واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: اولين كارگاه بزرگ نقاشي ايران
اولين كارگاه بزرگ نقاشي ايران براي سيامين سال پيروزي انقلاب برپا شد اولين كارگاه بزرگ نقاشي به مناسبت سيامين سالگرد پيروزي انقلاب، روز 15 اسفندماه ـ به طول 3 كيلومتر در فضاي باز اطراف موزه هنرهاي معاصر تهران برپا شد. دكتر محمود شالويي مديرکل دفتر هنرهاي تجسمي ارشاد و سرپرست موزه هنرهاي معاصر در گفتوگويي با خبرنگار بخش تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: زماني كه ما درگير برنامهريزيهاي جشنواره بزرگ فجر بوديم، برنامههاي اين وركشاپ تنظيم شد و منتظر فرصت مناسب جهت اجراي آن بوديم. او بيان كرد: طي فراخواني كه در سراسر كشور اعلام شد، اساتيد و هنرمندان از سراسر كشور اتودهاي اوليهي خود را جهت شركت در اين وركشاپ ارسال كردند و سپس با تأييد هيأت داوران 30 استاد با حدود 1000 نفر هنرجو به اين وركشاپ راه يافتند. جاي كارهايي حرفهايتر و با حضور اساتيد برجسته و هنرجويان خالي بود كه با همكاري موزه معاصر، اين برنامه كه امروز شاهد اجراي آن هستيم در فضايي آرامتر پس از اتمام دههي فجر اجرا شود. شالويي اظهار اميدواري كرد تا انتهاي روز گذشته كار نقاشان به پايان برسد، و در غير اين صورت تا امروز كارهاي نهايي انجام خواهد شد و كار اين هنرمندان به پايان خواهد رسيد. حجتا... ايوي رييس ستاد سيمرغ هم مطرح كرد: ستاد سيمرغ در عرصهي نقاشي 2 كار انجام داد كه يكي از آنها روز 22 بهمن به نمايش گذاشته شد و سههزار دانشآموز با حدود 15 هزار بوم نقاشي كردند و اين نقاشيها در حدود 15 كيلومتر مسير راهپيمايي نصب شد. البته همين اقدام همزمان در 15 استان ديگر نيز انجام شد.
او در عين حال مطرح كرد: جاي كارهايي حرفهايتر و با حضور اساتيد برجسته و هنرجويان خالي بود كه با همكاري موزه معاصر، اين برنامه كه امروز شاهد اجراي آن هستيم در فضايي آرامتر پس از اتمام دههي فجر اجرا شود. ايوبي خاطرنشان كرد: قصد داريم با همكاري مسوولين موزه آثار دانشآموزي و دانشجويي خلقشده در اين وركشاپها را به صورت بستههاي فرهنگي هنري به ساير استانها و كشورها جهت بازديد بفرستيم. دربارهي اينكه آيا در سالهاي آينده هم اين وركشاپها اجرا خواهد شد يا نه، بايد بگويم؛ ما اميدواريم كه هرسال از اين الگوهاي موفق كه تجربهي برگزاري برنامههاي متنوع با انديشهها و ايدههاي خوب است، استقبال شود.
وي افزود: به نظر من انقلاب اسلامي رنسانس فرهنگ و هنر در ايران است و من معتقدم كه يكي از حرفهاي گفتني ما، هميشه پيشرفتهاي فرهنگي و هنريمان در اين سيساله خواهد بود. دكتر محمدحسين ايمانيخوشخو هم اين وركشاپ را يك برنامهي هنري دانست كه جنبهي مردمي زيادي دارد و درواقع هنرهاي تجسمي و نقاشي با اين وركشاپ به ميان مردم آمده و بوم كوچك به يك فضاي بزرگ براي خلق آثار هنرمندان تبديل شده است تا مردم بتوانند از نزديك خلق اين آثار را لمس كنند. «احمد وكيلي» نيز از اساتيد شركتكننده در اين وركشاپ گفت: بنده و دانشجويانم در اين وركشاپ روي فضاهاي شعاري كار نكرديم. چرا كه اكثر اينها جوان هستند و انقلاب را نديدهاند، آنچه در اينجا اهميت دارد، آن است كه يك موضوع را هر نقاش از منظر ديد خود به تصوير ميكشد. وكيلي گفت: به اعتقاد من برنامهريزي اين وركشاپ خيلي مشكل دارد، چراكه تا قبل از اجراي وركشاپ چندين بار حرفها و نظرهاي برگزاركنندگان عوض شد و مسألهي ديگري كه بسيار اهميت دارد، تفاوت در سطح كار هنرمندان شركتكننده است و از ديدگاه بنده بهتر بود كه يك هماهنگي و هارموني بين كارهاي شركتكنندگان ايجاد ميشد و به اعتقاد من در اين وركشاپ تنها از اعتبار اساتيد استفاده شده است. انقلاب اسلامي رنسانس فرهنگ و هنر در ايران است و من معتقدم كه يكي از حرفهاي گفتني ما، هميشه پيشرفتهاي فرهنگي و هنريمان در اين سيساله خواهد بود. به گزارش ايسنا، در اين وركشاپ هنرمندان از ساعت 10 صبح الي 6 بعدازظهر به خلق آثار خود پرداختند و دكتر محمدحسين ايمانيخوشخو در همان ساعات اوليه از اين كارگاه بازديد كرد. همچنين شرايط در اين وركشاپ به گونهاي بود كه گروههاي دانشجويي به همراه اساتيد خود دركنار گروههاي دانشآموزي شركتكننده از شهرستانها آثار خود را خلق ميكردند و تفاوت بسيار زيادي در سطح كيفي آثار آنها به چشم ميخورد. تنظيم براي تبيان : مسعودرضا عجمي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1618]