واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: توليد گندم در سال زراعي 91، به چهارده ميليون تن مي رسد
تهران – عضو هيات مديره و معاون بازرگاني شركت مادر تخصصي بازرگاني دولتي ايران ميزان توليد گندم در سال زراعي 91 را كه از فروردين ماه آغاز مي شود، 14 ميليون تن اعلام كرد و گفت: اين رقم به معناي اين است كه توليدات سال بعد بيش از نياز داخل خواهد بود.
"احمد عبدوس" روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا افزود: براساس آمارهاي وزارت جهاد كشاورزي سال زراعي آينده وضعيت كشت گندم در شرايط خوبي قرار خواهد گرفت.
به گفته عضو هيات مديره شركت بازرگاني دولتي، از 15 فروردين ماه سال آينده يعني كمتر از يك ماه ديگر فصل برداشت گندم با برداشت از استان هاي جنوبي كشور آغاز مي شود و خوزستان اولين استاني است كه چرخه خريد از آن شروع مي شود.
وي اين توضيح را نيز داد كه خوزستان يكي از استان هاي پر محصول گندم است كه توليد آن به بيش از يك ميليون تن مي رسد و پس از آن خريد در استان هاي فارس، بوشهر و هرمزگان ادامه مي يابد و سپس مناطق شرق، غرب و شمال كشور را در بر مي گيرد.
معاون بازرگاني شركت مادر تخصصي بازرگاني دولتي ايران گفت: فرايند خريد گندم داخلي به مدت 9 ماه ادامه دارد و آذر ماه هر سال به پايان مي رسد.
عبدوس در باره دلايل واردات گندم با وجود تامين نياز مصرفي كشور از محل توليد داخلي توضيح داد: صنعت مرتبط با غذاي كشور بسيار پيشرفته و داراي ظرفيت هاي بالايي در فرآوري و صنايع تبديلي است و در اين راستا چندين سال است كه نسبت به بهبود زير ساخت هاي گندم، آرد و نان و محصولات مرتبط با زير ساخت ها، استانداردها و تكنولوژي هاي روز دنيا تلاش مي شود.
اين مقام مسئول افزود: در زمان حاضر در زمينه تاسيسات سيلويي، ذخيره سازي گندم و بالاخص ظرفيت هاي آرد سازي در كشور كه بيش از 25 ميليون تن است، توانمندي هاي بالايي وجود دارد و با توجه به اين زيرساخت ها بايد تلاش كرد تا از سرمايه ها، بهره برد و به نحو صحيحي از آن ها استفاده كرد.
عضو هيات مديره شركت بازرگاني دولتي، موضوع واردات گندم را با هدف استفاده از ظرفيت هاي موجود مورد توجه قرار داد و گفت: بر اين اساس واردات گندم در برنامه قرار گرفت تا از اين طريق گندم مورد نياز براي تبديل به آرد در كارخانجات كه كمتر از ظرفيت موجود خود، كار مي كنند، فراهم شود .
وي تصريح كرد هم اكنون كارخانه هاي آرد با نيمي از ظرفيت موجود خود فعال هستند، بنابراين با واردات مي توانيم ساير چرخه هاي بعدي، همچون فرآوري و ماكاروني را فعال تر كنيم.
عبدوس معتقد است استفاده بيشتر از ظرفيت هاي توليد آرد، كاهش قيمت تمام شده، افزايش صادرات، اشتغالزايي و افزايش درآمد را در پي خواهد داشت.
وي با يادآوري تحريم هاي آمريكا و اروپا عليه كشورمان گفت: با اين وجود شركت هاي بسياري از اين كشورها و ساير نقاط جهان مايل به مبادله تجاري با ايران بويژه در حوزه گندم هستند و تاكنون گندم از اروپا، آمريكا، آمريكاي لاتين و آسيا خريداري شده است.
عضو هيات مديره شركت بازرگاني دولتي گفت كه نخستين محموله گندم وارداتي ايران كه پنج هزار و 260 تن است، روز پنجشنبه هفته گذشته از قزاقستان وارد ايران شد و محموله هاي بعدي در حال بارگيري از اين كشور است.
به گفته وي، هم اكنون امكان واردات گندم از بنادر شمالي، جنوبي و ساير مرزها براي بخش خصوصي و دولت فراهم است.
عبدوس با بيان اين كه واردات گندم منجر به تامين كمي نيازهاي مربوط به صادرات مي شود و از سويي بازارهاي صادراتي صنايع آرد همچون ماكاروني را رونق مي بخشد، افزود: كارخانجات ماكاروني نيز توانسته اند در رقابت با تكنولوژي هاي روز دنيا، بازارهاي خوبي را به دست آورند.
اقتصام 1601**1319
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80033488
يکشنبه|ا|21|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]