تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836718160
ايميل ملي رقيب را حذف نمي كند/ راه اندازي يك مرورگر داخلي در آينده نزديك
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: ايميل ملي رقيب را حذف نمي كند/ راه اندازي يك مرورگر داخلي در آينده نزديك
چهار شنبه هفته اي كه گذشت وزير ارتباطات با ارسال نامه اي به رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي استفاده از ايميل هاي خارجي را براي اپراتورها ممنوع اعلام كرد ،فرآيندي كه در يك مسير تدريجي پايه هاي امنيت اطلاعات در فضاي اينترنتي كشور را مستحكم تر مي كند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران ايميل ملي اصلا حالا كه قرار است ملي باشد كلمه ايميل را هم حذف مي كنيم و مي گوييم رايانامه ملي اتفاقي مبارك است ،كه با حذف پست هايي با دامنه دات كام و دات نت و جايگزيني آدرس هاي الكترونيكي دات آي آر رخ مي دهد.
بررسي زواياي گوناگون اين رخداد انگيزه اي شد تا مسوولان اين وزارتخانه در گفت وگوي ويژه خبري حاضر شده و به سوالات مطرح شده از سوي مردم پاسخ دهند .
امنيت دغدغه اول ايميل ملي
حكيم جوادي ،معاون وزير ارتباطات و ريسس سازمان فناوري اطلاعات ايران در رابطه با ميزان استقبال مردم ازايميل ايراني گفت:استقبال خوب بوده ولي بايد اطلاعاتي كه مربوط به تبادلات داخلي،مخصوصا موضوعاتي كه مربوط به دولت الكترونيك و خدمات الكترونيك از طريق ايميل هاي ملي تامين بشود كه امنيت بيشتري دارد.
وي ابراز اميدواري كرد با تقويت ايميل هاي موجود و حمايت و پشتيباني آنها و تشويق مردم به استفاده از آنها امسال بخش بيشتري از اين امكان بهره برداري كنند.
طرحي كه علاوه بر داشتن محسنات اقتصادي مهمترين اولويتي كه دنبال مي كند فراهم كردن امنيت بيشتر در فضاي مبادلات رايانامه اي كشور است.
سرعت ، امنيت واطلاع رساني نامناسب، دغدغه هاي مردم
رضا تقي پور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در اين خصوص گفت:استدلال ما اين است كه اين ايميل ها چون ميزبانيشان در داخل كشور است امن تر است و چون اطلاعات در داخل كشور است حداقل خارجي ها و بيگانگان از طريق اينترنت به اين شبكه دسترسي نخواهند داشت.
البته به دليل نوظهور بودن رايانامه هاي ملي كاربران هنوز هم ترديدهايي در باره ضريب اطمينان آن دارند.
مردم مي گويند هيچ نوع اطميناني وجود ندارد و زياد به اين ايميل ها اطمينان نمي كنيم و از لحاظ سرعت هم دچار مشكل است و زير ساخت و اطلاع رساني مناسب براي آن انجام نشده است.
ترديدهايي كه شايد با عدم اطلاع رساني مسولان مربوطه شكل گرفته و پاسخ به آنها در اين مقطع امري ضروري به نظر مي رسد.
ايميل ملي رقيب را حذف نمي كند
انصاري ،معاون توسعه و مديريت شبكه سازمان فناوري اطلاعات در پاسخ به اين سوال كه آيا با آمدن ايميل ملي قرار است دسترسي كاربران به ساير ايميل ها قطع شود يا خير گفت:قطعا چنين اتفاقي نخواهد افتاد و اين خبري است كه در برخي از رسانه ها به آن دامن زده شده است.
وي گفت:بر اساس قانون برنامه پنجم، ماده 46، وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات مكلف است شبكه ملي اطلاعات را ايجاد و توسعه دهد.در تبصره 2 اين ماده اشاره شده است كه اين شبكه بايد به گونه اي ايجاد شود كه از خروج داده ها و اطلاعات در موارد غير ضروري جلوگيري كند.
