واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: روايت فرمانده لشكر ۳۱عاشورا از عمليات آزادسازي خرمشهر
داخلي. سياسي. جنگ تحميلي. خرمشهر.
فرمانده لشكرمكانيزه ۳۱عاشورا گفت:عمليات بزرگ فتح خرمشهر عنايات غيبي درتحقق اين فرمايش رهبري بود كه "خرمشهر بايد آزاد شود".
سردار "محمدتقي اوصانلو" روز سهشنبه درگفت وگوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا در توصيف عمليات عظيم فتح خرمشهر توسط رزمندگان اسلام در سال ۱۳۶۱ اضافه كرد: شكلگيري مقاومت نهايي رزمندگان براي پاكسازي خرمشهر از وجود بعثيها ۳۴روز طول كشيد و دراين مدت اوج ايثار و شهادت طلبي رزمندگان و تبعيت از وليامر مسلمين از جانب آنان قابل لمس و مشاهده بود.
اين فرمانده دوران دفاع مقدس كه خود درنبردهاي آزادسازي خرمشهر به عنوان يكي از فرماندهان عمليات حضور داشته است گفت: شكلگيري مقاومت براي آزادسازي خرمشهر آن چنان حماسي و فراموش نشدني بود كه اگر دهها رمان و داستان مستند ازآن تهيه شود بازهم كفاف اداي حق مطلب را نخواهد كرد.
فرمانده ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامي استان آذربايجانشرقي ميگويد در جريان عمليات آزادسازي خرمشهر كه درمنطقهاي به وسعت پنج هزار كيلومتر انجام شد دشمن از لحاظ سوقالجيشي و حتي نفرات در مواردي برتري داشت ولي هيجان و از جان گذشتگي رزمندگان كه در پيروي از دستور امام راحل خود سرازپا نميشناختند موجب ترس و تحقير دشمن شده بود و اين در عكسالعملهاي شتابزده و حتي چهرههاي رنگ پريده تك تك آنان مشهود بود.
وي تاكيد كرد : دراين عمليات ۱۵هزارسرباز و افسر آموزش ديده عراقي در ردههاي مختلف درگير بودند و رزمندگان ما با رشادت و پايمردي وصف ناشدني درمدت حدود هفت ساعت نبرد سرانجام درساعت ۱/۵بعدازظهر وارد ناحيه گمرك خرمشهر شدند.
به گفته وي با ورود رزمندگان خودي به اين ناحيه، عراقيها كه درسالن- هاي گمرك سنگر گرفته بودند سه ربع ساعت اخطار گرفتند تا سالنها را خالي كنند و در پايان اين مهلت چهار هزار نفرخلع سلاح شده و تسليم رزمندگان شدند.
وي مجموع اسراي عراقي دراين عمليات را بين ۲۵تا ۳۰هزار نفر اعلام كرد.
سرداراوصانلو ميگويد لحظه آزادي خرمشهر درواقع همين ساعت ۱/۵بعدازظهر بود كه زيباترين لحظه همه رزمندگان حاضر در اين عمليات بود.
وي همچنين بياد دارد كه به فاصله نيم ساعت از اين زمان، موقعي كه راديو ايران اعلام كرد "خرمشهر آزاد شد" براي خود وي و ديگر رزمندگان نيز باور آن سخت بود و به انفجار ناگهاني خنده و صداي تكبير انجاميد.
فرمانده لشكر ۳۱مكانيزه عاشورا ميگويد در عمليات آزادسازي خرمشهر رزمندگان خودي كمترين شهيد را نثاراسلام و وطن كردند ولي درعملياتهاي مقدماتي اين هجوم بزرگ شهداي زيادي تقديم شده است.
وي ميگويد: در جريان شكلگيري مقاومت رزمندگان براي آزادسازي خرمشهر ، مراجعه مردم مسلمان و غيرتمند براي دفاع از كيان اسلام و وطن به حدي بود كه مسوولان تداركات و تجهيز رزمندگان قادر به پاسخگويي به نياز لباس و تجهيزات اوليه نيروهاي مردمي نبودند.
