تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836221972
احزاب اصلاحطلب در سنجهی اندیشهی امام (ره)؛ حزبی که امام گفت، حزبی که اصلاحطلبان سامان دادند
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: احزاب اصلاحطلب در سنجهی اندیشهی امام (ره)؛
حزبی که امام گفت، حزبی که اصلاحطلبان سامان دادند
امام خمینی: احزابی که آنها دارند (غربی ها) این طور نیست که یک کاری بکنند که برای کشورشان مضر باشد لکن وقتی صادر شد به این مملکتها برای اینکه توجه به عمق مسائل ندارند، احزابی درست میشوند که به حال کشورشان مضر است....»
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، زمینه بروز و ظهور احزاب و تشکلهای سیاسی بیشتر شد و گروهها و احزاب متعددی به وجود آمدند. در این راستا دیدگاههای حضرت امام خمینی (ره) نقش عمیق و متحول کنندهای در ایجاد بستر مناسب رشد سیاستورزی اسلامی ایفا نمود. اما هرچه از زمان رحلت امام و بیانات ایشان میگذرد، نارساییها و انحرافاتی در بعضی از احزاب نمایان گشت. با کمی دقت و تأمل میتوان این کاستیها و دوری از دیدگاههای امام (ره) را حول برخی تشکلهای اصلاح طلب به وضوح مشاهده کرد. در این نوشتار قصد داریم ویژگیها و اهداف حزب از دیدگاه امام (ره) را معرفی و سپس آن را به عنوان یک شاخص در نظر گرفته و به تطبیق آن با برخی از سرشناسترین احزاب اصلاح طلب دست بزنیم و انحرافات و کاستیهای آن را به نوعی نمایان سازیم.
1- ویژگیهای حزب از دیدگاه امام (ره)
حزب سیاسی در لغت به معنی گروهی از مردم است که با هویت ایدئولوژیک مشترک و با هدف به دست آوردن قدرت حکومت از راه انتخابات و یا از راههای دیگر سازمان یافتهاند.1 این شیوه گردآوری افراد برای کسب قدرت سیاسی، یک شیوه غربی و وارداتی میباشد و در کشور ما از زمان مشروطیت مورد استقبال و استفاده سیاست مداران قرار گرفت. همین غربی بودن فرهنگ تحزب، علتی شد تا بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی همواره نسبت به این فرهنگ سیاسی غربی در بین سیاسیون کشور نگران باشند و نسب به پیامدهای آن اینچنین هشدار دهند: «من گمان میکنم که از اول که احزاب پیدا شده است در امثال ایران، این یک طرحی بوده است از خارج. آنها احزاب دارند، آن مملکتهای دیگر، لکن احزابی که آنها دارند فرمش یک جور دیگر است. این طور نیست که یک کاری بکنند که برای کشورشان مضر باشد لکن وقتی صادر شد به این مملکتها برای اینکه توجه به عمق مسائل ندارند، احزابی درست میشوند که به حال کشورشان مضر است....» (امام خمینی (ره)، 9/10/1358) به همین منزله امام (ره) توجه خاصی به ویژگیها و اهداف حزب در یک حکومت اسلامی داشتند تا مبادا پیامدهای منفی تحزب در غرب، در نظام اسلامی ایران نیز واقع شود. خصوصیات احزاب از دیدگاه امام خمینی (ره) که در سخنرانیها و کلام ایشان نمایان است را میتوانیم در چهاردسته تقسیم بندی کنیم:
1-1 گفتمان: دینی، اللهی و اسلامی بودن
