واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شوك ميليوني بر بازار خودروي شب عيد
با وجود تأكيد مكرر وزير صنعت بر كنترل قيمت محصولات صنعتي از جمله خودرو، قيمت خودروهاي داخلي همچنان با رشد شتابان همراه است و برخي خودروها با افزايش قيمت يك تا 14ميليون توماني، طي هفته اخير مواجه شدند.
به گزارش روزنامه ابتكار افزايش قيمت خودروهاي داخلي در حالي اتفاق افتاده كه پيشنهاد خودروسازان براي تعيين قيمتهاي جديد و افزايش قيمتهاي فعلي در وزارت صنعت در حال بررسي است.
به گفته غضنفري، دو مدل تعيين قيمت براي خودروهاي داخلي در وزارت صنعت در حال بررسي است كه در يك مدل، قيمت خودروها بر اساس قيمت تمام شده مشخص ميشود و براساس مدل ديگر نيز، قيمتها در حاشيه بازار تعيين خواهد شد.
وي افزود: قرار است مدل نهايي تا دو هفته آينده مشخص شود. اين در حالي است كه هماكنون هر دستگاه پژو 206 معمولي با 700 هزار تا يك ميليون تومان افزايش نسبت به سه هفته پيش، با قيمت 15 ميليون و 900 هزار تومان در مدل 90 و 16 ميليون و 700 هزار تومان در مدل 91 معامله ميشود. همچنين نوع صندوقدار اين خودرو با افزايش يك ميليون توماني طي هفته اخير، در مدل 90 با قيمت 22 ميليون تومان و در مدل 91 با قيمت 24.5 تا 25 ميليون تومان به مشتريان عرضه ميشود. تندر 90 نيز از جمله خودروهاي داخلي است كه اين روزها با افزايش قيمت چشمگيري روبرو بوده به طوري كه قيمت هر دستگاه از اين خودرو در مدل 91 از 16 ميليون و هزار تومان به 18 ميليون و 700 هزار تومان افزايش يافتهاست. بررسي بازار نشان ميدهد كه هر دستگاه مگان در مدل 90 با قيمت 32 ميليون تومان و در مدل 91 با قيمت 34.5 ميليون تومان در بازار عرضه ميشود.
در مورد پژو 207 نيز ميتوان به افزايش 4 ميليون توماني قيمت اين خودرو در بازار اشاره كرد به طوري كه در حال حاضر هر دستگاه پژو 207 مدل 91 در بازار با قيمت 27 ميليون و 500 هزار تومان خريد و فروش ميشود. اين در حالي است كه حدود دو هفته پيش، قيمت اين خودرو 23 ميليون و 500 هزار تومان بود.
به گزارش فارس، ماكسيما نيز اين روزها با قيمت 62 ميليون تومان در مدل 91 به مشتريان عرضه ميشود در حالي كه قيمت اين خودرو سه هفته پيش حدود 46 ميليون تومان بود. رشد بيش از حد قيمت خودروهاي داخلي و عرضه اين محصولات با قيمتهاي غيرواقعي در بازار، باعث كاهش استقبال مردم از خريد خودرو شده و بازار را تا حدي با ركود روبرو كردهاست.
هرچند اخيراً افزايش قيمت قابل توجهي از سوي شركتهاي خودروساز اعمال نشدهاست ولي خودروسازان معتقدند به دليل افزايش هزينه تمام شده توليد در پي نوسان نرخ ارز و مشكل تأمين قطعه از داخل و خارج، بايد قيمت برخي خودروهاي داخلي افزايش يابد. در مقابل وزير صنعت معتقد است: مشكلي در تأمين قطعات خودروها وجود ندارد و هيچيك از فروشندگان خارجي قطعات نيز ايران را تحريم نكردهاند. وي ميگويد: در حال حاضر مشكل انتقال ارز براي توليد كنندگان وجود دارد، نه تأمين قطعات و مواد اوليه. اين در حالي است كه طي دو تا سه روز گذشته، قيمت خودروي پرايد مرواريد هم در بازار حدود 700 هزار تومان افزايش يافت به طوري كه بهاي پرايد 111 اس.ايكس در بازار به 9 ميليون و 900 هزار تومان رسيدهاست.
اين افزايش قيمت در حالي است كه تا دو روز قبل پرايد 111 با قيمتي حدود 9 ميليون و 200 هزار تومان معامله ميشد. همچنين اين خودرو در مدل اس.ال نيز با قيمت 9 ميليون و 500 هزار تومان معامله ميشود در حالي كه قبلا بهاي اين خودرو حدود 8 ميليون و 800 هزار تومان بود. فعالان بازار نزديك شدن به ايام پاياني سال و افزايش تقاضاي ناشي از مسافرت هاي نوروزي در كنار احتكار و عرضه قطرهچكاني اين خودرو توسط دلالان، را دلايل اصلي گراني چشمگير پرايد در بازار ميدانند.
بسياري از كارشناسان ميگويند: افزايش افسارگسيخته قيمتها به دليل فعاليت خستگيناپذير دلالان، عرضه قطرهچكاني خودروها، نبود نظارت و قيمتگذاري سليقهاي در بازار خودروهاي داخلي، اختلاف قيمت بازار و كارخانه برخي خودروها را از مرز 13 ميليون تومان هم فراتر بردهاست. بازار نوروزي امسال بر خلاف دو سه سال اخير، شاهد گرانيهاي پلهاي و پي در پي است به طوري كه بازار به طور كلي دست دلالان افتاده و قيمت برخي خودروها، لحظهاي تغيير كرده و دچار افزايش ميشود و بهاي بازار خودروها هر لحظه از قيمت مصوب آن بيشتر فاصله ميگيرد. اين در حالي است كه به گفته برخي مسئولان اين حوزه، ابتداي بهمن امسال در كشور حدود 145 هزار دستگاه پژو206 در مدلهاي مختلف توليد شد كه اين رقم نسبت به مدت مشابه در سال قبل 8.5 درصد و نسبت به سال 1388 بيش از 37 درصد رشد داشتهاست.
به گزارش ايسنا، با وجود افزايش توليد انواع خودرو 206 مدتي است كه توليد 206 اتوماتيك متوقف شده و در ماههاي اخير اين رقم به صفر رسيدهاست. عضو هيات مديره انجمن قطعهسازان هم چندي پيش، از برگزاري جلسه مشترك با مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت براي حل مشكل تامين ارز سازندگان قطعات خبر داد. فرهاد بهنيا گفته بود: اواخر هفته گذشته، جلسه مشتركي با حضور قائم مقام اجرايي وزير صنعت، معدن و تجارت جهت بررسي مشكلات قطعهسازان برگزار شد.
وي با بيان اينكه« در اين جلسه موضوعات مختلف اين صنعت از جمله مشكل تامين ارز و تعرفه واردات مواد اوليه و كالاي نيمهساخته مطرح شد» خاطرنشان كرد: در حال حاضر مهمترين مشكل قطعهسازان، عدم دسترسي به ارز مرجع براي واردات مواد اوليه مورد نياز است كه در اين زمينه قائم مقام اجرايي اين وزارتخانه ضمن تاكيد بر ضرورت موضوع، بر تامين سريع ارز مورد نياز سازندگان تاكيد دارد. وي ادامه داد: به دنبال برگزاري جلسه نخست در هفته گذشته، با پيگيري قائم مقام اجرايي وزير صنعت، معدن و تجارت جلسه ديگري در ابتداي هفته جاري در زمينه بررسي نحوه تامين ارز مورد نياز قطعهسازان برگزار و مقرر شد كه ارز مورد نياز، به سرعت و با روش مناسب در اختيار سازندگان قرار گيرد.
سه|ا|شنبه|ا|9|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]