تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن را بر مؤمن، هفت حق است. واجب ترين آنها اين است كه آدمى تنها حق را بگويد، هر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813426516




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آب کرمان سنگین شد


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


توحیدی فرماندار کرمان؛
آب کرمان سنگین شد
معاون استاندار کرمان از کاهش شدید کیفیت آب کرمان خبر داده و به وجود فلزات سنگین در آب‌های کرمان اشاره کرده است.



به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، اگر آب برای همه مایه حیات است برای برخی از کرمانی ها شده مایه عذاب. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از کرمان در حالی که سال گذشته اکثر مسئولان استان کرمان از کمبود آب صحبت می کردند حالا کاهش کیفیت آب در کرمان هم به مشکل قبلی اضافه شده است.

حدود یک ماه پیش مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان در دیدار با مجمع نمایندگان کرمان گفته بود:« آب در استان کرمان از نظر کمیت و کیفیت بد‌ترین وضعیت را در کشور دارد.» این صحبت محمدرضا بختیاری با واکنش دیگر مسئولان کرمان روبرو شد.
توحیدی فرماندار کرمان در این باره گفته بود: ما تا الان درباره اینکه آب شرب شهر کرمان خارج از نرم استاندارد است، گزارشی نداشته‌ایم. مدیرعامل آب فاضلاب استان نیز در خصوص کیفیت آب شهر کرمان تاکید کرد که آب شهر کرمان هیچ گونه مشکلی ندارد. وی در عین حال اذعان کرد که بعضی شهرستان‌های دیگر از نظر کیفیت آب با مشکل مواجه هستند.

حالا اما معاون استاندار از کاهش شدید کیفیت آب کرمان خبر داده و به وجود فلزات سنگین در آب‌های کرمان اشاره کرده است. آنطور که مهر نوشته محمدجواد کامیاب در این باره گفته: از جمله مصیبت‌های جدید استان بی‌کیفیتی و وجود برخی فلزات سنگین در آب‌شرب است و برای جلوگیری از این مساله به طور مثال در شهرستان بردسیر برای هر لیتر آب 3 هزار تومان هزینه سالم‌سازی انجام می‌شود. کامیاب با اشاره به  وجود فلزات سنگین در آب‌های کرمان افزود: امسال میزان ذخایر آبی استان کرمان با کاهش مواجه بوده است و این به این معناست که باید نهایت مدیریت عمومی از سوی مردم در مصرف آب انجام شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کرمان هم به مهر گفته: هم‌اکنون در وضعیت بحرانی قرار داریم و اگر سایر استان‌های کشور با این مشکل مواجه هستند وضعیت کرمان بسیار حادتر است. محمد بختیاری افزود: بیشترین میزان برداشت آب‌ در استان کرمان از دشت‌های استان انجام می‌شود و این در حالی است که ادامه این روند می‌تواند دشت‌های کرمان را به دشت‌هایی خشک تبدیل کند. وی تصریح کرد: طرح‌های قابل توجهی در استان کرمان در حال انجام است و در کنار این صرفه‌جویی‌ها و مدیریت مصرف، اجرای طرح‌های انتقال آب به استان کرمان اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد. وی ادامه داد: کاهش کیفیت آب در استان به دلیل برداشت‌های بی‌رویه و عدم تجدید آب روی داده و باید فکری به حال افت کیفیت آب در کرمان کرد.

کاهش سطح سفره های زیرزمینی دلیل اصلی کاهش کیفیت آب

از صحبت های مسئولان شهر کرمان اینطور برداشت می شود که ماجرای کاهش کیفیت آب کرمان جدی است. این کاهش کیفیت هم دلیلی ندارد جز برداشت بی رویه آب و کم شدن سطح آب های زیرزمینی.

به گفته فرماندار رفسنجان، سالی یک متر از سطح آب‌ رفسنجان کاسته می‌شود. این بحران اما تنها به دشت رفسنجان ختم نمی‌شود بلکه دشت‌های کرمان، زرند، سیرجان و انار در شرایط بحرانی قرار گرفته است. در حالی بارندگی منابع آب زیرزمینی را تغذیه نمی‌کند که برداشت‌های منفی آب در کرمان ادامه دارد و به همین دلیل املاح موجود در آب‌های زیرزمینی هر روز بیشتر می‌شود و کیفیت آب نیز کاهش می‌یابد.