بر اساس دیدگاه امام (ره) حزب باید دارای ایده اسلامی و حزب اللهی باشد: «این طور نیست که حزب بد باشد یا هر حزبی خوب باشد. میزان ایدة حزب است و اگر ایده چیزی دیگر باشد این حزب شیطان است، هر اسمی هم داشته باشد، بنابراین ما باید کوشش کنیم حزبمان را حزب الله کنیم». (امام خمینی (ره)، صحیفه نور، ج 17، صفحه 45)
1-2 وظیفه حزب: دعوت کردن به خدا نه خود
امام ویژگی این حزب الهی را اینگونه توصیف میکند «حزب الهی، آثارش این است که رو ح خداست، یعنی کوشش آن این است که دعوت به خود نکند و دعوت به خدا بکند، دعوت به طبیعت نکند و دعوت به الوهیت و ملکوت بکند و این علامتی است که انسان خودش میتواند بفهمد که کجا میرود». (صحیفه نور، ج 17، صفحه 191)
1-3 سیاست خارجی حزب: مباره با مستکبرین و حمایت از مستضعفین جهان
ایشان در سخنرانی 27 مرداد 1358، نگاه احزاب به خارج از کشور را اینگونه ترسیم میکند: «من امیدوارم که یک حزب به اسم حزب مستضعفان در تمام دنیا بوجود آید و همه مستضعفان با هم در این حزب شرکت کنند و مشکلاتی را که در سر راه آنهاست، از میان بردارند و در مقابل مستکبرین و چپاولگران شرق و غرب قیام کنند و دیگر اجازه ندهند که مستکبرین بر مستضعفان عالم ظلم کنند»(صحیفه نور، ج 17، صفحه 191)
1-4 دیدگاه حزب در مواجهه با رقبای سیاسی: حفظ وحدت و پرهیز از تفرقه
امام بر حفظ وحدت جناحهای کشور و جلوگیری از تفرقه و نفاق بین گروهها و دستههای سیاسی تأکید بسیار فراوانی دارند: «باید احزاب با هم دست به هم بدهند، این حزب کذا و آن حزب کذا، هرکه برای خودش کار بکند، نباشد...»(صحیفه نور جلد 3، 413) و ایشان در جای دیگر اشاره میکند اختلاف بین گروهها و احزاب نامطلوب بوده و در جهت تخریب وحدت و منافع ملی و استراتژیک نظام است: «وقتی بنا شد که آن اشخاصی که مؤثر هستند، آن اشخاصی که امید این است که مملکت به واسطه آنها اصلاح بشود، اینها تمام قوایشان را صرف کنند در اینکه خودشان به جان هم بیفتند، دعوا کنند خودشان با هم، تمام نوشتههایشان بر ضد هم، هر کدام دیگری را رد کند، هر کدام دیگری را طرد کند و اینها، یا بعضی آنها دانسته این کارها را میکردند، و از عمال ابتدایی خارجیها بودند، و بعضی آنها هم ملتفت قضیه نبودند که دارند آنها را میکشند به یک راهی که مخالف با مصلحت کشور خودشان است». (صحیفه نور جلد 5، 276)
بر اساس دیدگاه امام (ره) حزب باید دارای ایده اسلامی و حزب اللهی باشد: «این طور نیست که حزب بد باشد یا هر حزبی خوب باشد. میزان ایدة حزب است و اگر ایده چیزی دیگر باشد این حزب شیطان است، هر اسمی هم داشته باشد، بنابراین ما باید کوشش کنیم حزبمان را حزب الله کنیم».
2- ویژگیهای احزاب اصلاح طلب
پس از بیان ویژگیهای حزب از دیدگاه امام (ره)، اکنون نوبت به بررسی خصوصیات احزاب اصلاح طلب و یا به اصطلاح چپ در بعد از انقلاب میرسد تا بهتر بتوانیم با حزب مورد نظر رهبر انقلاب مقایسه کنیم:
2-1 حزب کارگزاران سازندگی
این حزب در سال 1374 و در آستانه انتخابات پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی، توسط مسئولین دولت سازندگی شکل گرفت و دارای خصوصیات زیر است.
