واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: دست مریزاد به مدیران " حرف شنو/از توفیق تراکتورسازی تا کارآمدی مربیان جوان استانها > البرز - این روزها اوضاع شکننده استقلال و دربی پیش رو" تیتریک "رسانه های ورزشی شده و در هر کوی وبرزن از قرمز و آبی می گویند اما غافل از آنکه کلامی از علل توفیق شگرف تراکتورسازی بر زبان جاری شده و یا سطوری ستایش آمیز از مدیریت محوری این باشگاه ریشه دار نوشته شود.
مهرداد تیموری خبرآنلاین-البرز : وقتی حمایت بی چون و چرا از کادر فنی و یکایک نفرات قطب نمای حرکت یک تیم باشد ، طبعا چنین باشگاهی روی نوار موفقیت حرکت خواهد کرد و حاصل این تفکر جمعی ، قهرمانی خواهد بود.
از" سرالف رمزی " سرمربی فقید تیم ملی انگلیس نقل است که پس از قهرمانی تیمش در جام جهانی 1966 گفته بود که همه عوامل در این موفقیت نقش داشتند و من و بازیکنان فقط 30تا40 درصد سهیم بودیم . معنای حرف این مربی بزرگ این بود که 60 درصد از علل موفقیت تیم ملی انگلیس به عوامل بیرونی ( لجستیکی ) ارتباط داشت و اگر این آیتم ها باهم مچ نبودند، این قهرمانی حاصل نمی شد.
دقیقا این نسخه شفابخش که از سوی مدیریت باشگاه تراکتورسازی تجویز شده باعث شد تا نماینده تبریز مدعی شماره یک برای قهرمانی در لیگ چهاردهم باشد .اما اگر از همگرایی در مدیریت و هیات مدیره تراکتور بگذریم باید به حمایت و عزم و اراده هواداران دلباخته این تیم نیز اشاره کنیم که در سرما و گرما یار و یاور تراکتورسازان بودند و به عنوان یار دوازدهم ، نقش بی بدیلی در توفیق های این تیم ریشه دار ایفا کردند.
نباید شک به دل راه داد که اجماع و وفاق در موفقیت یک تیم رل اساسی بازی می کند و برخلاف این مولفه ، تفرقه وتشتت ، نارکاآمدی تیم باشگاه را پررنگ تر می نماید که این پاشنه آشیل در استقلال و پرسپولیس بیش از پیش هویدا بود و باعث شد تا سرخابی ها در لیگ چهاردهم بر طبل ناتوانی بکوبند و دست آخر به ناکجا آباد بروند.
تراکتورسازی انصافا در لیگ چهاردهم بخوبی مهندسی کرد و در فضای پرتنش و پیچیده فوتبالمان ، راهی را برگزید که دقیقا اکسیری شفابخش بود تا این تیم ریشه دار با این ساختمان ذهنی بتواند با فراغ بال در مسیر موفقیت حرکت کند و برخلاف تیم های پرطرفدار، روی لبه تیغ راه نرود .
*********
لیگ چهاردهم این مزیت را داشت که به تفکرات و اندیشه های ناب مربیان جوان پی ببریم و این نکته مهم را ملکه ذهنمان کنیم که معلمان آتیه دار و بی ادعا در حال پوست انداختن هستند و غنای فکری آنان می تواند برای فوتبال ما اکسیری شفابخش باشد .
سیاست محوری و مهندسی مربیانی مثل منصوریان ، گل محمدی ، تارتار، ویسی بر این نکته صحه گذاشت که باید دست از سیاست های سنتی برداریم و بیش از پیش به معلمان جوان اتکاء کنیم.
این یادداشت تجارب گرانسنگ مربیان کارکشته و موسپید را نفی نمی کند اما از سویی دیگر نمی توان به نبوغ و هوش سرشار معلمان تازه کار ولی آتیه دار نیز بی تفاوت بود و از این خصیصه بارز بسادگی گذر کرد .
نگاهی به بیلان نفت تهران و ذوب آهن اصفهان ، این درس بزرگ را به ما می آموزد که منصوریان ها و گل محمدی ها عمق و ژرفای فوتبال را بلد هستند و توانایی آن را دارند که ردای موفقیت را بر قامت تیم های ملی ما بیازموزند .
باید به این مربیان جوان میدان بیشتری داد و به شکل شش دانگ از آنها حمایت کرد تا در آینده بتوانند عصای دست تیم های ملی ما باشند ، منوط به اینکه راه را برای موفقیت ایشان فراهم آوریم . کاری که مدیریت باشگاه نفت و ذوب آهن به معنای واقعی کلمه آن را اجرا کردند و ما امروز ماحصل این تفکر را می بینم و حظ می کنیم .
وقتی می بینیم که نفت و ذوب آهن با حساب و کتاب بازی می کنند و مدیریت این دو باشگاه نیز پارامترهای حرفه ای را حتی المقدور رعایت می نمایند ، تاسف می خوریم از اینکه شاهد و ناظریم که تیم های بزرگ ما از این فاکتورها محلی از اعراب ندارند و دائما به بیراهه می روند.
بهرحال حرکت رو به جلوی این مربیان جوان را باید بفال نیک گرفت و به مدیرانی که اسباب موفقیت معلمان آتیه دار را فراهم کرده اند دست مریزاد گفت.
کلید واژه ها: لیگ برتر چهاردهم - استان البرز - باشگاه تراکتورسازی -
سه شنبه 22 اردیبهشت 1394 - 05:52:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]