واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاددانشگاه شهید بهشتی: از ورزشکاران خود بت نسازیم/نظارت فدراسیون ها حرفه ای شود تهران - ایرنا - استاد جامعه شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران، گفت: ساختن بت از ورزشکاران باعث می شود تا آنها دچارانفجار شخصیت شده و دست به کار های نادرست بزنند.
پروفسور حسین باهر روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در مورد اتفاقات غیراخلاقی رخ داده ازسوی برخی ورزشکاران گفت:در شرایط موجود برخی ازانحرافات در جامعه ورزشی ما روبه افزایش است که این مسایل دلایل مختلفی دارد.متاسفانه ماازبرخی ورزشکاران خود بت می سازیم و آنها را بیش از حد مقدس می دانیم که این یکی از دلایل مهم بروز چنین اتفاقاتی است.
وی ادامه داد: بحث دوم در بروز این مشکلات مسایل برون مرزی است که تاثیر مستقیم در رفتار این عزیزان دارد. ماهواره ها و فضای مجازی به شدت در این مساله تاثیر گذار بوده است.
وی تاکید کرد: جامعه ما هنوز سنت را پشت سرنگذاشته است ، اما در این شرایط پا به مدرنیته بی بند و بار می خواهیم بگذاریم.
استاد جامعه شناسی دانشگاه شهید بهشتی گفت: متاسفانه وضعیت به شکلی شده است که برخی کسانی که دستشان به دهنشان می رسد دچار افت اخلاقی شده و نمی توانند از شهرت خود به خوبی استفاده کنند. تمام این مسایل نشان می دهد ما برای پذیرش مدرنیته آماده نشده ایم.
وی تصریح کرد: نباید با داشتن شهرت، شخصیت مان انفجار پیدا کند. این مساله ابتدا به خود قهرمانان آسیب می رساند و او باید بیش از هرکسی مراقب رفتارهای خود باشد.
وی اظهارکرد: ما برای رسیدن به تکنولوژی نیاز به فرهنگ آن داریم و در غیر این صورت بازهم شاهد این مشکلات خواهیم بود. به عنوان عضو فرهنگستان علوم پزشکی به دنبال ریشه یابی و راه حل های این مساله هستیم و من به عنوان مدیر این طرح قطعا با جدیت این مساله را پیگیری می کنم. در پیگیری ها ما 40 عامل دلیل این مساله هستند که من تعدادی از آنها را بیان کردم.
باهر درخصوص راه حل جلوگیری از بی اخلاقی ها در ورزش،گفت: ما در کنار تست جسمی باید از ورزشکاران خود تست اخلاقی هم بگیریم. یک ورزشکار باید تست جسمی، روحی، اخلاقی شود و اگر صلاحیت داشت بتواند شهرت پیدا کند.
وی ادامه داد: ورزشکار اگر آداب جوانمردی نداشته باشند حتی بزرگترین کارها را انجام دهند بی ارزش است. عقل سالم در بدن سالم است و امیدوارم بتوانیم ورزشکاران و هنرمندان خود را به عنوان یک الگو به معیارهای لازم برسانیم.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: باید در فدراسیون های ورزشی نظارت بر روی ورزشکاران به صورت حرفه ای وجود داشته باشد و خود ورزشکار هم باید بداند به عنوان یک الگو مراقب تمام رفتار های خود باشد.
وی تاکید کرد: ما باید با کمک همین الگوها فضای اخلاقی را درست کنیم. مسئولان اگر می بینند ورزشکاران ما انحرافات جنسی دارند باید برای آنها تاهل را در نظر بگیرند و البته راه کار های زیاد دیگری هم وجود دارد.
پرفسور باهر در ادامه با اشاره به چگونگی برخورد با الگو هایی که دچار اشتباه می شوند، خاطرنشان کرد: وقتی می گویم مردم در برابر قانون مساوی هستند هیچ فرقی نمی کند اشتباه را چه کسی انجام می دهد و به اعتقاد من باید برابر قانون با خاطیان عمل شود. البته قاضی می تواند اگر قانون به او اجازه می دهد کمک هایی هم به قهرمانان کند البته این کمک باید طبق قانون باشد. برخی جرایم ما حداقل وحداکثرهایی دارند که قاضی می تواند برای چهره هایی که برای بار نخست دچار خطا می شود حداقل ها را در نظر بگیرد.
ورزشی **9118**1590
15/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]