2-1-1 گفتمان: لیبرالی
گفتمان این حزب ماهیتی غیر دینی و لیبرالی دارد. از نگاه این تشکل دین امری فردی و غیر اجتماعی است و نباید در سیاست دخالت کند همانگونه که قدرت نیز نباید در دین دخالت کند. بر همین اساس است که در مرامنامهی حزب، از مباحث بنیادی همچون «ولایت فقیه» یاد نمیشود. بهطور کلی، گفتمان اصلی استراتژی فرهنگی کارگزاران را باید کاهش تدریجی نقش دین در جامعه و به تعبیری عرفی کردن امور دین و رشد سکولاریسم و بالاخره ایجاد فرهنگی لیبرالیستی با مناسبتهایی مبتنی بر تساهل، تسامح و آزادی برشمرد.2
2-1-2 وظیفه حزب: دعوت به خود برای انحصار قدرت
کارگزاران وظیفه خود را اینگونه تعریف میکنند که قدرت را به دست گیرند تا بتوانند در عرصه سیاست و اداره امور، نقش آفرینی کنند. حزب به رسانه و تریبون برای بیان افکار و دیدگاهها نیاز دارد، و چون برنامههای سازندگی که مدنظر کارگزاران است دراز مدت است، استمرار آن نیازمند حزبی نیرومند برای دفاع از برنامهها و به کمال رساندن سازندگی است.3
2-1-3 سیاست خارجی: لزوم تعامل و رابطه با مستکبرین جهان
اعضای این حزب اعتقاد داشتند توسعه اقتصادی را باید در اقتصاد لیبرالیستی دنبال کرد و متناسب با این اعتقاد خود مولفههای زیر را در سیاست خارجی انتخاب کردند: «تشنج زدایی، طرفدار مذاکره و رابطه با آمریکا، جذب سرمایههای خارجی، گسترش رابطه با اروپا» 4که توجیهی برای لزوم رابطه با مستکبرین جهان نبود.
2-1-4 دیدگاه حزب به رقبای سیاسی: کنار زدن رقبا به هرطریق ممکن
این حزب در بهمن 1374، که توسط اعضای دولت وقت و تنها به منظور کسب قدرت در مجلس ششم شکل گرفته بود، از تمام امکانات دولتی استفاده لازم را برد تا رقبا را کنار بزند. بدین منظور برخی کارگزاران را تنها و تنها تشکیل یافته برای «حفظ منافع شخصی» میدانند 5که هیچ نگاهی به منافع ملی و اتحاد ندارند.
2-2 حزب جبهه مشارکت ایران اسلامی
این حزب به مثابه یک حزب دولتی در 14/9/1377 به واسطه به قدرت رسیده محمد خاتمی شکل گرفت. که میتوان آن را در پایگاه حاکمان پیروز انتخابات تلقی کرد.
2-2-1 گفتمان: سکولار
حزب مشارکت که تحت تعالیم و اندیشههای دکتر سروش و حلقه کیان بود اندیشههای آنان را درخصوص سکولاریسم یعنی «جدایی دین از سیاست» به شدت ترویج میکرد به عنوان مثال در بندت سند تاملات راهبردی سیاسی- تشکیلاتی، حزب مشارکت آمده است: «حزب با همیشگی کردن قوانین موضوعه به بهانه مبتنی بودن آنها بر احکام شریعت مخالف است» 7که این مطلب خود گویای گفتمان حاکم بر حزب مشارکت است.
