واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سلامت در 7 روز؛شايعترين علت ناباروري در مردان/ آثار فاز دوم هدفمندي يارانه ها بر حوزه سلامت
شايعترين علت ناباروري در مردان/ آثار فاز دوم هدفمندي يارانه ها بر حوزه سلامت
برگزاري جشن تكميل خانه هاي بهداشت، وضعيت آزمايشگاههاي تشخيص طبي در كشور، مشكلات دوران سالمندي، شايعترين علت ناباروري در مردان، آثار فاز دوم اجراي هدفمندي يارانه ها بر حوزه سلامت و... برخي از اخبار بخش بهداشت و درمان كشور در اين هفته بوده است.
به گزارش خبرنگار مهر، حوزه بهداشت و درمان كشور در اين هفته شاهد اخبار و رويدادهاي مختلف و متنوعي بود كه چكيده اي از مهمترين آنها را در گزارش آخر هفته مرور مي كنيم.
- شنبه
اولين روز هفته را با خبري از دندانپزشكي آغاز كرديم. جايي كه دكتر سيدشهاب الدين صدر رئيس كل سازمان نظام پزشكي ايران گفته است كه بيش از 90 درصد هزينه هاي خدمات دندانپزشكي را مردم از جيب خودشان پرداخت مي كنند.
وي البته به ارائه راهكاري براي كاهش هزينه هاي مردم اشاره كرد و گفته است كه اگر حداقل خدمات مربوط به پيشگيري و ترميم دندانها تحت پوشش بيمه ها قرار بگيرد، شايد بتوان 70 درصد از هزينههاي دندانپزشكي را از دوش مردم برداشت.
فعاليت بيش از 50 مركز درمان ناباروري در كشور، خبر ديگري بود كه روز شنبه دكتر محمدابراهيم پارسانژاد رئيس انجمن باروري و ناباروري ايران آن را عنوان داشته و گفته است كه خدمات ارائه شده مربوط به درمان ناباروري در كشور همپاي مراكز بين المللي است.
- يكشنبه
در اين روز خبري داشتيم مربوط به مواد غذايي آلرژي زا است كه يك عضو مركز مركز تحقيقات آلرژي عنوان كرده بود.
به گفته دكتر عبدالرضا وارسته، تخم مرغ، شيرگاو، نخود، سويا، گندم، گردو، فندق و ماهي از شايعترين مواد غذايي آلرژي زا به شمار مي روند. عطسه، خارش، استفراغ، تهوع، سردرد، انقباض عضلات، آسم، اسهال، درد شكمي، بثورات پوستي، نفخ و باد شكم، كهير و تورم صورت از نشانه هاي آلرژيهاي غذايي هستند.
وي در ارتباط با روشهاي درمان آلرژيهاي غذايي گفته است كه از جمله متداولترين درمانها كه براي آلرژيهاي غذايي به كار گرفته ميشوند، حذف ماده غذايي آلرژيزا از رژيم غدايي بيمار، درمانهاي دارويي، ايمونوتراپي و درمان با مكملهاي غذايي است.
خبر ديگري كه روز يكشنبه منتشر شد، مربوط به بيماريهاي شايع كودكان بود. دكتر محمدرضا بلورساز دبير انجمن پزشكان كودكان ايران، يكي از مشكلات مطبهاي متخصصين اطفال را مراجعات به علت يبوست و بي اشتهايي عنوان كرد و افزود: روزي نيست كه يك متخصص اطفال در مطب خودش بيمار يبوست و بي اشتهايي نداشته باشد.
آمار 3 درصدي افسردگي سالمندان بالاي 65 سال، يكي ديگر از اخبار روز يكشنبه در حوزه سلامت بود كه دكتر آذرخش مكري عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران آن را اعلام داشته و گفته بود كه سلامت رواني سالمندان كمتر از جوانان است.
خبر ديگري كه در اين روز منعكس شد مربوط بود به وضعيت دندانهاي سالمندان و اينكه وزارت بهداشت تصميم گرفته است از امسال افراد سالمند كشورمان همچون ساير گروههاي سني تحت پوشش برنامه هاي سلامت دهان و دندان قرار بگيرند.
اين خبر را دكتر محمدحسين خوشنويسان رئيس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت اعلام كرده و گفته بود كه در اين طرح سالمندان واقع در خانه هاي سالمندان كشور و همچنين سالمندان زير پوشش بخشهاي سلامت سالمندان مراكز بهداشتي درماني سطح كشور زير پوشش مراقبتهاي سلامت دهان و دندان قرار مي گيرند و براي آنها شناسنامه سلامتي صادر مي شود.
