واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مسوولان امور پزشكي :توجه به اخلاق پزشكي موجب ترويج اخلاق درجامعه است.
داخلي. اجتماعي. اخلاق پزشكي.
به اعتقاد برخي از مسوولان امور پزشكي، توجه و تاكيد براخلاق پزشكي مبتني بر مباني اسلامي موجب تقويت اخلاق اسلامي در جامعه ميشود.
آنان حساسيت شغل پزشكي را ضرورتي براي توجه هرچه بيشتر به اخلاق پزشكي دانستند و برضرورت تداوم تلاشها براي شناسايي اخلاق پزشكي تاكيد كردند.
رييس دانشگاه علوم پزشكي تهران در حاشيه كنگره اخلاق پزشكي در قم در گفت و گو با ايرنا افزود: ما وظيفه داريم براي تربيت پزشك مسلمان از ظرفيتهاي مباحث اسلامي استفاده كنيم.
دكتر باقر اردشير لاريجاني افزود: با پيشرفت علوم و پديد آمدن موضوعات جديد نياز به بررسي مباني اسلامي و اخلاق پزشكي ضروري و لازم است تا با استفاده از مباني اسلامي اين مسايل مورد بررسي قرار گيرد.
وي افزود: امروز تلاشهاي جامعه پزشكي كشور در راستاي شناسايي اخلاق پزشكي مبتني بر مسايل اسلامي است كه اميدواريم با توسعه آن بتوانيم به راهكارهاي لازم دست يابيم.
وي از تدوين اخلاق پزشكي دربرخي دانشگاهها خبر داد و افزود: امروز با داشتن فرهنگ غني اسلامي بايد به سمتي برويم كه اخلاق پزشكي مبتني برمباني و اعتقادات اسلامي تقويت شود.
اردشير لاريجاني به پيشرفت جهان اسلام درزمينه علم پزشكي دردوران گذشته اشاره كرد و افزود: پيشرفت هاي پزشكي درچارچوب توجه به روشهاي مناسب، مي تواند ما را در برخي زمينه هاي پزشكي در جهان سرآمد سازد.
رييس دانشگاه علوم پزشكي قم نيز دراين گفت و گو بزرگترين زيان جامعه را داشتن علم بدون تهذيب دانست و افزود: امروز اگر قرار باشد ما مساله توحيد و تهذيب نفس را كنار بگذاريم مطمئنا به شرايطي بدتر از غرب دست خواهيم يافت.
دكتر بهروز براتي افزود: درغرب مكاتب مختلف ازاصالت سود و لذت دربحث اخلاق پزشكي بهره ميبرند، پيروي ازآن مكاتب و ناديده گرفتن ارزشهاي اسلامي، زيانهاي بسياري براي ما به دنبال دارد.
وي اضافه كرد: امروز دانشگاههاي ماازلحاظ علمي گرايش به غرب دارند، اين درحالي است كه اخلاق درغرب به ويژه اخلاق پزشكي باآنچه دراسلام از رابطه عاطفي بين بيمار و طبيب، حفظ سر بيمار و رعايت حقوق بيمار متفاوت است.
وي ادامه داد: امروز متاسفانه ميتوان گفت توسعه اخلاق اسلامي و ارزشها دركل نظام طبابت كشور مورد غفلت قرار گرفته است.
براتي گفت: تقويت مباني اسلامي در دانشگاهها واستفاده ازاساتيدي كه با اخلاق اسلامي آشنايي دارند از مهمترين اقداماتي است كه سياستمداران و نهادهاي متولي فرهنگي بايد در بخش ترويج اخلاق پزشكي دنبال كنند.
وي تاكيد كرد: با تربيت چنين نيروهايي اخلاق پزشكي مبتني بر مباني اسلامي را ميتوان در جامعه تقويت كرد و الگوي مناسبي از آن در دنيا ارايه كرد.
مسوول بسيج جامعه پزشكي قم نيز نقش اخلاق را در بخش پزشكي داراي جايگاه مهمي دانست و افزود: پزشكي با جسم و روان مردم سرو كار دارد و اين مساله غفلت از اخلاق پزشكي را حساس تر ميسازد.
دكتر محمد حسن طاهايي افزود: امروز اخلاق پزشكي در غرب و شرق مورد بي توجهي قرار گرفته و اين مساله در جامعه اسلامي كه داعيه دار اخلاق است بايد بيشتر مورد اهتمام قرار گيرد.
وي ادامه داد: اكنون باتوجه به حدود هفت سال تاسيس بسيج جامعه پزشكي كشور، اين بخش سعي كرده تا باتاكيد برمباني اخلاق اسلامي تلاشي در راستاي حل نقص هاي موجود داشته باشد.
وي افزود: برگزاري كنگره هاي اخلاق پزشكي كه امسال دومين كنگره آن در قم برگزار ميشود در پي آن است تا تلنگري براي پرداختن به مباحث اخلاق پزشكي در كشور ايجاد كند. ك/۴
پنجشنبه 26 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]