2-2-2 وظیفه: دعوت به خود برای انحصار قدرت
این حزب تنها وظیفه خود را جلب حداکثر عضو گیری و دعوت به خود برای انحصار قدرت میدانست و این قدرتطلبی چنان در این دوران بروز و ظهور داشت که به غیر از اعضای خود اجازه قدرت گرفتن به سایرین را نمیداد و در دولت، مجلس، شوراها و سایر نهادهایی که در اختیار داشت، تنها عوامل حزبی خود را بر کار میگماشت. حجاریان نظریه پرداز حزب گفته بود: «هر کس پیام دوم خرداد را درک نکرده است باید از کار برکنار شود». این فرمان موجب شد که بیش از 5000 نفر از مدیران مخدوم و با سابقه کشور را از مصادر مدیریتی و اجرایی برکنار کنند.8
2-2-3 سیاست خارجی: لزوم تعامل و رابطه با مستکبرین جهان
همچون حزب کارگزاران مبنای سیاست خارجی خود را بر تنش زدایی و رابطه با تمام کشورهای دنیا (همچون آمریکایی که امام آن را شیطان بزرگ میدانست) قرار داده بود.
2-2-4 دیدگاه حزب به رقبای سیاسی: کنار زدن رقبا به هرطریق ممکن
حزب مشارکت هیچ هنگام مرز رفاقت و همدلی با رقیب سیاسی را پاس نداشته و خود را مظهر خوبیها و رقیب سیاسی را مظهر بدیها معرفی میکرد. به گونهای که در دوره حاکمیت هشت ساله دوم خرداد یا اصلاح طلبان، رسانه ملی، شورای نگهبان، نیروی مقاومت بسیج، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، قوه قضائیه، روحانیت، حوزههای علمیه و دادگاههای انقلاب، آماج حملات دوم خرداد با محوریت حزب مشارکت بود. همچنین ایجاد قائله در انتخابات دهم ریاست جمهوری به بهانه تقلب برای کنار زدن رقیب یکی دیگر از نشانههای قدرت طلبی حزب به هرطریق ممکن است. درواقع رفتار حزب مشارکت را میتوان ترجمان این سخن استالین در دوران جنگ سرد قلمداد کرد: «هر کس با ما نیست لاجرم علیه ما است».9
حزب مشارکت که تحت تعالیم و اندیشههای دکتر سروش و حلقه کیان بود اندیشههای آنان را درخصوص سکولاریسم یعنی «جدایی دین از سیاست» به شدت ترویج میکرد. به عنوان مثال در بندت سند تاملات راهبردی سیاسی- تشکیلاتی، حزب مشارکت آمده است: «حزب با همیشگی کردن قوانین موضوعه به بهانه مبتنی بودن آنها بر احکام شریعت مخالف است».
2-3 حزب مجاهدین انقلاب اسلامی
این حزب در تاریخ 10/7/1370 با معرفی خود به عنوان یک حزب اصلاح طلب، مجوز فعالیت سیاسی در کشور را دریافت و در این دو دهه فعالیت، دارای خصوصیات زیر بوده است:
2-3-1 گفتمان: سکولار
این حزب مخالف دخالت روحانیت در مسائل سیاسی میباشد و جدایی سیاست از دین را مطالبه میکند. بگونهای که بعد از سخنرانی آقای هاشم آقاجری عضو ارشد حزب در توهین به مقدسات و مراجع تقلید، حزب با صدور بیانهای تمام قد از وی دفاع و بیان کرد به داشتن اعضایی چون او افتخار میکند. همچنین این سازمان از رسماً از ابتدای تشکیل خود تاکنون التزام به ولایت فقیه نداشته است.10
2-3-2 وظیفه: لابی و نفوذ برای انحصار قدرت
این سازمان فعالیتهای خود را به صورت مخفی و غیر علنی، با ایجاد لابیهای سیاسی و اعمال نفوذ پشت صحنه سیاست، برای کسب قدرت دنبال میکند. در واقع هدف اصلی آنان پرداخت کمترین هزینه و بیشترین فایده و سود بردن از نتایج آن است.11
2-3-3 سیاست خارجی: لزوم تعامل و رابطه با مستکبرین
این حزب نیز همچون حزبهای قبلی خواهان مذاکره و رابطه با تمام کشورهای جهان علل خصوص آمریکا است.12
2-3-4 دیدگاه حزب به رقبای سیاسی: ایجاد تفرقه برای کسب قدرت
این سازمان همیشه با توجیه وسیله برای رسیدن به هدف و قدرت، سعی در کنار زدن رقبا به هر ترتیب ممکن بوده است. مثلاً نقش سران سازمان در تحصن و صدور بیانیههای ساختار شکنانه علیه نظام، غائله کوی دانشگاه تهران، اهانت به مقدسات، انتخابات دهم ریاست جمهوری و حوادث پس از آن و ... نقش اول بوده است.
