واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
برای خانم های بارداری که زیاد عرق می کنند یک سری توصیه ها و مطالب مفید در این زمینه آورده ایم با ما همراه باشید.
این روزها همیشه خیس و عرق کرده هستید؟ بسیاری از زنان باردار، حتی در صورت خاموش بودن وسایل گرمایشی به شکل خاصی احساس تعرق دارند و شاید این سوال برایتان پیش بیاید که شاید در هفت ماهگی در حال تجربه گرگرفتگی یائسگی هستید. خوشبختانه تعرق زیاد یکی از نشانه های طبیعی بارداری است و راه های زیادی برای خنک نگه داشتن بدن حتی در صورت افزایش درجه حرارت وجود دارند.
علت تعرق زیاد در بارداری چیست؟
از هموروئید گرفته تا خونریزی لثه ها و آکنه که ناشی از نوسانات هورمونی هستند، آیا روزها چیزی برای سرزنش نکردن در این روزها باقی می ماند؟ تغییرات هورموونی که بعد از برخورد اسپرم و تخمک اتفاق می افتند، هیپوتالاموس (مرکزی در مغز که به تنظیم درجه حرارت کمک می کند) را سردرگم می کنند و او را وادار می کنند که حتی در درجه حرارت 70 درجه فارنهایت هم احساس گرما کند. این مسئله محرک واکنش تعرق در بدن می شود که برای خنک کردن شما در صورت گرم شدن واقعی هوا طراحی شده است.
تعرق چه زمانی شدیدتر می شود؟
در سه ماهه اول،سه ماهه سوم و بعد از زایمان که نوسانات شدید هورمونی را تجربه می کنید، میزان تعرق شما بسیار بیشتر از پیش خواهد بود. از زمانی که هورمون ها شروع به تنظیم خودشان می کنند، می توانید انتظار داشته باشید این پدیده به تدریج ناپدید شود. این اتفاق معمولا چند ماه بعد از زایمان و زمانی روی می دهد که دوباره شروع به تخمک گذاری می کنید.
آنچه لازم است بدانید
آیا تا به حال متوجه تغییرات در محل تعرق شده اید؟ با ما همراه باشید تا با هم بیولوژی بدن را بررسی کنیم: انواع مختلفی از غدد به تولید عرق اشتغال دارند و غددی که به احتمال بیشتر با آن آشنا هستید، غدد آپوکرین هستند. محل اصلی این غدد زیر بغل، اندام های تناسلی و منطقه پرینال است. این غدد مسئول بخش اعظمی از بوی بدن هستند که معمولا زمانی اتفاق می افتد که عرق شما توسط باکتری ها خورده می شود. از سوی دیگر غددی که در طول بارداری بیش از پیش فعال هستند، همان هایی هستند که مسئول تنظیم درجه حرارت بدن نیز هستند . غدد اکرین نام دارند. غدد اکرین در تمام بدن وجود دارند اما در صورت، قفسه سینه، پشت به شکل متمرکز و در ناحیه زیر بغل به شکل پراکنده وجود دارند. خوشبختانه این غدد،همان بوی خاص را تولید نمی کنند، در واقع، محصول فرایند تعرق غدد آپروکین که بوی بدی تولید می کند در زمان بارداری کندتر می شود. درست به همین علت است که شما در مکان های غیرمعمول، احساس گرما می کنید اما این احساس گرما و تعرق به حدی نیست که به دئودورانت نیاز داشته باشید.
چه راهکارهایی وجود دارند؟
هیچ راه حل جادویی برای این مسئله وجود ندارد اما راهکارهای وجود دارند که به شما کمک می کنند احساس بهتری داشته باشید:
آب بدن را حفظ کنید. وقتی زیاد عرق می کنید، آب از دست می دهید که می تواند منجر به سرگیجه و ضعف شود. بنابراین نوشیدنی مصرف کنید. مایعات خنک می توانند برای تنظیم حرارت به بدن کمک کنند. همیشه یک بطری آب همراه داشته باشید تا هر وقت تشنه می شوید، آب بنوشید. صبر نکنید تا دهانتان خشک شود. اگر ورزش می کنید یا هوا گرم تر شده است، لازم است بیشتر آب بنوشید. آب بهترین نوشیدنی است اما آب میوه و سبزیجات هم جزء مایعات محسوب می شوند (از نوشیدن سودا و نوشیدنی های شیرین که حاوی کالری غیرمغذی هستند خودداری کنید چون نوشیدن آنها می تواند منجر به افزایش وزن شود). برای اینکه از میزان کافی آب بدن مطمئن شوید، به رنگ ادرارتان توج کنید. در صورتی که رنگ ادرار شما سفید یا زرد کم رنگ است، می توانید مطمئن باشید که آب کافی در بدنتان وجود دارد.
از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری کنید و در محیط های مجهز به تهویه هوای مطبوع بمانید. در گرمای روز ورزش نکیند. در عوض صبح زود یا بعدازظهر برای قدم زدن از خانه خارج شوید یا در یک کلاس ورزشی مجهز به دستگاه تهویه هوای مطبوع شرکت کنید، حتی می توانید به استخر بروید و کمی شنا کنید (شنا کردن به کاهش تورم پاها و زانوها کمک می کند).
لباس های گشاد و سبک بپوشید. بهتر است چند لایه لباس بپوشید تا در صورت لزوم بتوانید به آسانی آن ها را بپوشید یا دربیاورید. تختخوابتان را با ملحفه بپوشانید تا تنظیم درجه حرارت در شب ها را آسان کنید. روی حوله بخوابید چون هنگامی که خوابیده اید، به جذب عرق اضافی کمک خواهد کرد.
نوشیدنی های داغ ننوشید و غذاهای پرادویه و تند نخورید. خصوصا اگر موجب واکنش تعریق در شما می شوند.
یک پنکه دستی کوچک همراه داشته باشید. باد زدن بدن کمک می کند تا عرق اضافی در یک چشم به هم زدن تبخیر و پوست شما خنک شود.
از پودرهای بدون تالک استفاده کنید. مقدار کمی از این پودر در نواحی مستعد سایش به جذب رطوبت اضافی کمک کرده و از عرق سوز شدن آنها جلوگیری می کند.
اهل ایران
31 فروردین 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]