وي توصيف كرد كه مردم عادي كوچه و بازار چگونه با شادي و شعف و اشك شوقدررستههاي مقاومت جاي گرفته و بيصبرانه آماده دستور فرماندهان بودند.
فرمانده لشكر مكانيزه ۳۱عاشورا با اشاره به نقش نيروهاي مومن و ايثارگر آذربايجاني در كليه عمليات دفاع مقدس بويژه عمليات فتحالمبين، شكست حصر آبادان و ديگر عمليات كه همگي آنان براي آزادسازي نهايي خرمشهر طرحريزي شده بودند، يادآور شد كه رزمندگان چهار استان شمالغرب كشور كه آذربايجاني بودند در ۱۵گردان و چهاريگان ويژه درعمليات آزادسازي خرمشهرحضور داشتند و جانفشاني آنان دراين عمليات زبانزد همه جبههاي هاست.
وي تاكيد كرد كه يكي از مهمترين ويژهگي اين رزمندگان جوان بودن و شور و حرارت خاص آنان در پيروي از وليفقيه بود.
سردار اوصانلو ميگويد "بياد دارم كه به فاصله پنج كيلومتري تا منطقه عملياتي در جريان عمليات آزادسازي خرمشهرازاولين ساعات بامداد عراقي ها شروع به پاتك كردند و دود حاصل از انفجار مين ها، گلوله توپها و ساير مهمات از هر دوطرف، هوا را آنچنان دودآلود و سياه كرده بود كه فكر ميكردي عصر است و آفتاب در حال غروب است.
در اين پاتك دشمن كه حداقل شش ساعت به طول انجاميد رزمندگان آذربايجاني آنچنان رشادتي از خود نشان دادندكهنامآنان براي ابد برتارك آزادي ايران اسلامي حك شده و در خاطرهها باقي خواهد ماند.
وي تاكيد كرد "در سايه همين رشادتها و نترسيدن هاست كه امروز همه ملت مشتاق شناختن عمق وجود شفيع زاده ، حميد و مهدي باكري ، ياغچيان ، تجلايي و دهها و صدها شهيد شناخته و ناشناخته جبههها از آذربايجان، اين خاك مقدس و ولايي ايران اسلامي هستند."
سردار اوصانلو ميگويد نسل جوان معاصر بايد به اين حقيقت پيببرد كه در حساسترين عملياتهاي دفاعي رزمندگان در دوران هشت سال دفاع مقدس اين بسيجيان و نيروهاي مردمي زير ۲۰سال و فرزندان بزرگ و كوچك آقا صاحب الزمان (عج) بودند كه توانستند آبروي ايران را بيمه كرده و سرزمين اجدادي خود را از لوث دشمن بعثي آزاد كنند.
وي عقيده دارد ، آنچه كه از خاطره عظيم آزادسازي خرمشهر و ايثار و شهادت طلبي رزمندگان اسلام در خاطرهها زنده مانده است عبارت است از عقيده و آموزه هيچ انگاشتن خود و دنياي مادي توسط رزمندگان اسلام و پيوستن به خدا بود كه در اين راه حضرت اباعبدالله الحسين (ع) و درس عاشورايي او چراغ راه رزمندگان اسلام بود.
اين سردار جبهه و جنگ ميگويد نسل جوان امروزي بايد بداند كه امنيت و استقلال كنوني كشور ثمره خون پاك جواناني است كه در راه اسلام و خاك وطن جان نثار كردند تا نسلهاي بعد از آنان قدر عافيت را دانسته و با تاسي از آنان و اعتقاد به اسلام و حقيقت به طاغوتيان و هر گونه زورگويي جواب منفي بدهند.
سردار اوصانلو در پايان از هرگونه سياسي كاري و سياسي كردن مقوله جنگ و جهاد عليه متجاوزان بعثي در دوران دفاع مقدس اظهار انزجار كرد و تاكيد كرد كه از سياسي كردن مساله دفاع مقدس بايد پرهيز كرد و سياسي كردن آن اشتباه است چراكه وادي سياست راه رزمندگان ايثارگر و شهادت طلب مسلمان نبوده است.
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1013]