام پزشکي به شدت با مسأله زيرميزي مقابله کرده و مخالف آن هست و تاکنون افرادي که اقدام به چنين کاري ميکنند را محکوم کرده است، اما؛ متاسفانه برخي مسائل را به زيرميزي نسبت ميدهند در حالي که به راحتي و بدون هياهو قابل حل است.
مقصر جلوه دادن پزشکان سلب مسووليت از خود است
عباسيان با انتقاد از روانه شدن سيل عظيمي از بيماران به بخش دولتي و عدم پشتيباني مناسب از بخش خصوصي ابراز داشت: بيمههاي پايه به علت مشکلات مالي حمايت نميکنند و از طرف ديگر افزايش ويزيت پزشکان را در جامعه عنوان ميکنند.
وي ادامه داد: بايد ارزش تمام شده پکيج سلامت را مدنظر قرار داده، سرانه درمان را مشخص و آن را پشت تريبون رسانه ملي عنوان کنند، مقصر جلوه دادن پزشکان سلب مسووليت از خود است.
عضو شوراي عالي سازمان نظام پزشکي با بيان اين که ملت به علت مشکلات اقتصادي تحت فشار هستند، گفت: زماني من خوش هستم که هم وطن من خوش است. درست است که سازمان نظام پزشکي عهده دار سلامت جامعه است اما تمام ارگانها نيز در اين امر بايد دخيل باشند.
وي در خصوص همکاري اعضاي سازمان با سازمان متبوع خود، اذعان داشت: نزديک انتخابات تبليغات بسياري را انجام داده و از کاه، کوه ميسازيم تا بتوانيم خود را بزرگ کرده و در آينده کانديد شويم.
عباسيان افزود: اين که عنوان ميشود سازمان نظام پزشکي فاقد قدرت اجرايي است، آيا پتانسيل و منابع مالي لازم را داشته و کاري از پيش نبرده است؟ درآمد حاصل از سازمانهاي نظام پزشکي از اعضاي آن است و با سيل عظيم بيماران به بخش دولتي، بسياري از پزشکان به ناچار پروانه مطب را که تنها منبع درآمد سازمان محسوب ميشود را باطل به بخش دولتي مراجعه ميکنند.
وي ادامه داد: سازمان بدون منابع مالي چگونه ميتواند در بحث نظارت فعال باشد؟ اگر باقي ارگانها دست سازمان را نفشارند و از سازمان نظام پزشکي حمايت لازم صورت نگيرد، آيا سازمان ميتواند پويا باشد؟
عضو شوراي عالي سازمان نظام پزشکي تاکيد کرد: بايد قانوني گذاشته شود تا همه پزشکان چه فعال در بخش خصوصي و چه بخش دولتي داراي پروانه اشتغال الزامي باشند، تا سازمان بتواند نظارت را افزايش داده و نقش بهتري را ايفا کند.
وي با اشاره به اينکه اگر جامعه پزشکي متزلزل شود، آسيب آن ابتدا به خود جامعه خواهد رسيد، اظهار داشت: اگر يک پزشکي موفق ميشود، دعاي خير مردم بوده است، ما مديون جامعه هستيم و تمام همکاران ما در هر جاي کشور در صورت نياز با قامت راسخ در خط اول ايستادهاند تا بتوانند وظيفه خطير خود را به جامعه انجام دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]