واضح آرشیو وب فارسی:مهر: يزداني:چابهار براي كريدور شمال - جنوب امن ترين مسير است
چابهار براي كريدور شمال - جنوب امن ترين مسير است
چابهار - خبرگزاري مهر: مديرعامل سازمان منطقه آزاد تجاري - صنعتي چابهار گفت: اين منطقه تنها بندر اقيانوسي ايران است كه بر اساس مطالعات سازمان ملل براي كريدور شمال به جنوب امن ترين، اقتصادي ترين و كوتاهترين محسوب مي شود.
به گزارش خبرنگار مهر، شهباز يزداني صبح دوشنبه در جلسه با سفير هند كه به همراه هيئت بلند پايه وزارت كشتيراني هند به منظور بررسي ظرفيت هاي بندري چابهار به اين منطقه سفر كرده اند، اظهار داشت: منطقه آزاد چابهار يك موقعيت ممتاز و بين المللي در نقشه جهان دارد.
وي گفت: امكانات و تجهيزات موجود در بندر چابهار مي تواند زمينه را براي فعال كردن مسير ترانزيت كالاهاي هندوستان به كشورهاي افغانستان و آسياي ميانه و نيز كشورهاي اروپايي از طريق عراق و تركيه فراهم سازد.
وي افزود: مشوق هاي بسيار خاصي در مناطق آزاد پيش بيني شده كه در چابهار بيشتر از مناطق ديگر است، و در تلاشيم تعاملات بين المللي و همكاري ها گسترش يابد.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد تجاري - صنعتي چابهار بيان داشت: در همين راستا، مشوق هاي خاصي براي حضور اتباع هندي بعلاوه امتيازاتي از جمله نيروي كار ارزان، همجواري و نزديكي با كشورهايCIS و راههاي ارتباطي زميني، هوايي و دريايي در ابعاد بين المللي، مشوق هاي مالياتي گمركي كه نسبت به ساير مناطق آزاد قابل رقابت است، اجاره ارزان زمين براي فعاليت ها ي اقتصادي و همچنين دستيابي به ماركت بزرگ كشور از طريق چابهار بعنوان دريچه اي به ايران در نظرگرفته ايم.
وي همچنين به مزيت هاي چابهار از جمله معافيت هاي 20 ساله مالياتي، معافيت گمركي براي واردات مواد اوليه براي مصرف در صنايع، آزادي خرده فروشي كالا، ايجاد نمايشگاه در چابهار، تضمين امنيت سرمايه گذاري، زيرساخت هاي زيربنايي و ارتباطي، داشتن شركتي با سهام 100 درصد خارجي حتي مشترك و تاسيسات آموزشي بسيار خوبي در منطقه اشاره كرد.
وي گفت: با توجه به پيشرفت كشور هند در زمينه هاي مختلف، از صاحبان صنايع و سرمايه گذاران هندي مي خواهيم نسبت به تاسيس شركت هاي خدماتيICT، شركت هاي حمل و نقل چند وجهي، صنايع شيلاتي كه تقريبا 80درصد در چابهار فعال است، همكاري كنند.
يزداني به ورود مسافر در چابهار اشاره كرد و اظهار داشت: آمار يك ميليون مسافر نوروزي و ايجاد مراكز اقامتي - تفريحي يكي ديگر از رويكردهاي جديد سازمان است.
وي گفت: همچنين پردازش محصولات كشاورزي و مونتاژ، توريسم درماني و پتروشيمي و از همه مهم تر پتانسيل انبار و سردخانه نيز مورد توجه است.
وي افزود: يكي ديگر از موضوعات قابل بحث، موضوع دانشگاه و ايجاد شعبه هاي دانشگاهي با توجه به تقاضاي بالا درمنطقه است.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد تجاري - صنعتي چابهار همچنين به سرمايه گذاري در بحث انرژي هاي نو (خورشيدي و بادي) اشاره كرد و بيان داشت: در اين زمينه چابهار بستري مناسب براي چنين سرمايه گذاري هايي است و از طرفين هندي دعوت مي شود در اين زمينه نيز سرمايه گذاري و تبادل اطلاعات كنند.
وي از ترانزيت سه ميليون تن كالا از طريق چابهار خبر داد و گفت: قابليت افزايش آن تا شش ميليون تن نيز دور از ذهن نخواهد بود.
سفير هند نيز در اين جلسه اظهار داشت: چابهار امن ترين راه مواصلاتي هندي ها براي سرمايه گذاري در منطقه است.
دي.پي. سريواستاوا گفت: پس از بازديد از كارخانه ها پيشنهاد ملحق شدن شركت هاي هندي را خواهيم داد كه اين امر مستلزم بازاريابي از طرف مقابل است.
وي همچنين به علاقه مندي گروه همراه در مسائل ترانزيتي، افزايش ميزان ترانزيت كالا و حجم صادرات و واردات و صنايع ايجاد شده اشاره كرد و قصد اين سفر را ملحق شدن تجار و سرمايه گذاران چابهاري و همچنين هندي به بازاري مشترك با اهداف ترانزيتي عنوان كرد.
وي افزود: صنايع ايجاد شده، بسترها و زيرساخت هاي قابل تحسيني در منطقه آزاد چابهار وجود دارد كه با مطالعات و طرح هايي كه روي اين بندر، پالايشگاه و پتروشيمي ترافيك ترانزيتي با افغانستان و كشورهايCIS انجام داده ايم مايليم راجع به چشم اندازي از منطقه كه مي توانيم تا پنج سال آينده انجام بدهيم داشته باشيم.
سفير هند در ايران ضمن تاكيد بر آشنايي سرمايه گذاران، صنعتگران و تجار كشور هند در خصوص فرصت هاي سرمايه گذاري مورد علاقه طرفين و در خواست هاي سرمايه گذاران هندي با اولويت، بررسي و خدمات لازم براي فعاليت آنان در اين منطقه را خواستار شد.
در پايان سفير هند ضمن تشكر از ميزباني سازمان منطقه آزاد چابهار از شهباز يزداني براي شركت در اجلاسي كه در هند برگزار خواهد شد دعوت كرد و آمادگي خود را در فراهم كردن تبادل اقتصادي با روپيه اعلام كرد.
وي آمادگي به همكاري سه شركت در خصوص انرژي هاي تجزيه پذير را نيز اعلام كرد.
در اين ديدار كه در سازمان منطقه آزاد چابهار برگزار شد، دي.پي.سريواستاوا سفير كشور هندوستان در ايران به همراه هيئتي متشكل از مسئول برنامه ريزي بنادر هند، رايزن اقتصادي و بازرگاني، دبير دوم سفارت هند و تني چند از مقامات هندي، حضور داشتند.
© 2003 Mehr News Agency .
دوشنبه|ا|11|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]