منابع:
1- هیوود، اندرو (1389). سیاست. چاپ اول. تهرات: نشر نی. ص 355.
2- علی دارابی (1388)، جریانشناسی سیاسی در ایران. چاپ چهارم. تهران: انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشهی اسلامی. ص 340-345.
3- همان. ص 341.
4- همان. ص 344.
5- داریوش جهان بین (1380)، جریانهای سیاسی و مواضع ما، گفت و گوی صریح و بی پرده با مرتضی نبوی و محمدرضا باهنر. ص 58.
6- علی دارابی (1388). همان. ص 356.
7- عبدالله شمسی (1390، پاییز)، مقالهی جریانشناسی فکری-سیاسی گروههای دوم خردادی، مجلهی پیام، شمارهی 107، ص 132.
8- علی دارابی (1388). همان. ص 356.
9- علی دارابی (1388). همان. ص 357-358.
10- علی دارابی (1388). همان. ص 298- 300.
11- علی دارابی (1388). همان. ص 303.
12- علی دارابی (1388). همان. ص 300.
* وحید بهرامی؛ دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد منبع: برهان انتهای متن/
94/03/14 - 00:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]
صفحات پیشنهادی
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام: برخی راه و رسم نادرستی در پیش گرفتهاند که به نفع هیچ کس نیست/ اصلاحطلبان هیچ گ
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام برخی راه و رسم نادرستی در پیش گرفتهاند که به نفع هیچ کس نیست اصلاحطلبان هیچ گاه مخالفان را قلع و قمع و حتی متهم نکردنددبیرکل مجمع نیروهای خط امام گفت امروز عدهای اندک رسم و راه نادرستی را در مراکز فرهنگی علمی و دانشگاهها ایجاد کردهاند که بهدر خطبههای نماز جمعه مطرح شد انتقاد امام جمعه قلعهرئیسی از تخریب استاندار کهگیلویه و بویراحمد توسط اصلاحطلب
در خطبههای نماز جمعه مطرح شدانتقاد امام جمعه قلعهرئیسی از تخریب استاندار کهگیلویه و بویراحمد توسط اصلاحطلبانامام جمعه قلعهرئیسی از تخریب استاندار کهگیلویه و بویراحمد در میتینگ اصلاحطلبان انتقاد کرد به گزارش خبرگزاری فارس از چاروسا حجتالاسلام اسماعیل صلواتی ظهر اگفتوگوی تفصیلی فارس با آیتالله خزعلی و هسرش طاهره کلباسی: آیتالله خزعلی: اصلاحطلبان نمیتوانند هاشمی را ب
گفتوگوی تفصیلی فارس با آیتالله خزعلی و هسرش طاهره کلباسی آیتالله خزعلی اصلاحطلبان نمیتوانند هاشمی را برای انتخابات خبرگان پررنگ کنند طاهره کلباسی ساواک همسرم را به دلیل امضای مرجعیت امام زندانی کردآیتالله خزعلی درباره انتخابات هیات رئیسه مجلس خبرگان میگوید انتخاب آیتدر خطبههای نماز جمعه مطرح شد انتقاد امام جمعه چرام به میتینگ سیاسی اصلاحطلبان در یاسوج/به استاندار هم رحم
در خطبههای نماز جمعه مطرح شدانتقاد امام جمعه چرام به میتینگ سیاسی اصلاحطلبان در یاسوج به استاندار هم رحم نکردندامام جمعه چرام با اشاره به متینگ گروهی از اصلاحطلبان در یاسوج گفت در این جلسه بسیاری از خطوط قرمز نظام نادیده گرفته شد و به بعضی از نهادها از جمله استاندار اهامام جمعه موقت بیرجند عنوان کرد اخلاقمداری بالاترین نیاز کنونی جامعه اسلامی و احزاب