- دوشنبه
در سومين روز از هفته خبري داشتيم مبني بر اينكه جشن تكميل خانه هاي بهداشت نيمه ارديبهشت ماه امسال در سراسر كشور برگزار مي شود.
دكتر مرضيه وحيددستجردي وزير بهداشت با اعلام انيكه 2500 خانه بهداشت به خانه هاي بهداشت كشور طي دو سال اخير افزوده ايم و هم اكنون 2125 تعداد خانه بهداشت در كشور داريم، گفته است كه تعداد مراكز بهداشتي روستايي نيز از 2341 مركز به 2500 مركز رسيده است. همچنين تعداد مراكز بهداشتي شهري نيز به بيش از 2500 مركز رسيده است.
اجراي طرح كنترل ديابت در كشور، خبر ديگري است كه دكتر كوروش اعتماد مشاور وزير بهداشت و رئيس واحد بيماريهاي غير واگيردار وزارت بهداشت در اين روز آن را اعلام كرده و گفته بود كه در راستاي كنترل ديابت در كشور 16شهر بالاي يك ميليون نفر جمعيت انتخاب شدند كه در نظر داريم تا پايان سال جاري اين تعداد به 25 شهر افزايش يابد.
خبر بعدي مربوط به سلامت دندانهاي دوران شيرخوارگي است كه دكتر مجتبي وحيد گلپايگاني مدير گروه كودكان دانشكده دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي به آن اشاره داشته و گفته بود كه غذا خوردن طولاني مدت كودك با شيشه شير يا حتي شير مادر ممكن است باعث به وجود آمدن نوعي از پوسيدگي زودرس در سنين 2 تا 4 سالگي شود كه به آن پوسيدگي شيشه شير ميگويند.
وي عنوان داشته كه اين نوع پوسيدگي در ابتدا از سطوح بيروني دندانهاي جلوي فك بالا شروع شده سپس اولين كرسيهاي بالا و پايين را درگير ميسازد. جالب است بدانيم كه در اين نوع پوسيدگي، دندانهاي جلو فك پايين مبتلا نميشود.
يكي ديگر از اخبار حوزه بهداشت و درمان كه روز دوشنبه منعكس شده است، مربوط به مرداني است كه از عارضه ناباروري رنج مي برند.
به گفته دكتر محمدرضا دادفر متخصص اورولوژي، 50 درصد ناباروريها به دليل وجود مشكلاتي در مردان است و در اين ميان، واريكوسل يا همان واريس ناحيه تناسلي مردان شايعترين علت ناباروري است. اين عارضه معمولا در مرداني كه در طول روز براي مدت طولاني در حالت ايستاده قرار دارند و در مردان چاق بيشتر مشاهده مي شود.
دادفر با عنوان اين مطلب كه تنها راه درمان اين عارضه جراحي است و با دارو نمي توان اين بيماري را درمان كرد. عمل جراحي هم بايد به موقع انجام شود، زيرا در صورت طولاني شدن زمان ابتلا به اين بيماري، سلولهاي بيضه از بين مي روند و در نتيجه درمان امكان پذير نخواهد بود. درصورتي كه اين عارضه به موقع تشخيص داده شود و عمل جراحي انجام شود، تا 80 درصد امكان بهبود وجود دارد.
- سه شنبه
اخبار حوزه سلامت در اين روز را با خبري از پرستاري آغاز كرديم. سيد يعقوب جعفري رئيس شوراي عالي نظام پرستاري با تاكيد بر ضرورت اصلاح و بازنگري قانون سازمان نظام پرستاري كشور گفته است كه بازنگري و اصلاح لازمه هر قانون از جمله قانون سازمان نظام پرستاري در كشور است.
وي عنوان داشته است كه در قانون سازمان نظام پرستاري كشور نيز پس از گذشت 9 سال از تصويب آن نواقصي نمود كرده است كه بايد اصلاح شود از آن جمله ماده 16 اين قانون است كه به موجب آن كساني كه ميتوانند عضو شوراي عالي سازمان باشند شامل كاردانهاي اتاق عمل و هوشبري است و اين در حالي است كه امروز با سياستهاي جديد وزارت بهداشت كاردان اتاق عمل و هوشبري به كارشناس ارتقاء يافته است.
