واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: صدای ناظری و نوای تنبور پورناظری
با صدای ناظری و نوای تنبور پورناظری استودیو «بل» مجددا آغاز به كار كرد استودیو «بل» با صدای «ای ایران» شهرام ناظری و نوای تنبور «کیخسرو پورناظری» توسط حسین دهلوی و عزت الله انتظامی بازگشایی شد. در مراسمی که روز 24 اسفند ماه در محل استودیو «بل» برپا شده بود، بعد از خیر مقدم محمدعلی چاووشی ـ مدیر استودیو بل ـ به هنرمندان، محمد سریر _ مدیر عامل خانه موسیقی ـ سخن گفت. او با اشاره به بازگشایی مجدد این استودیو و اهمیت آن عنوان کرد: بخش مهم ظرفیت موسیقی کشور و دانش فرهنگی که پشتوانه آن است، امروز در این مراسم جمع شده است. در حالی که کمتر اتفاق میافتد که همه هنرمندان با نوعی علاقه، توجه و تمرکز در یک جا جمع شوند و اینگونه دوستانه در کنار هم قرار بگیرند. که امروزه آثار بسیار قدیمی موسیقی ایران به دلیل بیکیفیت ضبط شدن آنها دیگر قابلیت استفاده ندارند و هیچ دسترسی هم به صاحبان آن آثار نیست. سریر اضافه کرد: استودیو و محلی که خروجی فعالیتهای هنری است، اهمیت زیادی دارد و بهترین آثار موسیقی اگر خوب تهیه و اجرا نشوند، خروجی خوبی هم نخواهند داشت. چه بسا که امروزه آثار بسیار قدیمی موسیقی ایران به دلیل بیکیفیت ضبط شدن آنها دیگر قابلیت استفاده ندارند و هیچ دسترسی هم به صاحبان آن آثار نیست. او در ادامه با یادآوری اولین حضور خود در استودیو «بل» خاطرنشان كرد: سال 49 اولین کار ما برای موسیقی مجموعه «تلخ و شیرین» ضبط شد و بعد از آن هم بارها برای تهیه و ضبط دیگر آثارم به این استودیو مراجعه کردم و معتقدم که این فضا بخشی از فرهنگ شنیداری ما محسوب میشود. امروز حدود یکصد و بیست سال از عملی شدن ضبط صدا میگذرد و آثار برجستهای از هنرمندان موسیقی به جا مانده است.مدیرعامل خانه موسیقی تصریح کرد: بعد از دوره جنگ ، مجموعه «دلاویزترین» با صدای محمد نوری و نظارت فریدون شهبازیان در این استودیو ضبط شد و خوشحالم که امروز در قیاس با آنچه در دنیا در حال اتفاق است، این استدیو مجهز شده است، در حالیکه متاسفانه بخش دولتی توجهش به موسیقی به اندازهای نبوده است که بخواهند سرمایهگذاری در این حوزه داشته باشند.
سریر در پایان به حضور و اهمیت صدابرداران در حوزه موسیقی اشاره کرد و افزود: حضور صدابرداران در حوزه موسیقی اهمیت بسزایی دارد و باید از حداکثر ظرفیت آنها بهره برد. یکی از آن افراد هم پروفسور لیاقتی است که سالها پیش آگوستیک این استودیو را طراحی کرد. در ادامه این مراسم با حضور هنرمندانی همچون هوشنگ ظریف،حسین دهلوی، محمود دولت آبادی، محمد سریر، فریدون شهبازیان،کیخسرو پورناظری،بیژن کامکار،نصرالله ناصحپور،خوشدل،حافظی و ... از زحمات پروفسور لیاقتی تقدیر شد و دسته گلی به پاس تقدیر توسط عزت الله انتظامی به این استاد اهدا شد. در بخش دیگری از این مراسم نامهای از ساسان سپنتا، محقق و پژوهشگر موسیقی قرائت شد. در بخشی از این نامه آمده است: امروز حدود یکصد و بیست سال از عملی شدن ضبط صدا میگذرد و آثار برجستهای از هنرمندان موسیقی به جا مانده است. در ایران هم با استفاده از یکی دو دستگاهی که توسط ناصرالدین شاه به ایران آمد، نمونه منحصر به فرد موسیقی و آثار استادان دوره ناصری ضبط شد. در ادامه این نامه آمده است: یکی از بانیان استدیو بل، مهدی برکشلی بود. وجود چنین چهرههای شاخصی در تاریخچه تاسیس استودیو بل، سابقه غرورآفرینی برای این مجموعه بهجا میگذارد و با همین سابقه هم این استودیو موفق شد، آثار ماندگاری را با کیفیت عالی ضبط و به یادگار بگذارد.» در ایران هم با استفاده از یکی دو دستگاهی که توسط ناصرالدین شاه به ایران آمد، نمونه منحصر به فرد موسیقی و آثار استادان دوره ناصری ضبط شد. به گزارش ایسنا، در بخش پایانی این مراسم، استودیو «بل» توسط عزتالله انتظامی و حسین دهلوی افتتاح شد. انتظامی با اشاره به راهاندازی این مجموعه، گفت: شب گذشته نیز در مراسم افتتاح استودیوی دیگری حضور داشتم که به دست افراد بخش خصوصی راهاندازی شده بود، لذا خوشحالم که این روزها بخش خصوصی دست به اقدامات بزرگی برای موسیقی زده است.
سپس اتود دو دقیقهای از آهنگ به یادماندنی «ای ایران» از ساختههای روحالله خالقی با تنظیم ارسلان کامکار زیر نظر هوشنگ کامکار و با صدای شهرام ناظری با حضور هر سه هنرمند پخش شد. سپس اولین ضبط امتحانی صدا، با نوای تنبور کیخسرو پورناظری توسط نصرالله ناصح پور انجام شد. پور ناظری نیز اظهار امیدواری کرد تا از این پس کارهای ماندگار و فاخری در حوزه موسیقی در این استودیو و با سابقه طولانی آن ضبط و منتشر شود. همچنین از ایرج فهیمی و منوچهر ریاحی به عنوان اولین صدابرداران این مجموعه تقدیر شد و در پایان همراه با بریدن کیک تولد دوباره این استودیو، بخشهایی از قطعه «شیرعلیمردان» با تنظیم هوشنگ کامکار پخش شد. تنظیم برای تبیان : مسعودرضا عجمی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 989]