تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس جز با اجراى حدود و احكام خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با ضايع كردن آن بدبخت نمى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797530673




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بيلهاي مكانيكي به جان يك اثر ملي افتادند/ كوشك حميديه در حال تخريب


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: بيلهاي مكانيكي به جان يك اثر ملي افتادند/ كوشك حميديه در حال تخريب
كوشك قاجاري شهر حميديه از توابع شهرستان اهواز در نتيجه بي توجهي و فراموشي روز به روز تخريب مي شود و به زودي ديگر اثري از اين اثر ثبت شده در آثار ملي كشور باقي نخواهد ماند.


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان ،خوزستان به لحاظ قدمتي كه در سكونت يافتن اقوام و تمدنهاي مختلف در طول تاريخ دارد از آثار ارزشمند باستاني برخوردار است كه متاسفانه به علت تعدد وجود چنين آثاري، نگهداري مناسبي از آنها نمي شود به گونه اي كه به صورت روزانه شاهد انتشار اخبار در خصوص تخريب آثار ارزشمند اين استان هستيم.
در آخرين مورد اين تخريبها، از شهر حميديه خبر مي رسد يك اثر ملي ثبت شده در اين شهر به علت بي توجهي هاي چندين ساله، با هجوم بيل مكانيكي ها مواجه شده و در حال نابودي كامل است.

دبير انجمن دوستداران ميراث فرهنگي تاريانا خوزستان در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اينكه كوشك قاجاري حميديه در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است گفت: در روزهاي گذشته براي چندمين بار، بيلهاي مكانيكي به اين بناي ثبت شده تعرض كرده اند و با تماسهاي مكرر با اداره كل ميراث فرهنگي خوزستان از آنها درخواست كرديم كه اقدامهاي قانوني خود را انجام دهند.

نمايي از كوشك در حال تخريب حميديه

مجتبي گهستوني افزود: اين بنا در مسير صدها هزار گردشگر قرار دارد كه هر ساله در قالب كاروان راهيان نور به سمت مناطق عملياتي واقع در جنوب غربي استان خوزستان مي روند و با هر بار مشاهده آن از سوي مسافران اين پرسش مطرح مي شود كه چرا چنين بنايي در كنار رودخانه كرخه بايد مخروبه باشد؟

گهستوني افزود: به رغم همه توافقات 12 ماده اي در خصوص چگونگي سرنوشت كوشك تاريخي حميديه، في مابين شركت بهره برداري كرخه و شاوور وابسته به سازمان آب و برق و اداره كل ميراث فرهنگي خوزستان در اوائل دهه 80 شمسي، تنها يك ماده از آن توافقنامه به اجرا درآمده است.

به گفته وي، در تنها ماده اي از اين توافقنامه كه به اجرا درآمد مقرر شد تابلويي بر سردر ورودي كوشك با اين مضمون نصب شود كه اين ملك متعلق به سازمان آب و برق خوزستان است و در تصرف شركت بهره برداري كرخه و شاوور قرار داشته و با نظارت مستقيم ميراث فرهنگي خوزستان مرمت و بازسازي و به عنوان يك ساختمان اداري مورد استفاده قرار خواهد گرفت. اين در حالي است كه از زمان واگذاري اين بنا به شركت بهره برداري كرخه و شاوور وابسته به سازمان آب و برق خوزستان، روز به روز بر شدت تخريب آن بنا افزوده مي شود.

نمايي از كوشك در حال تخريب حميديه

وي گفت: در سال 1384 مديركل وقت ميراث فرهنگي خوزستان با اشاره به مشكلات متعدد كوشك به دليل دخل و تصرف در عرصه و حريم اثر، تخريب سقف به طور كامل كه منجر به ريزش سقف زير زمين شد، تفكيك حريم، تخريب ديوارها و ستونهاي بنا و همچنين استفاده از مصالح ناهمگون در بنا، در نامه اي رسمي پيشنهاد مي دهد كه به منظور گسترش فعاليتهاي باستان شناسي در غرب خوزستان كه نيازمند مكاني با شرايط اثر ملي كوشك حميديه است، اين بنا به سازمان ميراث فرهنگي كشور منتقل شود.