خبر دوم در مورد نحوه استفاده صحيح از لامپهاي كم مصرف در منازل بود. با توجه به نگرانيهايي كه در اين ارتباط وجود دارد، دكتر سيدكاظم ندافي با تشريح نحوه استفاده اصولي از اين لامپها، گفته است كه مقدار پرتوهاي فرابنفش حاصل از اين لامپها به قدري پايين است كه نميتواند خطري را متوجه سلامت انسان نمايد. در عين حال رعايت فاصله 30 سانتيمتر يا بيشتر از اين لامپها توصيه ميشود كه در هر حال بايد رعايت شود.
موضوع ديگري كه در زمينه كاربرد اين لامپها بايد مورد توجه قرار گيرد و رعايت آن مورد توصيه و تاكيد وزارت بهداشت است، نحوه اقدام در زمان پايان عمر يا شكستن اين لامپها است كه بدليل وجود مقادير اندك ماده خطرناك جيوه در اين لامپها است.
شايعترين بيماري فصل بهار، خبر ديگري است كه دكتر ايرج خسرونيا رئيس جامعه پزشكان متخصص داخلي ايران، به آن اشاره كرده و گفته است كه حساسيت فصلي شايعترين بيماري اين فصل است.
وي گفته است كه بيشترين مراجعات مردم به مطبها و درمانگاهها در فصل بهار، مربوط به حساسيتهاي فصلي است. و علائم اين بيماري با سرفه، تنگي نفس، آب ريزش از بيني و چشم همراه است.
خبر چهارم حوزه سلامت كه در اين روز منتشر شد، مربوط به توصيه وزارت بهداشت در استفاده از چاشني هاي جايگزين نمك در مواد غذايي است.
دكتر زهرا عبداللهي سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت با اعلام اينكه رژيم غذايي مناسب در كاهش و كنترل فشارخون موثر است، گفت: پياز و سير جايگزينهاي خوبي براي چاشني هاي نمكي هستند.
خبر بعدي مربوط به ويزيت رايگان بيماران است. دكتر شهاب الدين صدر رئيس كل سازمان نظام پزشكي ايران گفته است كه در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) جمعي از اعضاي جامعه پزشكي كشور در حركتي انسان دوستانه بيماران نيازمند را به طور رايگان ويزيت مي كنند.
- چهارشنبه
اخبار اين روز را با هشدار مهندس خديجه محصلي مسئول دبيرخانه كشوري كنترل دخانيات وزارت بهداشت آغاز كرديم كه گفته است كشيدن قليان، حجم تنفسي بدن را كاهش داده و مواد سمي ناشي از نوع توتون و تنباكوي قليان، سلامت افراد را با خطر روبه رو مي كند.
به گفته وي، ميزان و عمق در حركت دادن آب قليان بسيار مهم است و قليان با وجود اينكه كمتر مصرف مي شود اما حجم دودي كه از طريق آن وارد بدن مي شود، 10 تا 20 برابر دود ناشي از مصرف سيگار است.
خبر بعدي مربوط به وضعيت واردات تجهيزات پزشكي است كه برخي اعضاي كميسيون بهداشت و درمان مجلس نسبت به آن انتقاد داشته و گفته اند كه سودجويان در قالب شركتهاي واردكننده اقدام به واردات محصولات پزشكي با ارز دولتي ميكنند و از آن طرف همان محصولات را با نرخ آزاد به فروش ميرسانند. دلالان و سودجويان با ارز دولتي 1200 توماني اين قبيل تجهيزات را وارد ميكنند و از آن طرف همان محصولات را با نرخ آزاد به فروش ميرسانند.
خبر ديگري كه در اين روز منعكس شده است، مربوط به عوارض سوءمصرف ترياك است كه دكتر رضا ملك زاده رئيس پژوهشكده گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران به آن اشاره كرده و گفته است كه در افراد ترياكي احتمال وقوع سرطان معده 3 برابر، سرطان مري 2.5 برابر، سرطان ريه 3 برابر، سرطان حنجره و سرطان مثانه نيز بيش از 2 برابر گزارش شده است.
تاثير منفي اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها بر حوزه سلامت، خبر ديگري است كه وزير بهداشت گفته است.
دكتر مرضيه وحيددستجردي معتقد است؛ همانطور كه اجراي فاز اول هدفمندي يارانهها بر حوزه بهداشت و سلامت تاثير گذار بوده است به طور يقين اجراي فاز دوم نيز تاثيرات نامطلوب زيادي براي اين حوزه به دنبال خواهد داشت.
© 2003 Mehr News Agency .
پنجشنبه|ا|31|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 287]