واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: ويندوز 8 چگونه است؟همهكاره
بازار ديجيتال - بيشتر از 17 سال است كه از عرضه سيستم عامل ويندوز مايكروسافت به شكل تجاري ميگذرد. البته اولين نسخه اين سيستم عامل20 نوامبر 1985 عرضه شد. هر چند كه در آن زمان و به دليل فراگير نبودن رايانههاي شخصي اين سيستم عامل آنچنان كه بايد و شايد به كار گرفته نشد،
اما همزمان بر اساس اطلاعاتي كه موجود است پيش از عرضه سيستم عامل ويندوز به عنوان سيستم عاملي كه از واسط كاربري استفاده ميكند اپل در سال 1983 با ارائه مدل «ليزا» (Lisa) كه اولين كامپيوتر مجهز به ماوس و سيستمعامل داراي واسط گرافيكي، آيكونها و پنجرهها بود، توانست انقلابي بزرگ در زمينه كامپيوترهاي شخصي به وجود آورد. بعد از آن در سال ۱۹۸۴ سيستمعامل مكينتاش توسط اپل در حالي روانه بازار شد كه تبليغات بسيار گستردهاي برايش انجام گرفته بود.
شروع يك دگرگوني
پس از عرضه اولين نسخه از ويندوز مايكروسافت اين شركت سعي به ارائه نسخههاي بعدي كرد. بعد از آن بود كه نبرد سيستم عاملها در دنياي كامپيوترهاي شخصي آغاز شد.
تا پيش از عرضه ويندوز 95 كه به عنوان يكي از نسخههاي تاثيرگذار اين شركت بود نسخه 2/3 ويندوز از محبوبيت ويژهاي برخوردار بود. بعد از ويندوز 95 مايكروسافت ويندوز 98 را عرضه كرد كه اين نسخه بهرغم عرضه نسخههاي جديدتر تا سالها مورد استفاده كاربران قرار گرفت.
مايكروسافت بعد از عرضه تجاري ويندوز 98 سعي كرد سالانه نسخههاي جديدتري از اين سيستم عامل را عرضه كند. ويندوز 2000 يكي از اين نسخهها بود كه در بخش سرور توانست موفقيت زيادي كسب كند.
بعد ازاين نسخه مايكروسافت ويندوز Xp را عرضه كرد. نسخهاي كه در سال 2001 معرفي شد و به باور بسياري يكي از بهترين سيستم عاملهاي ارائه شده اين شركت بود. سيستم عاملي كه حتي تا به امروز نيز توسط بسياري از كاربران در حال استفاده است. اين نسخه از ويندوز در سال ۲۰۰۱ توسط مايكروسافت عرضه شد و تا پايان سال ۲۰۰۶ انتشار يافت. البته تا چند سال بعد از توزيع نسخه اين ويرايشService Pack I و Service Pack II اين محصول هم اضافه شد. بعد از آن مايكروسافتservice pack III را توليد و برخي از كارآييهاي ويندوز vista را به آن اضافه كرد. اين ويندوز در دو نسخه خانگي (home edition) و پيشرفته (professional) در بازار عرضه ميشود.
بعد از Xp نوبت به Vista رسيد. اين نسخه در سال ۲۰۰۷ منتشر شد. اين نسخه از ويندوز تقريبا محيطي متفاوت با xp داشت و در ابتدا كار كردن با آن دشواريهايي براي كاربراني كه از xp استفاده ميكردند داشت و دليل آن هم تغييرات بهوجود آمده در آن بود كه البته اين سختي طبيعي هم بود، همانطور كه زماني كه كاربران براي اولين بار دست از ويندوز 98 كشيدند و دل به xp دادند چنين مشكلات و دشواريهايي براي آنها وجود داشت.
از نكات مثبت اين سيستم عامل ميتوان به سرعت خوب و رابط گرافيكي عالي با محيطي خستگيناپذير براي كاربر و همچنين سرعت بالاي آن در اينترنت و شبكههاي بيسيم اشاره كرد. البته Vista آنچنان كه بايد و شايد مورد استقبال كاربران قرار نگرفت. بسياري از كاربران پس از نصب Vista ترجيح دادند دوباره به همان نسخه قبلي يعني xp بازگردند. Vista براي مايكروسافتيها حكم يك كابوس را پيدا كرد؛ چرا كه بعد از مشخص شدن مشكلات اين نسخه فروش آن به شدت كاهش يافت و حتي در پارهاي از مواقع مايكروسافتيها مجبور به جمعآوري نسخههاي اين سيستم عامل از بازار شدند.
نسل جديد سيستم عاملها شكل ميگيرد
بعد از شكست Vista نسخه سون عرضه شد. نسخهاي كه برخلاف Vista با استقبال گستردهاي از سوي كاربران روبهرو شد. ويندوز سون كه گفته ميشد نسل جديد ويندوزهاي مايكروسافت را در بر ميگيرد، كارآيي سادهاي داشت. در عين حال اين نسخه داري محاسني بود كه كاربران را راحتتر به خود جلب ميكرد.
ويندوز ۷ براي استفاده در كامپيوترهاي شخصي شامل انواع خانگي و اداري توليد شد. اين سيستمعامل هفتمين نسل از سيستمعاملهاي ويندوز بود و به همين دليل نام آن ويندوز ۷ گذاشته شد. از ويژگيهاي اين نسخه كه بيشتر مورد توجه است ميتوان به پشتيباني از قابليت چند لمسي، طراحي دوباره ويندوز شل، نوار وظيفه و يك سيستم شبكه خانگي به نام گروه خانگي نام برد.
ويندوز ۷ در ۶ ويرايش مختلف ارائه شدهاست، اما فقط نسخههاي Home Premium و Professional و Ultimate در فروشگاهها به صورت خرده فروشي و جزئي موجود است. تمام ويرايشهاي ويندوز ۷ قابليت پشتيباني از پردازندههاي ۳۲ بيتي (x86) را دارا است و تمام ويرايشهاي ويندوز ۷ به جز Starter با قابليت پشتيباني از پردازندههاي ۶۴ بيتي (x64) ارائه ميشود. اما سرانجام و بعد از حرف و حديثهاي فراوان جديدترين نسخه ويندوز براي آزمايش عرضه شده است. ويندوز 8 آخرين نسخه سيستمعامل ويندوز شركت مايكروسافت است كه در سال ۲۰۱۲ به شكل تجاري در بازار عرضه ميشود. ويندوز ۸ براي استفاده در رايانههاي شخصي، تبلتها و تلفنهاي همراه توليد ميشود.
اين شركت در يكي از تازهترين كنفرانسهاي خود، سيستم عامل ويندوز 8 را روي طيف وسيعي از سختافزارهاي مختلف شامل كامپيوترهاي مبتني بر معماري x86 اينتل و ابزارهاي پرتابل مبتني بر ARM به نمايش گذاشت. مايكروسافت، ويندوز 8 را روي تبلتهاي مبتني بر پردازنده Tegra 3 انوديا، Snapdragon كوالكام، OMAP 5 تياي و Clover Trail اينتل به نمايش گذاشت. اين شركت همچنين اعلام كرد كه ويندوز 8 از قابليت اتصال در حالت استندباي پشتيباني خواهد كرد. اين به اين معنا است كه ويندوز 8 همانند تلفنهاي هوشمند، درحالت استندباي نيز قادر به دريافت ايميل، توييتها و ديگر به روز رسانيها خواهد بود.
اين سيستمعامل هشتمين نسل از سيستمعاملهاي ويندوز است كه گفته ميشود يكي از دلايل نام گذاري آن هم به همين دليل است. نسخه آزمايشي ويندوز 8 شروع بسيار خوبي داشته است، مايكروسافت اعلام كرد كه تنها در روز اول انتشار نسخه آزمايشي مخصوص مصرف كننده ويندوز 8، اين سيستم عامل بيش از يك ميليون بار دانلود شده است.
مايكروسافت قصد دارد سيستمعامل ويندوز ۸ را با پردازشگرهاي ۱۲۸ بيت سازگار كند، ويندوز Vista و ويندوز ۷ از پردازشگرهاي ۶۴ بيت پشتيباني ميكردند.