دبير انجمن دوستداران ميراث فرهنگي تاريانا خوزستان گفت: در سال 1378 نيز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي احداث كتابخانه عمومي در اثر ملي ياد شده را پيشنهاد كرد كه ظاهرا با توافق سازمان آب و برق خوزستان به انعقاد توافقنامه اي ميان شوراي شهر حميديه، ميراث فرهنگي و اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خوزستان منجر شد و موضوع از طريق فرمانداري اهواز مورد پيگيري قرار گرفت ولي سرانجام همه اين قول و قرارها بي نتيجه ماند.

وي عنوان كرد: در نهايت طبق اظهارات مسئولان وقت اداره كل ميراث فرهنگي خوزستان و همچنين اظهار نظر صريح انجمن ميراث فرهنگي اين شهر، شركت بهره برداري كرخه و شاوور در سال 1380 بدون رعايت اصول علمي مرمت بناهاي تاريخي اقدام به آواربرداري و تخريب سقف اثر ملي كوشك حميديه كرد كه منجر به باز شدن پرونده اي قضايي در اين زمينه شد.

گهستوني با بيان اينكه براي اجراي اين توافقنامه و مرمت كوشك نياز به تامين بودجه است، گفت: تنها با اختصاص بودجه فوري براي مرمت و تعيين حريم اين بناي به ثبت رسيده در فهرست آثار ملي كشور مي توان كوشك حميديه را از اين وضعيت نگران كننده نجات داد.

نمايي از كوشك در حال تخريب حميديه

وي افزود: كوشك حميديه از سال 1332 تحت تصرف و مالكيت سازمان عمران كرخه قرار دارد كه بعدها به سازمان آب و برق خوزستان تغيير نام داد و سپس در دوران جنگ تحميلي به جهت موقعيت استراتژيكي منطقه در اختيار تيپ 64 الحديد سپاه پاسداران قرار گرفت و سرانجام پس از 17 سال دوباره با پيگيري هاي مديرعامل سازمان آب و برق به شركت بهره برداري كرخه و شاوور وابسته به سازمان آب و برق تحويل داده شد.

وي يادآور شد: شوراي شهر حميديه نيز با توجه به استعلامهاي لازم متوجه شده بود كه خريد و فروشهاي انجام شده در كوشك خلاف قانون محسوب مي شود و در همين راستا مخالفت خود را با جابه جايي سندها اعلام كرد.

گهستوني گفت: پس از اين واگذاري، پيگيريهاي آقاي غانم سواري از اعضاي وقت شوراي شهر حميديه و رئيس انجمن ميراث فرهنگي اين شهر براي تعيين حريم و در نهايت كاربري فرهنگي آن آغاز شد كه در نهايت منجر به مكاتبات گسترده اي در سطح استان و كشور و بازشدن پرونده هاي متعدد در اين باره شد.

به گفته وي، براساس توافقنامه به عمل آمده در يك دهه پيش كه از سوي رئيس وقت مجمع عمومي و مديريت سازمان آب و برق خوزستان، مديركل وقت ميراث فرهنگي خوزستان، رئيس وقت هيئت مديره و مديرعامل شركت كرخه و شاوور، مسئول وقت امور پژوهشي ميراث فرهنگي خوزستان، معاونت وقت فني و بهره برداري شركت كرخه و شاوور به امضا رسيد مقرر شد مالكيت ساختمان كوشك حميديه متعلق به سازمان آب و برق خوزستان و در تصرف شركت بهره برداري كرخه و شاوور باقي بماند اما اين شركت حق هيچ گونه دخل و تصرف و تغيير ماهيت در كليت اجزا بنا و محوطه تاريخي را بدون هماهنگي ميراث فرهنگي نداشته باشد.

نمايي از كوشك در حال تخريب حميديه

وي با اشاره به اينكه بناي كوشك حميديه بر روي تپه اي باستاني ساخته شده است، گفت: هر بنا و تپه عرصه و حريمي دارد كه به تبع آن كل محوطه باغ جزء عرصه و حريم آن بوده و محوطه سازي در اين حريم بايد با هماهنگي ميراث فرهنگي انجام شود اما به دليل خريد و فروشهاي به عمل آمده بخشي از محوطه تخريب شده و به عنوان منزل مسكوني و مجتمع تجاري مورد استفاده قرار گرفت.

