واضح آرشیو وب فارسی:فارس: /يادداشت/ستاد راهبري «نهضت ملي حفظ قرآن كريم»، واقعي يا تبليغاتي؟
خبرگزاري فارس: حركت كند سياستگذاران فعاليتهاي قرآني كشور سبب شك در واقعي يا تبليغاتي بودن برخي از ساختارهاي جديد مانند ستاد ملي حفظ قرآن كريم است.
به گزارش خبرنگار قرآني باشگاه خبري فارس «توانا»، رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار با شركتكنندگان در بيستوهشتمين دوره مسابقات بينالمللي قرآن كريم در سال 1390 با اشاره به اينكه تمام فعاليتهاي قرآني اعم از حفظ و قرائت قرآن كريم بايد سبب تدبر در آيات قرآن و عمل كردن به آموزههاي اين كتاب حياتبخش باشد، حفظ قرآن كريم را مهيا كننده اين زمينه دانستند و مطالبه خود از مسئولان قرآني كشور مبني بر تربيت 10 ميليون حافظ كل قرآن كريم را مطرح فرمودند.
پس از طرح اين مطالبه از سوي رهبر معظم انقلاب، مسئولان فعاليتهاي قرآني هر بار و به هر بهانهاي گريزي بر آن زدند و وعدههاي خود در اين رابطه را مطرح كردند.
حدود سه ماه پس از طرح اين مطالبه شوراي توسعه فرهنگ قرآني كشور در تاريخ 24 مهرماه 1390 در جلسه مجمع مشورتي خود ستاد راهبردي طرح ملي حفظ قرآن كريم را تشكيل داد.
به گفته مسئولان اين شورا ستاد ملي حفظ قرآن كريم با هدف ايجاد هماهنگي بين دستگاههاي مجري طرح ملي حفظ قرآن كريم در سطح مراكز آموزشي، فرهنگي، دانشگاهي، حوزوي، كاركنان دولت و نهادهاي مردمي تشكيل شده است.
همچنين وظيفه ستاد راهبري طرح ملي حفظ قرآن كريم سياستگذاري كلان راهبري اين طرح ذكر شده است.
در جلسه مذكور، ساختار اجرايي ستاد نيز مورد بحث و بررسي قرار گرفت كه با توجه به اهداف و وظايف آن سه قرارگاه عملياتي در سه گروه مخاطب شامل «دانشآموزان و فرهنگيان»، «دانشگاهيان» و «ساير اقشار جامعه» بدين منظور در نظر گرفته شد كه به ترتيب وازرت آموزش و پرورش، شوراي هماهنگي فعاليتهاي قرآني دانشگاهها و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مسئول اين قرارگاههاي عملياتي شدند.
در اين جلسه همچنين مقرر شد كه جلسات ستاد به صورت هفتگي تشكيل شود.
در بين قرارگاههاي مذكور تنها از سوي وزارت آموزش و پرورش شنونده خبرهايي در خصوص نهضت ملي حفظ قرآن كريم هستيم كه بناست آزمون پاياني آن شهريورماه برگزار شود؛ اما كماكان از فعاليتهاي شوراي هماهنگي فعاليتهاي قرآني دانشگاهها و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كه مسئوليت پشتيباني از جريان ملي حفظ قرآن كشور را در بين بيش از 50 ميليون نفر از جمعيت كشور بر عهده دارند خبري در دست نيست.
جالب اينكه خبرنگار فارس پس از چندين هفته متوالي تماس با دبير قرارگاه مربوط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و امروز و فردا كردن وي براي پاسخگويي به سؤالات فارس در خصوص فعاليت ستاد راهبري نهضت ملي حفظ قرآن كريم، اين روزها پس از تماس با وي تنها شنواي صداي بوق تلفن همراه اوست.
منظور نگارنده اين مطالب زير سوال بردن اصل ستاد و اقدامات انجام شده در خصوص ايجاد نهضت ملي حفظ قرآن كريم نيست؛ بلكه هدف انتقال اين مفهوم است كه عدم اطلاعرساني اقدامات انجام شده ميتواند شائبه استفاده تبليغاتي از عناوين دهان پركني همچون نهضت ملي حفظ قرآن كريم را در اذهان عمومي تقويت كند.
از جلساتي هم كه بنا بود اين ستاد هر هفته يك بار تشكيل دهد خبري در دست نيست؛ چرا كه بدون احتساب تعطيلات بايد تاكنون 30 جلسه ستاد تشكيل و چنانچه اين جلسات نتيجهاي دربرداشت به اطلاع عموم رسانده ميشد؛ اما عدم وجود اين روند نيز اين شائبه را كه اصلا جلسهاي تشكيل نشده است را تقويت خواهد كرد.
از طرفي در هنگام تخصيص بودجه نيمدرصدي قرآن سال 1390 از سوي حجتالاسلام «حميد محمدي» رئيس ستاد راهبري نهضت ملي حفظ قرآن كريم اختصاص 50 درصد اين بودجه به پيشبرد اهداف اين نهضت اعلام شد؛ چنانچه اين مبلغ نيز اختصاص يافته باشد متأسفانه، نه از اصل موضوع و نه از نتايج آن هيچ خبري در دست نيست.
با توجه به تمام موارد مذكور مناسب است مسئولان شوراي توسعه فرهنگ قرآني كشور و ستاد راهبري طرح ملي حفظ قرآن كريم با خروج از سستي رسانهاي، اقدامات خود را براي زدودن هرگونه شبههاي از عملكردشان انجام دهند.
يادداشت از مهدي خدايي
انتهاي پيام/ م.خ
شنبه|ا|10|ا|تير|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]