از قابليتهاي اين سيستم عامل ميتوان به ارتباط سريعتر با استفاده از يواسبي ۳ و بلوتوث ۳، پشتيباني از پردازندههاي ARM، رمزگذاري كامل ديسك سخت، حساسيت نسبت به نور محيط، تشخيص چهره كاربر براي لاگين و لاگ اوت كردن، رابط كاربري مترو، برجستهبيني سه بعدي و پشتيباني تلويزيون بيسيم اشاره كرد. مايكروسافت، سختافزار لازم براي ويندوز ۸ را همان سختافزار مورد نياز براي ويندوز۷ اعلام كرده است.
فروشگاه آنلاين
اپ استور پايگاهي جامع براي دانلود تمام نرمافزارهاي تحت يك سيستم عامل است. كاري موفق كه در شركت اپل روي iOS به شهرت رسيد. بعدها گوگل با آندرويد ماركت به جنگش رفت و كمي بعد «ماركت پليس» ويندوز فون هم به رقبا اضافه شد. كاربران هم ازاين جريان رضايت بسيار داشتند. ديگر نياز نبود براي خريد يك نرمافزار، سايتهاي زيادي را زير و رو كنند يا از خانه بيرون رفته و به فروشگاههاي نرمافزاري مراجعه كنند. همه چيز در يك وب سايت خلاصه ميشد.
ويندوز 8 هم فروشگاه نرم افزار خودش را خواهد داشت. حالا كاربران ويندوز ميتوانند ازاين مساله خوشحال باشند كه يك پايگاه جامع نرمافزاري براي اين سيستم عامل هم شكل خواهد گرفت. مايكروسافت، فروشگاه آنلاين Windows Store را با هدف دستيابي آسان و پيدا كردن راحت نرمافزارهاي ويندوز 8 راهاندازي كرد. كاربران دراين فروشگاه به راحتي ميتوانند نرم افزارهاي مورد نياز خود را بيابند و خود فروشگاه نيز نسخه سازگار با ابزار مبتني بر ويندوز 8 را تشخيص داده و ارائه ميكند. در حال حاضر عناوين زيادي در اين فروشگاه وجود ندارد؛ اما تا زمان انتشار نسخه نهايي ويندوز 8 تعداد نرم افزارهاي سازگار با آن نيز افزايش خواهند يافت.
در فروشگاه Windows Store نرمافزارها در گروههاي مرتبط با يكديگر دستهبندي شدهاند، تا كاربر راحتتر بتواند نرم افزارهاي مورد نياز خود را پيدا كند و با گزينههاي جايگزين آشنا شود. فروشگاه مايكروسافت با سرويس Cloud اين شركت نيز يكپارچه شده است و بهاين ترتيب كاربر هر زمان و در هر ابزار مبتني بر ويندوز 8 لاگين كند ميتواند ليست نرم افزارهاي خود را به همراه تنظيمات هر كدام مشاهده كند. يعني وقتي روي كامپيوتر ديگري لاگين كنيد تفاوت چنداني با كامپيوتر خود احساس نخواهيد كرد و به تمام نرمافزارهاي خود دسترسي خواهيد داشت. فروشگاه نرمافزار Windows Store در حال حاضر در دسترس و قابل استفاده است و مايكروسافت وعده داده كه به مرور زمان نرم افزارهاي بيشتري را به آن اضافه كند.
از ديگر مزاياي ديگر ويندوز8 كه به نظر ميرسد مورد توجه تحليلگران نيز قرار گيرد توجه به صرفهجويي در مصرف انرژي است. مسالهاي كه در ويندوز7 زياد به آن توجه نشده بود. بر اساس اطلاعات منتشر شده به نظر ميرسد كه مايكروسافت در حال كار روي قابليتهايي است كه ذخيره انرژي را تا حد زيادي بهبود ميبخشند. پس بايد منتظر عمر بيشتر باتري بر دستگاههاي قابل حملي باشيم كه از اين سيستم عامل پشتيباني ميكنند.
يکشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]