انصاري افزود : بر اساس مدل مفهومي و مدل كلان شبكه ملي اطلاعات ما پازل هاي مختلفي را داريم كه بايد به آن بپردازيم كه از جمله اين موارد باز مهندسي و باز پرداختن به شبكه موجود است كه به نظر ما ظرفيت هاي لازم را براي خيلي از خدمات و جريان اطلاعات دارد اما ما مي توانيم به واسطه باز مهندسي كه انجام مي دهيم بهره برداري بهتري از شبكه موجود داشته باشيم ،بنابراين اين بخشنامه اي كه اخيرا از طريق وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات به بانك مركزي و همين طور سازمان تنظيم مقررات ابلاغ شده است به دنبال تكميل كردن يكي از پازل هاي مدل و معماري شبكه ملي اطلاعات است.
معاون توسعه و مديريت شبكه سازمان فناوري اطلاعات تاكيد كرد:زير ساخت هاي كه اين شبكه بايد براي دستيابي به اهداف برنامه پنجم مهيا كند قطعا چند ده برابر خواهد شد و همچنين با افزايش كاربران داخلي ما ظرفيت هاي بين الملل را افزايش خواهيم داد به همين دليل قطع كردن خدمات عمومي خارجي به هيچ عنوان انجام نمي شود، بلكه ما با هدف جلوگيري از خروج اطلاعات از كشور،كاهش ترافيك غير ضروري در دروازه هاي بين الملل و افزايش ترافيك داخلي اين كار انجام شده است.
تقويت ترافيك داخلي با دامنه ايراني
وي در مورد طرح دامنه دات آي آر گفت:در راستاي تقويت ترافيك داخلي بايد بتوانيم روش هايي را اتخاذ كنيم كه با استفاده از آن بتوانيم به صورت منطقي ترافيك را در داخل كشور توليد ،جاري ،توزيع و در نهايت به دست كاربران برسد.
انصاري افزود:عمده اين ترافيك ها تحت وب هستند كه از طريق دامنه هايي كه به عنوان آدرس اينترنتي شناخته مي شوند دسترسي به آن امكان پذير است.
دات آي آر به عنوان كد كشوري شناخته مي شود و تمام كشورهاي دنيا اين دامنه 2 حرفي را دارند كه معرف كشور مالك دامنه است و براي مصارف داخلي استفاده ميشود،اينكه ما در داخل كشور بخواهيم يك محتوايي را ميزباني كنيم قطعا بايد از دامنه داخلي استفاده شود چون يك شناسه اي است كه در تمام دنيا از آن استفاده مي شود و خيلي معمول است كه اين دامنه هاي كشوري براي استفاده به كار گرفته شود.
معاون توسعه و مديريت شبكه سازمان فناوري اطلاعات گفت:دستگاههاي دولتي،بانك ها،دانشگاهها به ترتيبي كه در مجموعه پژوهشگاه علوم بنيادي كه به عنوان مرجع رجيستري اين دامنه است،دامنه هاي رسمي و تاييد شده اي را دارند كه بايد استفاده كنند و الزام براي استفاده از اين آدرسها سالهاست كه از طريق بخشنامه ها به آنها اعمال شده و موضوع تازه اي نيست اما براي اينكه شبكه ملي اطلاعات مطابق مدل پيش برود و همچنين مكلف هستيم تا گردش اطلاعات را در داخل كشور داشته باشيم از دامنه دات آي آر و زير مجموعه آن استفاده مي كنيم تا بهره مندي از شبكه بهتر باشد.
وي در خصوص اصلي ترين اهداف اين طرح گفت:همه كشورهاي پيشرفته ،شبكه داخلي دارند و نسبت به تقويت آن اقدام مي كنند،كشور ما هم براي برنامه پنجم توسعه خود اهداف والايي را انتخاب كرده است كه توسعه شبكه ملي اطلاعات جزيي از آن است،براي آنكه بتوانيم تقاضاي را كه در كشور به وجود مي آيد از طريق عرضه هاي داخلي تامين كنيم قطعا اين تنظيمات لازم است و بخشنامه اي كه اخيرا رسانه اي شد اولين بخش نامه نبود و تعداد زيادي از اين بخشنامه ها در حوزه هاي مختلف ابلاغ شده است.
