واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از سفر به دره رنج رفسنجان
وقتی که دره رنج پر از گنج میشود
روستای دره رنج رفسنجان با بارش نزولات آسمانی پر از گنج شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از رفسنجان، فرماندار رفسنجان امروز به همراه بخشدار مرکزی و نماینده میراث فرهنگی و نمایندگانی از رسانههای شهرستان رفسنجان عازم روستای دره رنج شد تا کلنگ حفر چاه آب آشامیدنی این منطقه را به زمین بزند. مسیر روستای دره رنج مملو از گیاهان دارویی بود که جنبه غذایی نیز دارند، «کاکوتی» گیاه معروف و خوشبویی که سر سفرههای اکثر ما وجود دارد و از آن به عنوان خوشبو کننده ماست و برخی مصارف دیگر به کار میبرند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رفسنجان در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: اگر آب روستای دره رنج تامین شود، مستعد رونق بخشی به صعنت گردشگری است. عباس فتحی تصریح کرد: گیاهانی نظیر پونه، کاکوتی، زیره، خاک شیر، بابونه، درختان بادام، گردو، آلبالو، گیلاس، بادام کوهی و ... در این روستا به وفور دیده میشود.
وی بیان داشت: غار میرزا از بینظیرترین غارهای کشور با قدمت چند هزار ساله است و رفتن به آن کار بسیار دشواری است که تنها کوهنوردان و صخرهنوردان میتوانند آن را از نزدیک ببینند، قندیلهایی که در این غار وجود دارد منحصر به فرد است. فتحی ادامه داد: مسیر منتهی به محل حفر چاه به نام تنگل تعدادی درخت داشت که تابستانها بهترین مکان تفرج برای گردشگران بود.
در بالادست روستای دره رنج سدی وجود دارد که حجم زیادی آب پشت آن جمع شده و امیدی برای مردمان روستا است و پایین کوهی که سد در آن واقع شده، سنگ نوشتههایی مربوط به صدها سال پیش به چشم میخورد. حمید ملانوری فرماندار رفسنجان در حاشیه کلنگزنی حفر چاه آب آشامیدنی روستای دره رنج به خبرنگار فارس گفت: برای حفر چاه آب آشامیدنی روستای دره رنج 100 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده که با مشارکت دهیاری و آب و فاضلاب روستایی تامین میشود.
نماز ظهر و عصر در مسجد حضرت ابوالفضل (ع) روستای دره رنج اقامه شد و این بار شادابی روستا نسبت به سال قبل موجب خوشحالی ما هم شد. عباس کلانتری دهیار روستای دره رنج در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: این روستا دارای 25 خانوار و 121 نفر جمعیت است و 40 کیلومتر از مرکز شهر فاصله دارد. وی بیان داشت: معدن سنگآهن و خاک مخصوص کاشی الماس کویر در این روستا واقع شده، اما هیچ بهره و کمکی برای ساکنان این روستا ندارد. کلانتری افزود: کارگران معدن از بومیان بودند که اکثر آنها اخراج شدند و جوانان روستا مجبور شدند برای کار به شهر مهاجرت کنند. وی تصریح کرد: این معدن موجب آلودگی محیط زیست منطقه نیز شده و عوارضی که قرار بود از محل رفت و آمد کامیونهای حامل مواد معدنی از این جاده گرفته شود تاکنون محقق نشده است. این سفر نیز به پایان رسید، اما امیدواریم مسئولان همواره برای رسیدگی به مناطق محروم همت کنند و پشتکار داشته باشند. ................................ گزارش از: زهرا بمینژاد ................................ انتهای پیام/80016/الف/ج40
94/02/26 - 00:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]