امام جمعه موقت بیرجند عنوان کرداخلاقمداری بالاترین نیاز کنونی جامعه اسلامی و احزابامام جمعه موقت بیرجند گفت اخلاقمداری بالاترین نیاز کنونی جامعه اسلامی است که باید در احزاب و تشکلها پررنگ و برجسته شود به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی تابعیکیهانیان در گفتوگو با فارس مطرح کرد پیشنهاد شکلگیری شورای ملی دبیران کل احزاب/ با این طرح هیچ حزبی زیر خاکست
کیهانیان در گفتوگو با فارس مطرح کردپیشنهاد شکلگیری شورای ملی دبیران کل احزاب با این طرح هیچ حزبی زیر خاکستر نمیمانددبیرکل جمعیت حامیان انقلاب اسلامی میگوید باید به جای خانه احزاب شورای ملی دبیران کل احزاب شکل بگیرد که با این طرح هیچ حزبی زیر خاکستر نمیماند علی کیهانیان دبیامام خمینی (ره) معتقد بودند احزاب باید تثبیت کننده نظام جمهوری اسلامی باشند
ترقی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران امام خمینی ره معتقد بودند احزاب باید تثبیت کننده نظام جمهوری اسلامی باشند مسئول بینالملل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه امام خمینی ره معتقد بودند احزاب باید تثبیت کننده نظام جمهوری اسلامی باشد و نه تخریبکننده گفت تکثر احزاب مغایر با ویاری در مجمع عمومی عادی و فوقالعاده خانه احزاب: انتقاد از وزارت کشور به دلیل آپارتاید حزبی/خشت اول مجمع عمومی
یاری در مجمع عمومی عادی و فوقالعاده خانه احزاب انتقاد از وزارت کشور به دلیل آپارتاید حزبی خشت اول مجمع عمومی بد گذاشته شدنماینده احزاب مستقل در مجمع عمومی خانه احزاب ضمن انتقاد از وزارت کشور به دلیل آپارتاید حزبی گفت خشت اول برگزاری مجمع عمومی خانه احزاب بد گذاشته شد به گزارشحیدرپور: دیدارهای احمدینژاد با چهرههای اصولگرا و اصلاحطلب، انتخاباتی است/مطلقا تفکرات احمدینژاد به امام نز
حیدرپور دیدارهای احمدینژاد با چهرههای اصولگرا و اصلاحطلب انتخاباتی است مطلقا تفکرات احمدینژاد به امام نزدیک نیست نماینده اصولگرای شهرضا در مجلس شورای اسلامی معتقد است دیدارهای اخیر احمدی نژاد با برخی چهره های شاخص اصولگرا و اصلاح طلب وجهه انتخاباتی دارد روز نو نماینده اصنياز به خانه احزاب براي فعاليت حزبي
۴ خرداد ۱۳۹۴ ۷ ۸ق ظ مردم سالاري نياز به خانه احزاب براي فعاليت حزبي موج - به گزارش خبرگزاري موج نياز به خانه احزاب براي فعاليت حزبي عنوان سرمقاله روزنامه مردم سالاري است که در آن مي خوانيد بالاخره مجمع عمومي و فوق العاده خانه احزاب برگزار شد و تصميمات مهمي هم در آن جلسه گرفتکوهکن در مجمع عمومی عادی و فوقالعاده خانه احزاب فعالان حزبی با روش اقناعی با یکدیگر تعامل کنند
کوهکن در مجمع عمومی عادی و فوقالعاده خانه احزابفعالان حزبی با روش اقناعی با یکدیگر تعامل کنندنماینده اصولگرایان در مجمع عمومی خانه احزاب از فعالان حزبی درخواست کرد با روش اقناعی با یکدیگر برخورد کرده سپس وارد فاز اصلاح اساسنامه شوند به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس مححیدرپور:دیدارهای احمدینژاد با چهرههای اصولگرا و اصلاحطلب تبلیغاتی-انتخاباتی است/مطلقا تفکرات احمدینژاد به
حیدرپور دیدارهای احمدینژاد با چهرههای اصولگرا و اصلاحطلب تبلیغاتی-انتخاباتی است مطلقا تفکرات احمدینژاد به امام نزدیک نیست نماینده اصولگرای شهرضا در مجلس شورای اسلامی معتقد است دیدارهای اخیر احمدی نژاد با برخی چهره های شاخص اصولگرا و اصلاح طلب وجهه انتخاباتی دارد عوض حیدرپورآپارتاید حزبی با نفس تحزب مغایرت دارد/خشت اول مجمع عمومی خانه احزاب بد گذاشته شد
نماینده احزاب مستقل در مجمع عمومی در انتقاد از وزارت آپارتاید حزبی با نفس تحزب مغایرت دارد خشت اول مجمع عمومی خانه احزاب بد گذاشته شد نماینده احزاب مستقل در مجمع عمومی خانه احزاب گفت وزارت کشور با دعوت از برخی احزاب برای آنها جلسه دیدار با وزیر و برای برخی دیگر نشست با معاون ساحزاب در کشور ما جایگاه واقعی خود را ندارند/ ضرورت تقویت مجلس از طریق فعالیتهای حزبی
اسلامی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران احزاب در کشور ما جایگاه واقعی خود را ندارند ضرورت تقویت مجلس از طریق فعالیتهای حزبی عضو حزب مؤتلفه با بیان اینکه اصلیترین جایگاه احزاب در نظامهای مردمسالار مجالسشان است گفت مجلس ما اینگونه نیست و نمایندگان اغلب براساس تواناییهای فرراکعی: برخی فکر میکنند خانه احزاب فعالیت اصلاحطلبانه میکند /بخشایش:مگر مستبدیم که خانه احزاب داشته باشیم؟
راکعی برخی فکر میکنند خانه احزاب فعالیت اصلاحطلبانه میکند بخشایش مگر مستبدیم که خانه احزاب داشته باشیم عضو کمیته 8 نفره هیات اجرایی احیای خانه احزاب می گوید خانه احزاب متعلق به همه احزاب است و موضوعی نیست که شاکله اصلی آن را حزب خاصی از اصولگرایان و یا اصلاحطلبان به دست بگصبح امروز مجمع عمومی عادی و فوقالعاده خانه احزاب با حضور فعالان حزبی آغاز شد+ اسامی
صبح امروزمجمع عمومی عادی و فوقالعاده خانه احزاب با حضور فعالان حزبی آغاز شد اسامیمجمع عمومی عادی و فوقالعاده خانه احزاب با حضور وزیر کشور آغاز شد به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس مجمع عمومی عادی و فوقالعاده خانه احزاب صبح امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت ماه در تالخانه احزاب باید از حقوق صنفی تشکلهای سیاسی دفاع کند/ دولت قبل مخالف فعالیت حزبی بود
شریف در گفتگو با باشگاه خبرنگاران خانه احزاب باید از حقوق صنفی تشکلهای سیاسی دفاع کند دولت قبل مخالف فعالیت حزبی بود دبیر کانون همبستگی دانشجویان گفت متأسفانه فقدان خانه احزاب در سالهای اخیر باعث شده که احزاب و تشکلهای سیاسی از حقوق اولیه خود محروم شوند احمد شریف دبیر کا-
گوناگون
پربازدیدترینها