واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ خرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۱۹ب.ظ)
مهمترين عامل حفاظت از ميراث فرهنگي و تاريخي آگاهي عمومي است موج - دوره آموزشي جايگاه انجمن ها در حفظ، صيانت و احياي ميراث فرهنگي و نقش آن در توسعه فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي کشور با حضور رئيس پژوهشگاه سازمان، مدير کل بازرسي و مدير کل ثبت آثار ميراث فرهنگي سازمان و جمعي از نمايندگان انجمن هاي ميراث فرهنگي استان ها در سالن فجر سازمان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد بهشتي، رئيس پژوهشگاه سازمان، در ادامه اين دوره آموزشي با اشاره بر اهميت حضور و فعاليت انجمن هاي ميراث فرهنگي در کشور در حفاظت و صيانت از آثار تاريخي و فرهنگي گفت: بر طبق مطالعات يونسکو مهم ترين عامل حفاظت از ميراث فرهنگي و آثار تاريخي آگاهي عمومي است، هر قدر اين آگاهي و اطلاع رساني عمومي قوي تر باشد حفاظت از آثار تاريخي کشور بيشتر مي شود.
وي ادامه داد: آگاهي در نزد جامعه بسيار مهم است وقتي آگاهي داريم براي آن چه که براي ما ارزشمند است تلاش مي کنيم و در حفظ و حراست از آن کوشا هستيم، جامعه اي که نداند کيست و سرزمينش را نشناسد يک جامعه سرگشته است و چگونه مي تواند از آثار ارزشمند ملي خود دفاع کند اما اگر جامعه و آحاد مردم بدانند که آثار تاريخي و فرهنگي چه گنج گرانبهايي است که اکنون نزد آنهاست به جد در حراست و نگهداري از آن مي کوشند.
وي در زمينه محاسبه نيروي انساني مورد نياز در نگهباني و حفاظت از آثار تاريخي گفت: بر اساس محاسبات و آمار براي سه شيفت تمام وقت در طول سال در حدود يک ميليون نفر نياز داريم تا از ميراث فرهنگي کشور حفاظت کنند از طرفي نيز آثار تاريخي در کشور به طور کلي در مکان هايي بسيار نزديک به محل زندگي کنوني مردم قرار دارند و اين مورد در صورت نداشتن آگاهي و اطلاعات کافي از ارزش ميراث فرهنگي مي تواند خطري براي حفظ آثار تاريخي کشور باشد.
بهشتي با بيان اين مطلب که در گذشته کاوش ها بدون حضورمردم منطقه صورت مي گرفته و خود باعث ايجاد شک و شبهه و عدم دقت مردم در حفظ اين مناطق بوده است افزود: در حال حاضر کاوش ها به اين شکل انجام نشده و با حضور مردم منطقه صورت مي گيرد تجربه نشان مي دهد وقتي از حضور مردم در مناطق کاوش استقبال شود و به اين افراد اطلاع رساني دقيق و کامل صورت گيرد نه تنها دچار مشکل نمي شويم، بلکه پس از فصل هاي کاوش اين مردم منطقه هستند که به خاطر درک اهميت اين محوطه ها از آن حفاظت مي کنند.
وي در زمينه اهميت فعاليت انجمن هاي ميراث فرهنگي در حفاظت از آثار تاريخي افزود: با رونق و توسعه فعاليت انجمن هاي ميراث فرهنگي و آگاهي آن ها با همراهي مردم مي توان به شيوه اي کامل تر از آثار تاريخي کشور حراست کرد.
وي در پايان سخنانش گفت: خوشحالم از اين که انجمن هاي ميراث فرهنگي با قدرت بيشتري فعاليت مي کنند تا به اين واسطه تجربه هاي تلخي که در زمينه تخريب آثار تاريخي در دوره گذشته داشته ايم را ديگر شاهد نباشيم و آبروي رفته ميراث فرهنگي با همکاري متوليان سازمان و انجمن هاي ميراث فرهنگي و نيز مردم کشور دوباره بازگردد.
در ادامه اين دوره آموزشي فرهاد نظري، مدير کل ثبت آثار تاريخي سازمان، با اشاره بر لزوم وجود انجمن ها در تمامي زمينه ها از جمله ميراث فرهنگي گفت: وجود انجمن ها يک راهکار مناسب براي ارتباط مناسب با آحاد مردم است، اين نکته که گفته مي شود سازمان ميراث فرهنگي نمي تواند از تمام آثار تاريخي حفاظت کند قابل توجه است، ما در اين راستا براي حراست کامل تر از ميراث فرهنگي کشور از مردم و انجمن هاي کشور مدد گرفته ايم و با حمايت از انجمن ها، ميراث فرهنگي را به آنان که مالکان اصلي اين سرمايه هاي ملي هستند مي سپاريم.
گفتني است، اين دوره آموزشي يک روزه با سخنراني کارشناسان و اساتيد ميراث فرهنگي و نيز بحث و بررسي در زمينه چگونگي رونق بيشتر فعاليت هاي انجمن هاي ميراث فرهنگي ادامه يافت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]