واضح آرشیو وب فارسی:مهر: شاعري خبر داد:ساماندهي مديريت پسماندهاي ويژه تا پايان سال/تجهيز 198 بيمارستان به زبالهسوز
ساماندهي مديريت پسماندهاي ويژه تا پايان سال/تجهيز 198 بيمارستان به زبالهسوز
قزوين- خبرگزاري مهر: قائم مقام سازمان محيط زيست كشور گفت: با برنامه ريزي انجام شده و اجراي مديريت پسماند تا پايان امسال تمامي زباله هاي ويژه و تا پايان سال آينده زباله هاي خانگي به صورت بهداشتي و مكانيزه جمع آوري و دفع خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، علي محمد شاعري عصر سه شنبه در جلسه كارگروه مديريت پسماند كه در استانداري قزوين برگزار شد اظهارداشت: روزانه 50 هزار تن زباله خانگي در كشور توليد مي شود كه يك سوم آن توسط جامعه شهري توليد مي شود و قابل برگشت نيست.
وي افزود: سرانه مصرف زباله كشور 700 گرم در روز است و بايد با برنامه ريزي مدون نسبت به دفع و دفن بهداشتي زباله كه منابع آبي، خاكي و هواي كشور را با خطر جدي آلودكي مواجه مي كند به سلامت جامعه كمك كنيم.
شاعري يادآورشد: خوشبختانه توليدات روستايي ارگانيك موجب شده است تا بيشتر اين زباله ها قابل برگشت باشد اما براي زباله هاي شهري و بازيافت و تفكيك آن اقدام علمي و اصولي انجام شود تا ضمن بازيافت مجدد هيچ زباله اي دور ريخته نشود.
زباله پر درآمد و اشتغالزاست
معاون محيط زيست انساني سازمان محيط زيست كشور تصريح كرد: زباله ها درآمد زا هستند و مي توانند زمينه اشتغال دهها هزار نفر را نيز فراهم كنند كه با مديريت پسماند قادريم 200 هزار شغل جديد در اين بخش ايجاد كنيم.
وي افزود: با اجراي طرح مديريت پسماند، دفع بهداشتي زباله هاي ويژه تا پايان امسال، زباله هاي خانگي و صنعتي تا پايان سال 93 و زباله هاي كشاورزي تا پايان سال 94 از روش سنتي به مدرن تبديل شده و آلودگي زيست محيطي اين زباله هاي بطور كلي برطرف خواهد شد.
قائم مقام سازمان محيط زيست كشور همچنين گفت: پسماندهاي بيمارستاني نيز به صورت بهداشتي در بيمارستانها مديريت شده و در مبداء بي خطر شده و به مراكز دفن زباله منتقل خواهد شد.
اين مسئول بيان كرد: در حال حاضر مديريت پسماندهاي خانگي 80 درصد است و تمامي پسماندهاي خانگي در سه سال آينده مديريت شده و بي خطر مي شود.
وي گفت: دفع بهداشتي زباله در كلان شهرهاي كشور آغاز شده و شهرهاي اهواز، اروميه، تهران و شيراز و كرج در شش ماهه اول امسال در طرح مديريت پسماند قرار مي گيرند و اين طرح امسال اجرايي مي شود.
شاعري تصريح كرد: مديريت پسماندهاي ويژه مانند روغن هاي تصفيه دوم، لجن هاي اسيدي، لامپ هاي جيوه اي و سموم در شهرهاي اراك و اصفهان در مرحله اجرايي است.
198 بيمارستان كشور زباله سوز بهداشتي دارد
اين مسئول يادآورشد: در حال حاضر 198 بيمارستان دولتي به سيستم امحاء زباله و بي خطرسازي آن مجهز شده اند و تا پايان سال 92 تمامي بيمارستانهاي كشور از اين سيستم بهداشتي برخوردار خواهند شد.
وي با اشاره به منابع محدود آب و انرژي تصريح كرد: در شرايطي كه با كمبود منابع آبي در كشور مواجهيم و نيازها روز به روز بيشتر مي شود و امكان تامين نيازها از منابع آبي زيرزميني محدود است بايد از پسابها كه منبع عظميي براي تامين آب مورد نياز بخش صنعت و كشاورزي است استفاده مجدد كرده و آن را به چرخه توليد بازگردانيم.
32 ميليارد مترمكعب پساب قابل بازيافت
قائم مقام سازمان محيط زيست كشور گفت: اولويت امسال سازمان محيط زيست مديريت پسماند است تا بتوانيم از آب و زباله و هر چيز مصرفي استفاده مجدد كنيم و دور ريز نداشته باشيم.
وي افزود: ميزان آب مصرفي كشور 130 ميليارد مترمكعب است كه 32 ميليارد مترمكعب آن پساب است كه در صورت تصفيه و بازگرداندن آن به چرخه مي توان بخش زيادي از نياز كشاورزي و صنعتي را برآورده كرد.
شاعري گفت: امروزه در دنيا انرژي را نيز بازيافت مي كنند كه كشور ما نيز اين مرحله را آغاز كرده و گازكربنيك بازگرداني خواهد شد و تصميم داريم از حرارت موتورخانه هاي منازل و ادارات، آب سيستم كارخانه ها در روشي مدرن به هيا تك تبديل شده و در نظام نوين صنعتي از آن استفاده بهينه كنيم.
شاعري اظهارداشت: نحيط زيست و توسعه پايدار مكمل يكديگرند و بايد در كنار همدگير به عمران و آباداني كشور كمك كنند و بي توجهي به هر يك آسيب هاي جبران ناپذيري به كشور وارد خواهد كرد.
اين مسئول گفت: اجراي طرح جامع پسماند كشور ابلاغ شده و با مشخص شدن وظايف مردم، مسئولان و شهرداري ها ساماندهي امور با روش علمي انجام خواهد شد.
© 2003 Mehr News Agency .
سه|ا|شنبه|ا|5|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]