دو هفته پیش هم خبرگزاری مهر در گزارشی به اسیدی شدن آب در سه روستای بخش نوق در کرمان پرداخته بود و یکی از ساکنان روستای جهان آباد گفته بود: وقتی شیر آب را باز می کنیم ابتدا آبی با رنگ سیاه از لوله خارج می شود و به تدریج آب به ستره بودن خود را از دست می دهد و بعد از حدود ۳۰ دقیقه آب در بهترین شرایط رنگ زرد کم رنگ می گیرد.

برداشت بی‌رویه و منفی 1/1 میلیارد مترمکعبی آب در استان کرمان و کاهش قابل توجه بارندگی در این استان که روندی نزولی را طی می‌کند موجب بروز مشکلات متعدد و تشدید خشکسالی در استانی شده است که در شرایط عادی هم از کاهش منابع آبی رنج می‌برد.

طبق اعلام کارشناسان هواشناسی، در سال جاری بارندگی کرمان در مقایسه با سال گذشته۱۱ درصد کاهش یافته است، در نتیجه تعداد بیشتری از چشمه‌ها و قنات‌های استان کرمان خشک شده است. این در حالی است که به دلیل عدم برنامه‌ریزی در زمینه مصرف آب در کرمان در سال‌های گذشته و با توجه به تعداد کم سدهای موجود در استان، بیشترین حجم آب از منابع زیرزمینی برداشت می‌شود.

در حالی که به گفته مدیرکل هواشناسی استان کرمان میزان بارندگی سالانه در کرمان ۱۲۹ میلیمتر است که همین میزان بارندگی نیز در سال‌جاری در این استان روی نداده است. محسن عراقی‌زاده در گفت‌وگو با مهر میزان بارندگی در کرمان را ۱۲۰ میلیمتر اعلام کرده است و خواستار صرفه‌جویی مردم در مصرف آب شده است. وی با اشاره به بارندگی‌های چند روز اخیر گفت: این بارندگی‌ها نتوانسته کمبود بارش در کرمان را جبران کند و سطح تغذیه مناسبی را برای منابع زیرزمینی کرمان پیش‌بینی نمی‌کنیم.

راه چاره؛ تغذیه سفره های زیر زمینی

با کاهش بارندگی و برداشت بی رویه آب و کم شدن سطح آب های زیرزمینی، کیفیت آب کرمان کاهش یافته است و باید فکری به حال این موضوع شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان و دکترای منابع آب به خبرآنلاین گفت: در مناطق جنوبی کشور که از سفره های زیرزمینی آب برداشت می شود آب دارای مشکل است و کرمان هم استثنا نیست. محمد جواد خانجانی افزود: به طور کلی آبی که در طبیعت وجود دارد به ندرت با استاندارد کیفی جهانی تطبیق دارد و باید با تصفیه آب این مشکل را رفع کنیم.

وی ادامه داد: هرچه سطح آب زیرزمینی پایین تر رود آب شورتر و سنگین تر می شود و کیفیت آب تغییر می کند. این موضوع اما یک شبه که اتفاق نیفتاده است بلکه به تدریج کیفیت آب تغییر کرده است. خانجانی تصریح کرد: راه حل جلوگیری از تغییر کیفیت آب هم تغذیه سفره های زیرزمینی است. باید آب دریا را شیرین کنیم و به مناطقی که آب زیرزمینی در آن ها کم شده انتقال بدهیم.

این عضو هیات علمی دانشگاه باهنر کرمان با بیان اینکه در ایالت کالیفرنیا امریکا هم سفره های زیرزمینی را تغذیه می کنند گفت: بهترین جای ذخیره آب، سفره های زیرزمینی است نه پشت سدها./خبرآنلاین/110



۲۹/۰۲/۱۳۹۴ - ۲۲:۲۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن