واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: هرگاه قصد و همت انسان این باشد که بر خانواده و دیگران توسعه دهد، خداوند روزی او را زیاد می کند و اگر قصد او قرار دادن آنان در تنگنا باشد...
پایگاه خبری تحلیلی تراز: رزق به معنى عطا و بخشش مستمر است و از آنجا که روزى الهى عطاى مستمر او به موجودات است به آن رزق گفته مى شود. البته مفهوم آن تنها در نیازهاى مادى خلاصه نمى شود بلکه هرگونه عطاى مادى و معنوى را شامل مى گردد. بنا براین هر گونه بهره اى را که خداوند نصیب بندگان مى کند از مواد غذایى و مسکن و پوشاک یا علم و عقل و فهم و ایمان و اخلاص و فرزند و همسر و خانواده و... به همه اینها رزق گفته مى شود.
عوامل مختلف و فراوانی بر افزایش یا کاهش رزق و روزی موثرند. امام محمد باقر (ع) در روایتی موجز و مفید به یکی از عوامل افزایش رزق اشاره می نمایند و می فرمایند:
«مَن حَسُنَت نِيَّتُهُ، زِيدَ فِي رِزقِهِ.»
«هركه خوش نيت باشد روزی اش افزايش می يابد.» (بحارالانوار، ج 75 ، ص 175.)
***
سه نکته:
* نیت، موثر در افزایش و کاهش روزی!
مطابق روایات نیت همانطور کهمی تواند موجب افزایش رزق شود می تواند باعث کاهش آن هم بشود! یعنی نیت بد هم بر کاهش رزق تاثیر خواهد گذاشت لذا امام علی (ع) می فرمایند که هرگاه نیّتها فاسد باشد، بركت از میان می رود.
** بر خانواده سخت نگیرید!
علی (ع) می فرماید: «روزى مرد به قدر نیت او است». شاید یکی از معانی این روایت و روایت امام باقر (ع) این باشد که هرگاه قصد و همت انسان این باشد که بر خانواده و دیگران توسعه دهد، خداوند روزی او را زیاد می کند و اگر قصد او قرار دادن آنان در تنگنا باشد خداوند نیز او را در تنگنا قرار خواهد داد.
*** باغی که بخاطر تنگ نظری خاکستر شد!
در سوره قلم داستانی را نقل می كند كه چند برادر باغ میوهای داشتند. نیت كردند كه از این میوه ها به احدی ندهند زیرا پدرشان هر سال از این میوه ها به فقرا می داد. پدر که مُرد بچه ها گفتند ما نمی د هیم. بعد گفتند فقرا می فهمند و می آیند در باغ پس سحر می رویم میوه ها را می چینیم. نیت كردند به فقرا ندهند، وقتی خوابیدند صاعقه ای آسمانی آمد قرآن می گوید سحر بلند شدند و دیدند كه باغ آنها خاكستر شده است! (سوره قلم، آیات 20 و 21)
دوشنبه 31 فروردين 1394 ساعت 06:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]