واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: هواشناسي: بي سابقه ترين بارشها در راه است
وي دومين حادثه را بارشهاي شديد و رگباري در مناطق مختلف كشور و به خصوص در مناطقي از جنوب غرب، دامنه هاي زاگرس و مناطقي از مركز باشد كه سبب آبگرفتگي معابر عمومي و طغيان رودهاي فصلي مي شود.
مهر: پس از سپري كردن آذرماه كه با كم بارشي و افزايش آلودگي در كشور همراه بود، از دي ماه اوضاع جوي به سمت افزايش بارش متمايل شد و هم اكنون بي سابقه ترين بارشها در راه است.
احسان مرادي افزود: با اين همه گويي باز بارشهاي جديدي در راه است كه از نظر وسعت و شدت با هيچكدام از بارشهاي يكسال گذشته قابل مقايسه نيست و احتمالا براي هموطنان مشكل ساز خواهد شد.
اين پژوهشگر هواشناسي افزود: در حال حاضر يك سامانه فعال به نوار غربي كشور نزديك مي شود و وقتي به نقشه هاي مختلف هم فشار، رطوبتي، سوي باد و ساير نقشه هاي هواشناسي نگاه مي كنيم، علاوه بر خوشحالي به خاطر بارشهاي خوبي كه در راه است نگران هم مي شويم زيرا بارشهايي كه پيش رو داريم در مناطقي از كشور سبب حوادث فراوان خواهد شد و از هم اينك به ستادهاي كنترل بحران در استانهاي مختلف هشدار مي دهيم براي كنترل و مهار بحران آماده باشند.
مرادي درباره خصوصيات اين سامانه گفت: سامانه ياد شده ابتدا از اواخر امشب و از سمت نوار غربي، مناطق مختلف شمال غرب، غرب، برخي نقاط جنوب غرب، سواحل غربي درياي خزر، دامنه هاي زاگرس، دامنه هاي البرز، به تدريج تهران و برخي نقاط مركزي را تحت تاثير قرار داده، در ابتدا همزمان با افزايش دما بارشهاي رگباري و در مناطق سردسير برف شروع مي شود.
اين پژوهشگر هواشناسي ادامه داد: سپس از روز سه شنبه سرعت وزش باد در سطح كشور لحظه به لحظه بيشتر و بارشها از بعد از ظهر اين روز در جنوب غرب، دامنه هاي زاگرس و غرب تشديد خواهد شد و در اين روز بارش برف در شمال غرب ادامه خواهد يافت تا سرانجام از بعد از ظهر چهارشنبه و طي روز پنجشنبه بارشها در سراسر كشور گسترش يافته و شدت مي گيرد.
اين پژوهشگر هواشناسي با هشدار به مردم و مسئولان مربوطه ادامه داد: به هموطنان و مسئولان زيربط هشدار اكيد داده مي شود كه براي سه نوع حادثه آماده باشند، اولي وزش باد شديد در برخي مناطق كشور بخصوص مناطق جنوب غربي، جنوبي و مركزي است كه مي تواند سبب فرو افتادن درختان، خطوط انتقال برق و حتي برخي ساختمانهاي فرسوده شود، همچنين تشكيل توده هايي از گرد و خاك غليظ نيز رخ خواهد داد.
وي دومين حادثه را بارشهاي شديد و رگباري در مناطق مختلف كشور و به خصوص در مناطقي از جنوب غرب، دامنه هاي زاگرس و مناطقي از مركز باشد كه سبب آبگرفتگي معابر عمومي و طغيان رودهاي فصلي مي شود.
مرادي در ادامه سخنان خود سومين حادثه را بارشهاي شديد و سنگين برف و كولاك در مناطق كوهستاني كشور و بخصوص در غرب، شمال غرب، دامنه هاي البرز و زاگرس دانست كه علاوه بر بسته شدن راههاي مختلف روستايي سبب فرو ريختن بهمن نيز در برخي گذرگاههاي كوهستاني خواهد شد.
وي با هشدار مجدد درباره بارشهاي آتي گفت: بي شك وقتي تدابير لازم به كار برده نشود يك پديده ميتواند به حادثه منجر شود و در صورتي كه هموطنان از هم اينك آماده باشند، شهرداريها تمامي آبراهه ها را لايروبي و مسئولان مرتبط به وظايف قانوني خود از همين حالا عمل كنند بي شك اين بارشها ره توشه اي براي فصلهاي گرم خواهد بود.
اين پژوهشگر هواشناسي به مردم توصيه كرد: هنگام وزش باد شديد، تا آنجا كه ميشود در خانه بمانيد، آنتنها و ساير تجهيزات و الحاقات سست و مهار نشده بر پشت بامها را كاملا مهاربندي كرده، در جاي خود محكم كنيد، پشت ديوارهاي رو به باد كه سست هستند تيرهاي حائل نصب كنيد ( اگر تيرهاي فلزي در دسترس نيست از تيرهاي چوبي استفاده شود). به حاشيه رودهاي دائمي و يا در بستر رودهاي فصلي وارد نشويد، به هيچ وجه اجازه ندهيد ميزان برف انباشته بر پشت بامتان زياد شود و بر خلاف آنچه خيلي از مردم فكر مي كنند برف به تدريج تحت فشار وزن خود فشرده مي شود و در صورت افزايش قابل توجه ارتفاع آن، هر سانتيمتر از برف انباشته شده بر روي بام وزن زيادي را به صورت سربار به وزن سقف اضافه مي كند و حتي مي تواند سبب فرو ريختن سقفهاي محكم نيز شود.
مرادي در پايان درباره تغييرات دمايي يادآور شد: به دليل اينكه اين سامانه با جريانهاي مرطوب جنوبي همراهي ميشود، دماي هوا ابتدا در بيشتر مناطق كشور افزايش خواهد داشت اما از اواخر چهارشنبه و روز پنجشنبه كاهش شديد دما شروع مي شود و بايد منتظر موج جديدي از يخبندان نيز باشيم.
شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]