ساماندهي آدرس هاي عددي اينترنت
انصاري اضافه كرد: براي اينكه زيرساخت هاي لازم اين شبكه را در اين فاز ساماندهي كنيم و براي مراحل بعدي يك پايه و اساس منطقي را فراهم كنيم در ابتدا آدرسهاي عددي اينترنت يا همانIp آدرس ها را ساماندهي كرديم.
وي در توضيح ساماندهي آدرس هاي اينترنتي گفت:به طور مثال شما در فضاي واقعي براي هر منزل يك پلاك و براي هر اتومبيل يك شماره داريد در فضاي مجازي هم بايد هر موجوديت بايد يك شماره داشته باشد چون ارسال ها بايد از مبدا مشخص به مقصد مشخص اتفاق بيفتد.
ما در كشور اين ساماندهي را نداشتيم تعدا د 100 فراهم كننده آدرس اينترنتي،آدرس دريافت كرده و در شبكه از آن استفاده كرده بودند و يك مديريت براي ساماندهي اين آدرس ها لازم بود.
انصاري خاطرنشان كرد:شبكه ظرفيت هاي خوبي دارد ولي بهره برداري مناسبي از آن انجام نشده بود به همين دليل ساماندهي آدرس هاي عددي لازم بود كه انجام شد و در مرحله بعدي در حال مهاجرت به آدرس هاي نسخه 6 هستيم چون توزيع آدرسهاي نسخه 4 در دنيا به پايان رسيده است و خيلي از كشورها در حال مهاجرت به نسخه 6 هستند ما هم در حال انجام اينكار هستيم و هفته پيش نقشه مهاجرت به آي پي ورژن 6 به همه اپراتورها ابلاغ شد تا مطابق آن نقشه عمل كنند تا بتوانيم توسعه موفقي داشته باشيم.
بازگشت 95 درصد سايت هاي ايراني به كشور
وي افزود:براي اينكه ترافيك را بي جهت به خارج از كشور نفرستيم لازم بود تا ميزباني سايت ها را به داخل كشور بياوريم كه هم ترافيك بين الملل و هم خطر خروج اطلاعات را كاهش مي داد به همين دليل از 2 سال پيش و از دستگاههاي دولتي كار خودمان را آغاز كرديم و اكنون 95 درصد سايتهاي خارجي در حال حاضر به داخل كشور آمده اند و مابقي اكثرا فعال نيستند.
معاون توسعه و مديريت شبكه سازمان فناوري اطلاعات گفت: تنها دو يا سه بانك ميزباني داخلي ندارند و از دانشگاهها هم تعداد زيادي به داخل كشور آمده اند .
وي در مورد سايت هاي شخصي هم اظهار داشت:در اين رابطه از سياست هاي تشويقي و رقابتي در نظر گرفته شده است و بسياري از سايت هاي شخصي كه ترافيك بالايي دارند ميزباني شان در داخل كشور است.
معاون توسعه و مديريت شبكه سازمان فناوري اطلاعات گفت :در حال حاضر صنعت ميزباني در كشور رونق خوبي دارد و به دليل تعديل قيمت ها ترافيك داخلي افزايش پيدا كرده است.
استقبال كاربران داخلي كيفيت را افزايش مي دهد
انصاري در مورد تفاوت سرويس هاي ايراني و خارجي گفت:اساسا تفاوتي وجود ندارد و امكانات ما بي شباهت به موارد مشابه خارجي نيست اما برخي كاربران از كيفيت گله دارند و مسلما هر چه سرمايه اين بخش افزايش پيدا كند كيفيت هم بالاتر مي رود.
وي با اشاره به پست هاي الكترونيك داخلي افزود:مسلما سرويس دهنده هايي كه سرويس هاي رايگان ارايه مي دهند روش هاي كسب درآمد ديگري دارند كه در اين روش هاي هر چه مشتريان بيشتر باشد درآمد بيشتري به دست خواهد آمد.
وي گفت:ما انتظار داريم با استقبال كاربران داخلي از اين سرويس ها،كيفيت افزايش پيدا كند.
