واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «۳۰ سال خونشريكي» يادواره مشترك شهداي افغاني و ايراني
براي اولين بار يك يادواره از سوي دانشجويان افغانستاني براي شهداي افغانستاني هشت سال جنگ تحميلي و شهداي ايراني جهاد افغانستان برگزار ميشود.
براي اولين بار يك يادواره از سوي دانشجويان افغانستاني براي شهداي افغانستاني هشت سال جنگ تحميلي و شهداي ايراني جهاد افغانستان برگزار ميشود.
دانشجويان افغانستاني مقيم در ايران در حال تدارك برگزاري يك همايش و يادواره مهم در ايران هستند؛ حركتي كه با وجود تأخير چندين و چند ساله اتفاق بزرگي در تاريخ روابط نزديك دو ملت ايران و افغانستان است. «30 سال خونشريكي» عنوان يادوارهاي است كه كانون فردوس ملل( دانشجويان غيرايراني دانشگاه بهشتي) قرار است در 19 ارديبشهت امسال برگزار كند. همايشي كه براي اولين بار در اين سطح، ياد و خاطره مشترك شهداي افغانستاني هشت سال دفاع مقدس در ايران و شهداي ايراني جهاد در افغانستان را گرامي ميدارد. طبق پژوهشهاي ميداني، شهداي شناختهشده افغاني هشت سال دفاع مقدس در ايران، از مرز 2 هزار نفر فراتر بودهاند، اما در تمام اين سالهاكمترين سهم را در رسانهها و مراكز عمومي و رسمي براي معرفي و گراميداشت داشتهاند. در كنار اين شهداي افغاني شهيد شده در ايران، چندين و چند ايراني نيز در تمام اين سالها در جهاد افغانستان حضور داشتهاند و شهيد شدهاند و آنها نيز در سرنوشت شهداي افغانستاني جنگ ايران سهيم شدهاند: غربت و فراموشي. اين براي اولين بار است كه يك گروه خودجوش دانشجويي، در سطح ملي قرار است به صورت مشترك در اقدامي ابتكاري، يادوارهاي براي آنها برگزار كند. محمدباقر غلامپور، دانشجوي دانشگاه بهشتي تهران كه دبير همايش «30 سال خونشريكي» است در گفتوگو با تسنيم ميگويد: گراميداشت ياد و خاطره اين شهداي ايراني و افغانستاني، كمترين كاري است كه ملت ايران و افغانستان براي قدرداني از آنها ميتوانند انجام دهند. غلامپور ميگويد: سالهاي سال برگزاري اين همايش آرزوي ما بود. از گوشه و كنار، از خانوادههاي شهداي افغانستاني هشت سال دفاع مقدس خبر ميشنيديم و آنها را ميديديم، اما در مواجهه با دوستان ايراني و حتي هموطنانمان ميديديم كه آنها كوچكترين اطلاعي از اين شهداي افغانستاني ندارند و حتي در محيطي مثل دانشگاه، همه از شنيدن اينكه يك افغانستاني هم براي دفاع از مرزهاي ايران و اسلام به جبههها رفته و شهيد شده است متعجب ميشدند. غلامپور اضافه ميكند: در مقابل چند سال پيش خود ما هم متوجه شديم كه چندين و چند شهيد ايراني هم وجود دارند كه در ايران شهيد نشدهاند، براي شركت در جهاد راهي افغانستان شدهاند و در آنجا به شهادت رسيدهاند و اين اتفاق بيسابقه در تاريخ روابط دو ملت در جهان است. به گفته غلامپور از همان زمان اين يك دغدغه گروهي براي جمعي از دانشجويان افغانستاني ميشود كه نشان دهند كه چگونه دو ملت ايران و افغانستان، برخلاف تصور اين سالهاي بعضي رسانهها، آنقدر به هم نزديكند كه به «خون شريكي» رسيدهاند. جمعي از ايرانيان خود را وقف آرمان آزادي و آبادي افغانستان كردهاند و خونشان را در اين راه دادهاند و جمعي از افغانستانيها هم با تعلق خاطر به آرمان مشترك ايرانيها، به جبههها پيوستند و جان خود را در اين راه فدا كردند. اين دغدغه بالاخره بعد از سالها امكان تحقق پيدا كرده است. غلامپور ميگويد: در سالهاي گذشته همايشهايي در اين مورد برگزار شده بود، اما همه در سطح كوچك و محدود و هيچ كدام به صورت مشترك به ياد و خاطره ايرانيها و افغانستانيهاي شهيد در كشور متقابل مربوط نميشود اما بالاخره با همكاري نهاد رهبري دانشگاه و ساير نهادهاي مرتبط اين اتفاق در حال رخ دادن است.
اين همايش قرار است روز شنبه 19 ارديبهشت در دانشگاه بهشتي برگزار شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]