واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به دنبال تخریب آثار تاریخی کاتماندو گردشگری نپال تا سالها نمی تواند کمر راست کند دهلی نو- ایرنا - زمین لرزه مرگبار شنبه گذشته نپال در مدت چند ثانیه تمام زیرساخت ها، ساختمان و بخش زیادی از جاذبه های گردشگری این کشور را نابود کرد.
به گزارش ایرنا، به گفته کارشناسان ، بازسازی آنچه که در مدت کوتاهی صورت گرفت با توجه به اقتصاد شکنده این کشور حتی با کمک خارجی چندین سال زمان نیاز دارد.
بسیاری از آثار تاریخی و میراث فرهنگی چند هزار ساله نپال در پی وقوع زلزله 7.9 درجه ای روز شنبه گذشته در کاتماندو پایتخت نپال از بین رفت.
زمین لرزه نپال نه تنها ساختمان ها، بلکه آثار تمدنی و باستانی چند هزار ساله را با خاک یکسان کرد و اکنون دیگر مردم این کشور فقط می توانند به خاطره آن میراث زندگی کنند.
این زمین لرزه که در 80 سال گذشته بی سابقه بود، منجر به آسیب قابل توجه به دستکم چهار اثر تاریخی و فرهنگی که در سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد - یونسکو - به ثبت رسید، شد.
برج های تاریخی «داراهارا» و «بیمسن»، «پاگوداهای» (معابد بودایی) و «استویاهای» (مقبره های بودایی ) ازجمله آثار تاریخی ثبت شده هستند که در اثر زمین لرزه این کشور تخریب شدند.
به گفته "رام شاران ماهات" وزیر اقتصاد نپال برای بازسازی خانه ها ، بیمارستان ، مراکز دولتی و اماکن تاریخی این کشور دست کم به حدود دو میلیارد دلار نیاز است.
"راجیو بیسواس" یک اقتصاددان هندی می گوید: صنعت گردشگری نپال بر اثر زمین لرزه روز شنبه این کشور کاملا ازبین رفت و معلوم نیست که تا مدت ها گردشگران خارجی به این کشور سفر کنند.
این اقتصادان هزینه بازسازی نپال را بالغ بر پنج میلیارد دلار و حدود 20 درصد از اقتصاد این کشور ارزیابی می کند.
کارشناسان امریکایی میزان خسارت وارده به نپال برای بازسازی زیرساخت های این کشور را حدود 10 میلیارد دلار ارزیابی کرده اند.
برخی از تحلیل گران نیز معتقدند تا آمار دقیقی از وضعیت خرابی های نپال در دست نباشد نمی توانند برآوردی از میزان خسارت وارده به این کشور داشته باشند.
براساس گزارش بانک توسعه آسیا،صنعت گردشگری در نپال زمینه اشتغال حدود هفت درصد را فراهم کرده بود که با زمین لرزه از بین رفت .
براساس آمار رسمی سال گذشته تقریبا 800 هزار نفر برای صعود به اورست بلندترین قله جهان به نپال سفر کردند هرچند که زمین لرزه مرگبار این کشور که باعث وقوع بهمن در اورست شد 22 کشته برجای گذاشت.
در چند روز گذشته بسیاری از کشورها از مسافران به نپال خواسته اند که سفرشان را باتوجه به وضعیت این کشور لغو کنند و هم اکنون تعداد زیادی از مسافران برای خروج از نپال در فرودگاه این کشور صف کشیده اند.
در ماه آوریل( فروردین ) سال گذشته ، فصل صعود به قله اورست به دلیل وقوع بهمن و کشته شدن 16 نفر زودتر از موعد به پایان رسید. در ماه اکتبر(مهر) نیز 14 کوهنورد خارجی به همراه راهنمایان و تعدادی از روستائیان به دلیل توفان و بهمن در منطقه آناپور کشته شدند.
در زمین لرزه 7.8 ریشتری شنبه گذشته بیش از شش هزار 621 نفر کشته و حدود 14 هزار نفر نیز زخمی شدند.
به گفته مقام های این کشور، بر اثر وقوع این زمین لرزه بیش از 100 نفر نیز در دو کشور همسایه هند و چین جان خود را از دست دادند.
براساس گزارش مقام های رسمی نپال، از زمان وقوع زلزله روز شنبه گذشته تاکنون،100 پس لرزه نیز رخ داده که قوی ترین آن بر اساس مرکز لرزه نگاری آمریکا 6.7 درجه در مقیاس امواج درونی زمین - ریشتر - بوده است.
کارشناسان لرزه نگاری زمین پیش بینی می کنند پس لرزه های این زلزله تا چند روز آینده نیز با قدرت های مختلف ادامه یابد.
*آساق*267*1600**1392
12/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]