انصاري در پاسخ به اين سوال كه كاربران از سرعت پايين گلايه دارند و اينكه با افزايش استفاده كنندگان سرعت بدتر خواهد شد گفت:استفاده همزمان كاربران در كيفيت سرويس تاثير گذار است و اين بهتر شدن سرويس ها به زيرساخت و پهناي باند مناسب نياز دارد،هر چه اين سرويس براي سرويس دهنده اقتصادي تر باشد متعاقب آن سرمايه گذاري مي كند.
وي گفت:اخيرا فراخواني براي جذب اپراتورهاي خدمات رايانامه اي منتشر شده و در چند هفته آينده اين اپراتورها معرفي و سرويس دهي شان آغاز مي شود و ملزم هستند تا سرويس هاي با كيفيت ارايه دهند و موافقت نامه سطح خدمات ارايه دهند و مجاز به ارايه خدمات با كيفيت پايين نيستند.
انصاري تاكيد كرد: براي حفظ اين بازار مي خواهيم بازار را براي كساني كه تمايل به سرمايه گذاري در اين بخش دارند شرح دهيم و آنها را با مدل هاي كسب كار آشنا و مطابقت دهيم.
وي گفت :با اين بخش نامه ها و بخش نامه هاي آينده ما بازار را براي آنها تضمين مي كنيم و آنها بايد خدماتشان را با كيفيت بيشتر ارايه كنند و اگر اين مدل به صورت اقتصادي اداره شود همانند اپراتورهاي موبايل شاهد رقابت و تبليغات گسترده آنها باشيم.
انصاري ادامه داد :ما بايد نسبت به تقاضا عرضه داشته باشيم و در حال حاضر ميل سرورهاي متعددي هستند كه براي اعلام عمومي منتظر بازار هستند.
امنيت نسبي است
معاون توسعه و مديريت شبكه سازمان فناوري اطلاعات افزود:در حال حاضر هر كسي مي تواند از دامنه اي كه سازمان يا شركتش براي وي آدرس پست الكترونيكي فراهم كرده استفاده و يا با مراجعه به سايت www.matma.ir از سه ميل سرور معرفي شده در اين سايت استفاده كند.
وي در رابطه با موضوع امنيت گفت:امنيت يك مقوله نسبي است و هيچ وقت نمي توان گفت كه امنيت كاملا برقرار است.
انصاري عنوان كرد: ميل سرورهاي معروف هم در مواردي خبر لو رفتن اطلاعاتشان منتشر شده است از طرفي امنيت يك مقوله چند لايه است يعني از مبدا اطلاعات تا رسانه هاي انتقال بايد امنيت برقرار باشد.
اينترنت يك رسانه نا امن است اما وقتي به مقصد مي رسد بايد كسي كه اطلاعات را ميزباني مي كند ملاحظات امنيتي را بداند. بنابراين به نسبت اينكه اين اطلاعات چه ارزشي دارند قطعا مجموعه بايد بتواند هزينه هاي امنيتي بيشتري را لحاظ كند.
سرور داخلي يا خارجي؟!
وي با اشاره به اين موضوع تاكيد كرد: براي اينكه مردم از امنيت سرورهاي داخلي مطمئن شوند اعلام مي كنيم تمام اين ميل سرورها تست هاي امنيتي لازم را در آزمايشگاه و فضاي واقعي پشت سر گذاشته اند و اميدواريم اين خدمات در بستر امن ارايه شود.
معاون توسعه و مديريت شبكه سازمان فناوري اطلاعات درمورد امنيت وب سرورهاي خارجي گفت:اين خدمات دهنده ها امانت دار نيستند و موقع ساخت حساب كاربري از كاربر براي دسترسي به اطلاعات شخصي وي اجازه مي گيرند.به طور مثال Gmail متعهد به قانون وطن پرستانه آمريكاست كه طبق اين قانون دولت مي تواند به تمام اطلاعات سرويس دهنده ها دسترسي داشته باشد.
وي افزود:برخي از هموطنان ما در آمريكا مدعي هستند كه دولت آمريكا از طريق ايميل هايشان در جريان دارايي هايشان در ايران قرار گرفته و از اين بابت از آنها ماليات هاي سنگين مي گيرد.
