واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مقابله با خواب آلودگي بدون نياز به قهوه
تغذيه > توصيهها و آداب - همشهري آنلاين:
ميليونها نفر از مردم دنيا روز خود را با نوشيدن يك فنجان قهوه آغاز ميكنند تا بتوانند در طول روز سرحال و هوشيار بمانند و دچار خواب آلودگي نشوند.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا، حتي بيشتر افراد در ساعات كاري نيز به طور مداوم مقادير مشخصي كاپوچينو يا قهوه اسپرسو مصرف ميكنند تا سطح انرژي خود را با كمك كافئين موجود در اين نوشيدنيها افزايش داده و دچار سستي و كسالت نشوند. هرچند كافئين از اين نظر مزايايي دارد اما در عين حال در صورت مصرف مداوم عوارض جانبي نيز بر جاي ميگذارد.
به گزارش سايت اينترنتي هلت مي آپ، مصرف مداوم كافئين موجب بالا رفتن فشار خون و ضربان نامنظم يا تپش قلب ميشود. بعلاوه اعتياد اندك به محرك موجود در قهوه نيز ممكن است باعث كاهش اثر ضدخواب آلودگي آن شود.
در اين مقاله يك رژيم غذايي روزانه سالم و موثر پيشنهاد شده كه به شما كمك ميكند بدون نياز به نوشيدن قهوه سرحال و هوشيار بمانيد و كمتر دچار سستي و خواب آلودگي شويد. در اين رژيم غذايي توصيه ميشود: تقسيم وعدههاي غذايي به دفعات بيشتر اما با حجم غذايي كمتر در طول روز كه ضمن تامين ويتامينها و املاح ضروري براي بدن موجب ميشود سطح انرژي نيز بالا برود.
كارشناسان پزشكي معتقدند كه وعدههاي غذايي كم اما با حجم غذايي زياد و با فاصلههاي زماني زياد از هم باعث تغييرات ناگهاني در قند خون ميشود كه فاكتور تعيين كننده در سطح انرژي بدن است. بنابراين توصيه ميشود وعدههاي غذايي خود را به تعداد بيشتر اما با مقدار كمتر تقسيم كنيد تا هم به راحتي قابل هضم باشد و هم قند خون را در حد طبيعي و متعادل نگه دارد.
از مصرف مكرر گوشت پرهيز كنيد چون بدن براي اينكه بتواند فرآوردههاي گوشتي را هضم كند به انرژي بيشتري نياز دارد در حالي كه سبزيجات و ميوهجات اينگونه نيستند. گوشت حاوي پروتئين و چربي بالايي است كه هضم آن را دشوارتر ميسازد بعلاوه وجود آفتكشها و هورمونهاي خاص در گوشت ميتواند روي سطح انرژي بدن تاثير بگذارد. البته اين امر به معني حذف گوشت از رژيم غذايي نيست بلكه بايد تعادل مناسبي در ميزان گوشت موجود در برنامه غذايي روزانه ايجاد شود.
اشتياق زياد خود را براي خوردن ميان وعدههاي شيرين و قندي در هنگام عصر كنترل كنيد. معمولا در ساعات عصر و بعدازظهر بدن دچار افت قند ميشود و همين امر ولع شديدي به خوردن مواد شيرين در انسان ايجاد ميكند. سعي كنيد در اين مواقع اشتياق شديد خود را كنترل كرده و از مواد غذايي متعادل و كم شيريني استفاده كنيد چون خوردن مواد قندي موجب افت شديد انرژي مي شود.
از غلات سبوسدار بيشتر استفاده كنيد. اغلب ما فكر ميكنيم با نوشيدن قهوه و نوشابههاي كافئين دار ميتوانيم انرژي خود را در سطح بالايي نگه داريم اما هميشه به خاطر داشته باشيد اين افزايش ناگهاني سطح انرژي ناگهان هم افت ميكند. در عوض غلات سبوسدار راه نجات شما براي اين منظور هستند. اين مواد غذايي به شما امكان ميدهند كه در طول روز به منبع مداوم و متعادل انرژي دسترسي داشته باشيد.
آب به اندازه كافي بنوشيد. بيش از دو سوم حجم بدن انسان را آب تشكيل ميدهد. بعلاوه بدن ما براي انجام فعاليتهاي اصلي مثل تنظيم دماي بدن و جلوگيري از يبوست به آب نياز دارد. بنابراين مصرف مقدار كافي آب در طول روز ضروري است. به طور كلي مصرف 8 ليوان آب در روز توصيه ميشود كه البته ميتوانيد مقدار قابل توجهي از آن را از مايعات ديگر و مواد خوراكي آبدار بدست آوريد. البته نوشيدنيهاي كافئين دار مثل قهوه براي اين منظور توصيه نميشود چون آب بدن را كاهش ميدهند.
با معده خالي ميوه بخوريد. اين كار تاثير چشمگيري در كاهش خواب آلودگي و افزايش سريع سطح انرژي بدن دارد. هم چنين مصرف ميوههاي غير اسيدي براي بالا بردن سطح انرژي بدن توصيه ميشود.
يکشنبه|ا|21|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]