واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: افزايش كمپهاي غيرمجاز ترك اعتياد
جام جم آنلاين: افزايش و رشد قارچگونه كمپهاي غيرمجاز ترك اعتياد در سالهاي اخير در لرستان به حدي بوده كه علاوه بر ايجاد مشكلاتي براي معتادان ، نگراني مردم و مسوولان را نيز در پي داشته است.
وجود حدود 100 مركز غيرمجاز ترك اعتياد از ميان 130 مركز ترك اعتياد در اين استان خبر از وقوع بحران روبه رشدي را ميدهد كه ريشهاش در تجارت كم هزينه و پرسود از اين طريق است.
ترساندن با سگ، بستن به تخت و آويزان كردن از سقف، كتكزدن، گرسنگي دادن، زندگي در تاريكي و شرايط كاملا غيربهداشتي، شكستن انگشت و... اينها توصيف زندان و شكنجهگاه نيست، بلكه وصف اوضاع و احوال كمپهاي غيرمجازي است كه معتادان را براي درمان، بستري كرده و از روشهاي غيراصولي و غيربهداشتي براي درمان آنها استفاده ميكنند.
رئيس دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان لرستان با اشاره به وجود 130 كمپ ترك اعتياد در سطح استان به «جامجم» ميگويد: از اين تعداد، هفت كمپ داراي مجوز رسمي است، 25 مركز نيز موافقت اصولي را كسب كرده و بقيه آنها بدون مجوز فعاليت ميكنند.
حجتالله فراشي با بيان اينكه كمپهاي غيرمجاز آسيبي جدي به جامعه وارد ميكند، ميافزايد: نياز جامعه به وجود چنين اماكني از يك سو و عدم نظارت يكسو و هماهنگ بين شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر، دانشگاه علوم پزشكي و سازمان بهزيستي استان در چند سال گذشته بر اين مراكز از سوي ديگر از علل افزايش بيرويه اين كمپها در سطح استان بوده است.
وي درباره اقدامات اين سازمان در خصوص مبارزه با فعاليت اين مراكز ميافزايد: بازديدهايي توسط شوراي مبارزه با مواد مخدر و ساير دستگاههاي ذيربط از اين مراكز به عمل آمد و پس از بازديد و مشاهده وضعيت نامناسب اين كمپها، تعدادي از آنها تعطيل و به تعدادي از آنها نيز فرصتي براي دريافت مجوز و ارائه خدمات به شكل مطلوب داده شده است.
نظارتي در كار نيست
معاون امور فرهنگي و پيشگيري اداره بهزيستي استان لرستان نيز با تاييد اين مشكلات ميگويد: متاسفانه شكايات و گزارشها و مراجعات مكرري در خصوص وجود اينگونه كمپها و انجام مواردي خلاف قانون همچون كتككاري، ضرب و شتم و دستگيري در آنها به سازمان بهزيستي گزارش شده است.
شجاع كرمي با تاكيد بر اينكه فعاليت كمپهاي غيرمجاز موجب متضرر شدن مردم ميشود، خاطرنشان ميكند: سازمان بهزيستي به دنبال اين است كه با همكاري دستگاههاي متولي، روند فعاليت كمپهاي غيرمجاز را قانونمند كند.
وي با تاكيد بر اينكه جلسات متعددي در سطح استان براي پلمب و تعطيلي اين مراكز صورت گرفته، ميافزايد: در دو مرحله نسبت به سازماندهي و بررسي وضعيت كمپهاي غيرمجاز اقدام شده كه در مرحله اول به 45 مركز با توجه به داشتن شرايط، فرصت دريافت مجوز داده شد كه متاسفانه به جز 25 مركز بقيه اقدامي براي گرفتن مجوز نكردند.
وي با بيان اينكه كمپهاي غيرمجاز حاضر به پرداخت هزينههاي جانبي براي دريافت مجوز نيستند، خاطر نشان ميكند: در مرحله دوم و پس از بررسيهاي به عمل آمده توسط دستگاههاي ذيربط بسياري از كمپها در حال پلمب شدن است.
كرمي همچنين با بيان اينكه برخي از اين كمپها درخواست پول از مردم ميكنند، يادآور ميشود: اين در حالي است كه در كمپهاي مجاز حتي افرادي كه قادر به تامين هزينه نباشند، با مراجعه به بهزيستي و دريافت «ياري برگ» به صورت رايگان بستري ميشوند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي استان لرستان نيز با اشاره به عدم نظارت بر كمپهاي غيرمجاز در سطح استان ميگويد: در مراكز دولتي اقداماتي از قبيل مشاوره و روانشناسي، خدمات پرستاري و... ارائه ميشود و در صورت مشاهده هرگونه تخلف اقدام به قطع سهميه دارويي و ابطال پروانه و تعطيلي مركز ميگردد، در حالي كه مراكز غيرمجاز خارج از نظارت هر دستگاهي اداره ميشود.
سياوش بيرانوند با تاكيد بر اينكه مراكز دولتي بهتنهايي جوابگوي نيازهاي جامعه نيست، ميافزايد: تنها يك مركز تحت عنوان مركز نگهداري اجباري يا اقامتگاه اجباري براي افرادي كه با حكم مقامات قضايي معرفي ميشوند، وجود دارد كه بايد به مدت سه ماه در آنجا نگهداري شوند و مراحل ترك را بگذرانند.
فاطمه عزيزپوريان - جامجم لرستان
سه|ا|شنبه|ا|22|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]