انصاري با اشاره به اينكه ميل سرورها به راحتي اطلاعات را رايگان از سراسر جهان جمع آوري مي كنند ،گفت:با استفاده از ايميل هاي خارجي علاوه بر دادن پول پهناي باند و اشغال كردن ترافيك ما در معرض تبليغات اين سايت ها هم قرار مي گيريم.
انصاري در پاسخ به سوال مهرداد ميرزاخواني از اراك در مورد امكان دسترسي به اين ايميل ها از طريق موتورهاي جستجو گفت:از طرق مرورگر دسترسي به اين خدمات ممكن است همچنين ما در صدد راه اندازي يك مرورگر داخلي هستيم.
وي همچنين گفت:ما در سال توليد ملي و حمايت از سرمايه و كار ايراني هستيم صنعت Ict از صنايع پرسود دنياست و در توليد داخلي كشورها نقش بسزايي دارد و در ايران هم اين سهم تا پايان برنامه پنجم بايد به يك و نيم درصد از صادرات غير نفتي برسد و براي رسيدن به اين هدف بايد مردم را براي استفاده و سرمايه گذاري در اين بخش مطمئن و راغب كنيم.
وي در پاسخ به سوال ترابي از سنندج كه در مورد نحوه دسترسي به ايميل ها پرسيده بود گفت:با مراجعه به سايت www.matma.ir مي توانيد يكي از سه گزينه ممكن از بين Iran.ir,post.ir,chmail.ir را انتخاب كنند و به زودي سرويس دهنده هاي جديد هم معرفي خواهند شد.
صرفه جويي ارزي و اشتغالزايي
شانه ساز زاده عضو هيات مديره نظام صنفي رايانه ايران هم در گفتگوي تلفني عنوان كرد :اين طرح از ابعاد مختلف به نفع كشور و مردم است و بزرگترين منفعت آن جلوگيري از خروج ارز از كشور با صرفه جويي كه در درگاههاي بين المللي انجام مي دهد، است.
وي افزود :با اجراي اين طرح همچنين دغدغه مصرف كنندگان كه كندي سرعت است از بين مي رود و سرعت و كيفيت بهتري به مصرف كنندگان ارائه مي دهيم و از همه مهمتر استقلال و امنيت اطلاعات است ،معمولا كشور هاي مختلف در اين بخش سرمايه گذاري مي كنند كه ساير كشورها به اونها وابسته باشند و بخواهند از پهناي باند و شبكه آنها استفاده كنند كه پشت بحث اقتصادي بحث سياسي وجود دارد.
شانه ساز زاده در خصوص مزاياي اين طرح گفت:در حوزه فناوري اطلاعات نياز به سرمايه گذاري براي اشتغالزايي بسيار كمتر است نسبت به ساير صنايع،درصنعت فناوري اطلاعات داشتن ميانگين3هزار دلار براي ايجاد هر شغل لازم است كه در ساير صنايع اين رقم بيش 11 هزار دلار است واين مساله ميتواند هم در اشتغال زايي و هم در پيشرفت و توسعه مفيد باشد.
رقابت ميل سرورهاي داخلي با همتايان خارجي
اما انصاري در پايان در پاسخ به اين سوال كه آيا در آينده ميل سرورهاي ايراني مي تواند رقيب ميل سروري نظير ياهو باشند گفت:بله قطعا ايراني مي تواند هر كاري را به بهترين شكل انجام دهد ما در خيلي از فناوري ها بهترين هستيم چون منابع انساني خوبي داريم خيلي از نخبگان ما در رشته هاي برق ،كامپيوتر و مخابرات تحصيل مي كنند ما مي توانيم پژوهش هاي خوب و محصولات قابل رقابت در اين حوزه داشته باشيم.
و اين دست يافتني است ،ضمن اينكه اهداف برنامه پنجم هم در همين راستا است و ماده 231 قانون دولت را مكلف كرده است كه 50 درصد از توليدات سخت افزاري و نرم افزاري مورد نياز امنيت را لز طريق توليدات بخش غير دولتي داشته باشد واين اتفاق خواهد افتاد ولي نه در اوايل كار ولي در آينده نزديك شاهد رقابت خواهيم بود.
جمعه|ا|22|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]
-
گوناگون
پربازدیدترینها