سخنگوي انجمن دوستداران ميراث فرهنگي تاريانا خوزستان ادامه داد: اگرچه اداره كل ميراث فرهنگي با توجه به مالكيت سازمان آب و برق و نياز شركت بهره برداري كرخه و شاوور مجوز داد تا با حفظ هويت اين بناي تاريخي از فضاي اين كوشك قاجاري به عنوان اداره بهره برداري كرخه استفاده شود ولي اين تصميم هيچگاه عملي نشد.

وي افزود: شركت كرخه و شاوور موظف بود خيلي زود نقشه ساختمان و باغ متعلق به آن را براي تهيه طرح مرمتي در اختيار اداره كل ميراث فرهنگي خوزستان قرار دهد و اداره كل ميراث فرهنگي هم متعهد شد كه با استفاده از امكانات خود و با هزينه هايي كه شركت متقبل مي شود ساختمان مذكور را به منظور استفاده اداري اين شركت آماده كند.

وي يادآور شد: همچنين مقرر شد اداره كل ميراث فرهنگي تمامي تلاش خود را براي جذب اعتبارات مربوط به تبصره 23 براي مرمت كوشك حميديه به كار گيرد كه در اين مورد اقدام موثري تاكنون صورت نگرفته است.

دبير انجمن دوستداران ميراث فرهنگي تاريانا خوزستان، با بيان اين كه وزير وقت نيرو نيز در تاريخ هجدهم شهريور 1380 در نامه اي به هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي، آمادگي اين وزارتخانه را در جهت توافقات في مابين براي مرمت بنا را منوط به تامين قسمتي از اعتبار مورد نظر براي مرمت بنا مورد تاكيد قرار داد، گفت: متاسفانه با گذشت يك دهه از صدور چنين نامه اي هنوز نه تنها هيچ اتفاق خوشايندي در حميديه انجام نشده است بلكه روز به روز تخريب در بناي ارزشمند كوشك حميديه بيشتر مي شود.

وي ادامه داد: اكنون با توجه به وضعيت اضطراري كوشك حميديه و نياز آن به مرمت لازم است كه از محل اعتبارات ضروري براي تعيين حريم و مرمت آن تصميم گيري مناسبي انجام شود و با بازكردن درهاي كوشك حميديه كه براي هربار ورود به آن چالشهايي وجود داشت، اداره كل ميراث فرهنگي هم نسبت به معرفي استادكاران و منابع تامين مصالح ويژه مورد نياز اقدام كند.

وي در ادامه با اشاره به بازديد خود از كوشك حميديه گفت: در هنگام بازديد از كوشك حميديه متوجه تخريب تپه اي شدم كه كوشك روي آن ساخته شده است. وقتي موضوع را پرس و جو كردم متوجه شدم اين برداشت خاك توسط بيل ميكانيكي به خاطر ساخت انبار بوده است.

گهستوني اظهار كرد: اين در حالي است كه طبق اطلاع يكي از دوستداران ميراث فرهنگي حميديه از برداشت خاك در كوشك كه هفته گذشته صورت گرفت موضوع را به يگان حفاظت ميراث اطلاع دادم ولي هم اكنون با تخريب همان تپه اي مواجه شدم كه هفته گذشته در حال برداشت آن بودند.

دبير انجمن دوستداران ميراث فرهنگي خوزستان افزود: با اين حال روز يكشنبه پس از انجام گفتگوهايي مديريت مهندسي سازمان آب و برق خوزستان را ترغيب كرديم تا به همراه كارشناسان خود از كوشك بازديد كنند و با انجام كار كارشناسي زمينه مرمت بنا به وجود آيد. در همين راستا از تمام كوشك، برج نگهباني، تصفيه خانه، سالن انتظار و... بازديد و مستنداتي تكميل شد./س

دوشنبه|ا|24|ا|مهر|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 340]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن