واضح آرشیو وب فارسی:ايران دیپلماسی: اين بار تهران بابت خريد برنج به دهلي نو بدهكار است
تجار هندي مي گويند بدهي ايران به هند حدود 144 ميليون دلار است كه بابت صادرات برنج در ماه هاي اكتبر و نوامبر گذشته ايجاد شده است. به گفته آنها با توجه به افزايش تحريم ها عليه جمهوري اسلامي، خريداران برنج در ايران نتوانسته اند صورتحساب هاي خريد 200 هزار تن برنج از هند را پرداخت كنند.
ديپلماسي ايراني: صادر كنندگان و فعالان بازار برنج اعلام كرده اند كه با توجه به افزايش تحريم ها عليه جمهوري اسلامي، خريداران برنج در ايران نتوانسته اند صورتحساب هاي خريد 200 هزار تن برنج از هند را پرداخت كنند.
اين در حالي است كه اخيرا موضوع بدهي هاي نفتي هند به ايران اخيرا دردسر ساز شده بود كه با پادرمياني بانكي در تركيه حل شد. اما در ماه هاي اخير چند بار موضوع بدهي ايران به هند در بخش واردات برنج مطرح شده و اين در حالي است كه همچنان موضوع پرداخت هاي نفتي هند به ايران نيز راه حلي مناسب نداشته است.
به گزارش خبرگزاري رويترز در حالي كه ارزش ريال به سرعت در حال كاهش است و خريد را براي ايرانيان دشوارتر مي كند، تحريم هاي بين المللي تاجران ايراني را ناچار كرده تا از راه هاي غيررسمي از طريق واسطه ها در دوبي به پرداخت پول برنج هند اقدام كنند.
تجار هندي مي گويند بدهي ايران به هند حدود 144 ميليون دلار است كه بابت صادرات برنج در ماه هاي اكتبر و نوامبر گذشته ايجاد شده است. اين در حالي است كه اغلب صادركنندگان برنج هند اعتباري 90 روزه را براي صادراتشان در نظر مي گيرند.
هند، بزرگترين تامين كننده برنج ايران است كه حدود 70 درصد برنج وارداتي جمهوري اسلامي يعني حجمي در حدود يك تا يك ميليارد و 200 تن برنج را شامل مي شود.
رئيس انجمن صادركنندگان برنج هند اعلام كرده است كه اين موضوع جدي است و از اين پس بدهي هاي ايران به هند ناديده گرفته نمي شود. ويجاي ستيا خاطرنشان كرد كه از دولت خواسته شده تا وارد عمل شود.
اين در حالي است كه ايران در طول 6 ماه بدهي نفتي بالغ بر 5 ميليارد دلاري هند به ايران، صادرات نفت به اين كشور را ادامه داد و در جستجوي راهي براي دريافت مطالبات نفتي خود از دهلي نو بود.
اما رئيس انجمن صادرات برنج هند بر اين باور است كه دهلي نو نبايد ديگر بر مبناي اعتبار به ايران برنج صادر كند و اين در شرايطي است كه ديگر صادركنندگان برنج به ايران مانند تايلند، ويتنام و پاكستان، صادرات برنج به ايران بر مبناي اعتبار را متوقف كرده اند.
تحريم هاي آمريكا و متحدان اروپايي اش عليه سيستم بانكي ايران از جمله عواملي است كه به اعتقاد كارشناسان صورتحساب هاي معوق را در روابط تجاري هند و ايران ايجاد كرده است. صورتحساب هاي پرداخت نشده خريد برنج از هند نشان مي دهد كه تحريم ها مي تواند منابع مواد غذايي وارداتي را نيز در ايران كاهش دهد.
اين در حالي است كه كشتي ها در خارج از بنادر ايران لنگر انداخته اند و تاجران نيز باتوجه به مشكلات موجود در راه دريافت مبلغ صورتحساب ها از ايران، محموله هاي جديدي را براي صادرات به ايران به ثبت نرسانده اند.
بنا برگزارش رويترز در حالي كه دهلي نو از حسابي در بانك تركيه براي پرداخت بدهي هاي نفتي خود به ايران استفاده كرد اما تاجران ايراني همچنان از طريق واسطه هاي دوبي پول برنج وارداتي را مي پردازند. اين واسطه ها از ايران ريال دريافت مي كنند و به تاجران برنج در هند، دلار پرداخت مي كنند و محموله مستقيما از هند به ايران ارسال مي شود.
اما تاجران هندي مي گويند كه كاهش ارزش ريال، واردات برنج براي ايرانيان را بسيار گران تر كرده است. از سوي ديگر واسطه هاي دوبي نيز هزينه هاي انتقال پول را افزايش داده اند.
از سوي ديگر گفته مي شود كه حدود 20 شركت ايراني وارد كننده برنج نيز نتوانسته اند در ماه گذشته بدهي هاي خود را به هند بپردازند.
يك مقام فعال در صادرات برنج در اين زمينه اظهار داشت: اين تهديد ها روابط تجاري ايران و هند را مختل مي كند كه به نفع هيچ يك از طرف ها نيست. با توجه به تحريم ها بانك هاي ايراني نمي توانند در پرداخت پول برنج به هند نقش داشته باشند و تاجران هندي نيز بايد از صادرات بر مبناي اعتبار اجتناب كنند.
چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران دیپلماسی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]