واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خطای پزشکی، مستمسک هجمه به پزشکان آبادان-ایرنا-پزشکی یک دانش کاربردی است و هدف آن حفظ و ارتقاء تندرستی، درمان بیماری ها و بازتوانی آسیب دیدگان است این منظور با شناخت بیماری ها، تشخیص، درمان و جلوگیری از بروز آنها به انجام می رسد و از این رو نباید با زیر سوال بردن جامعه پزشکی باعث سلب اعتماد مردم از آنها شد.
به گزارش ایرنا، خطای پزشکی به معنی یک عارضه قابل پیشگیری ناشی از درمان است که شامل تشخیص و درمان غیردقیق یا ناکامل بیماری، مصدومیت، نشانگان، رفتار، عفونت و سایر عوارض باشد.
در حرفه پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را برای تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می کنند و در عملکرد بالینی، مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص شدن تشخیص های افتراقی، بررسی ها شامل آزمایش ها و تصویربرداری، رسیدن به تشخیص و در آخر درمان انجام می شود.
پیشرفت های علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته های مختلف شده است.
با این حال کماکان ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت های اولیه بهداشتی، با تمرکز بر عملکرد پزشکان عمومی و پزشکان خانواده شروع می شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم که خدمات پزشکی تخصصی تر را ارائه می دهند ارجاع می شوند.
از سوی دیگر جراحی نیز از شیوه های درمان در پزشکی است که در این روش معمولا از برش برای برداشتن بخشی از بدن یا بافت عفونی یا سرطانی یا کارگذاشتن وسیله ای نظیر پروتز یا دریچه مصنوعی یا دستکاری و اصلاح نقص نظیر دوخت آنوریسم یا بازکردن رگ استفاده می شود.
اما گاهی در پزشکی حوادثی رخ می دهد که برخی از افراد با سوء برداشت از آن در فضای مجازی، قصد تخریب جامعه پزشکی را دارند که بدون شک، بیماران از این مقوله متضرر می شوند.
طی روزهای گذشته در فضای مجاز شهرستان های آبادان و خرمشهر و برخی شهرهای استان خوزستان، برخی با ارسال پیام هایی با مضوع «جنایتی دیگر در بیمارستان ولیعصر خرمشهر و این بار شاهکاری از دکتر ...»، در القای بی اعتمادی جامعه گام بر می دارند.
صرف نظر از صحت و یا تکذیب چگونگی این ماجرا باید اجازه داد تا روند اجرایی برای سیر پرونده فوت یک زن باردار پس از عمل جراحی در بیمارستان ولیعصر خرمشهر که منتشر کنندگان این پیامک آن را به اسم کشتارگاه توصیف کردند، مشخص شود.
البته در این گزارش، قصد آن نیست که کمبودها وکاستی بخش بهداشت و درمان شهرستان های خرمشهر و آبادان نادیده شود.
معاون درمان دانشکده علوم پزشکی آبادان در گفت و گو با ایرنا با تایید خبر فوت زن خرمشهری در بیمارستان ولیعصر این شهرستان، گفت:در بررسی صورت گرفته از سوی تیم پزشکی متشکل از چند متخصص در رشته های مختلف پزشکی از آبادان و اهواز علت مرگ این مادر، آمبولی ریه تشخیص داده شد.
آمبولی ریه وجود لخته خون یا چربی در یکی از سرخرگ هایی است که به بافت شش ها خون رسانی می کند و لخته خون نخست در یکی از سیاهرگ های عمقی اندام تحتانی یا لگن شکل می گیرد.
عبدالله خوان زاده گفت:شاخص مرگ و میر مادران در هر کشور، شاخص توسعه است زیرا این شاخص تنها به بهداشت و درمان مربوط نمی شود، بلکه میزان دانش مردم درباره عوامل خطر، توجه به مادران باردار، تغذیه، شناخت صحیح از مشکلات مادران باردار، عمل کردن به توصیه های بهداشتی و سطح اقتصادی مردم در این امر دخالت دارد.
خوان زاده با ابزار همدردی برای خانوداه متوفی، افزود:این بیمار پس از عمل جراحی موفقیت آمیز با حال خوب و نرمال در بخش بستری شد که ناگهان دچار افت فشار خون می شود.
وی اظهار داشت:بلافاصله پزشک قلب، ریه و جراح متوفی در بخش، وی را مورد معاینه قرار می دهند و از بیمار سونوگرافی شکم انجام شد که در آزمایش، وجود لکه خونی در معاینه ها برای پزشکان محرز شد، اگرچه این لخته خون با مرور زمان برطرف می شد ولی با نظر پزشک معالج بیمار دوباره به اتاق عمل منتقل شد و مورد عمل جراحی ثانویه قرار می گیرد و لخته خون از بدن وی خارج می گردد.
خوان زاده گفت:با توجه به اهمیت موضوع، رییس دانشکده علوم پزشکی آبادان و معاونت درمان دانشکده در بیمارستان خرمشهر موضوع را بررسی کرده و ضمن مشاوره با تیم پزشکی نظیر فوق تخصص ریه، شرایط برای اعزام بیمار به اهواز با بالگرد مهیا شد.ر
وی افزود:متاسفانه بیمار قبل از اعزام به اهواز فوت می نماید که سریعا از سوی دانشکده علوم پزشکی آبادان تیمی برای بررسی روند بیماری و تشخیص نهایی فوت این بیمار تشکیل می گردد.
معاون درمان دانشکده علوم پزشکی آبادان اظهار داشت:در بررسی تیم پزشکی آمبولی ریه علت اصلی فوت اعلام شده است هرچند نظر نهایی را پزشکی قانونی اعلام خواهد کرد.
معاون درمان دانشکده علوم پزشکی آبادان از ارجاع پرونده پزشکی بیمار به نظام پزشکی آبادان برای رسیدگی نهایی و اعلام رای خبر داد و گفت:در صورت بروز هر گونه قصور در روند پزشکی با متخلفان برخورد قانونی می شود.
خوان زاده در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص سیاست های دولت در راستای اجرای طرح تحول سلامت مبنی بر ترویج زایمان طبیعی و کاهش انجام عمل سزارین برای این مادر خرمشهری، گفت:این بیمار در زایمان نخست، تحت عمل جراحی سزارین قرار گرفت و بنا به تشخیص تیم پزشکی دانشکده، 2 پزشک متخصص زایمان عمل جراحی را تایید کردند.
وی همچنین از تنظیم شکوائیه در دادسرای آبادان علیه ارسال کنندگان شایعات و پیامک های دروغ در فضای مجازی خبر داد و گفت:این افراد قصد تخریب جامعه پزشکی آبادان دارند.
*** قانون چه می گوید؟
در ماده ۶۰ قانون مجازات اسلامی آورده شده است:چنانچه طبیب پیش از شروع درمان یا اعمال جراحی از مریض یا ولی او برائت حاصل کرده باشد، ضامن خسارت جانی یا مالی یا نقص عضو نیست و در موارد فوری که اجازه گرفتن ممکن نباشد، طبیب ضامن است.
3015/6125
13/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]