تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن نرمخوست و براى برادرش جا (ى نشستن) باز مى كند و منافق درشتخوست و جا را بر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836170772




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به فيلم‌هاي بخش مسابقه سينماي آسيا در جشنواره فجر رويارويي با مشكلات زندگي به كمك تخيل يك پيرمرد


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: نگاهي به فيلم‌هاي بخش مسابقه سينماي آسيا در جشنواره فجر رويارويي با مشكلات زندگي به كمك تخيل يك پيرمرد
جام جم آنلاين: قاره آسيا كه در ادبيات امروز دنيا از آن با عنوان قاره كهن نام برده مي‌شود ، سرزمين‌هاي وسيعي از شرقي‌ترين نقاط دنيا تا جايي در وسط دنيا كه به خاور ميانه ناميده مي‌شود را در بر مي‌گيرد. اين قاره با مردمان مختلف، آداب و رسوم متنوع و اديان مختلف هميشه مورد توجه هنرمندان سراسر جهان بوده است.


توجه به فيلم‌هاي آسيايي در جشنواره فيلم فجر سابقه‌اي چندان طولاني ندارد. اين بخش تقريبا از بيست و دومين دوره جشنواره و از زمان حضور عليرضا رضاداد به جشنواره فيلم فجر اضافه شد و از يك دوره پس از آن، شكل رقابتي آن با اضافه شدن سيمرغ جدي شد؛ البته در سال‌هاي پيش از آن در قالب بخش‌هايي همچون كنگره فيلمسازان مسلمان در دوازدهمين دوره جشنواره، نگاهي به سينماي ژاپن و ادبيات در دوره دوازدهم، بزرگداشت سينماگران ژاپني، پرداختن به سينماي عرب در دوره هجدهم و... وجود داشته است.

بخش سينماي آسيا در طول 4 سال گذشته با عنوان «جلوه‌گاه شرق» مورد رقابت و داوري قرار گرفته است. امسال در بيست و هفتمين دوره جشنواره فيلم فجر در بخش جلوه‌گاه شرق مسابقه سينماي آسيا 3 سيمرغ بلورين به بهترين فيلم، بهترين كارگرداني و بهترين فيلمنامه و همچنين جايزه ويژه همگرايي در آسيا به برگزيدگان اهدا مي‌شود.

در مطلبي كه مي‌خوانيد، ضمن ارائه اطلاعاتي درباره سينماي آسيا فيلم‌هاي حاضر در اين بخش معرفي مي‌شوند تا علاقه‌مندان بتوانند فيلم‌هاي دلخواه خود را در اين ميان ،انتخاب كنند.

در بخش سينماي آسياي جشنواره بين‌المللي فيلم فجر امسال 12 فيلم از كشورهاي ژاپن، هند، افغانستان، سريلانكا، چين، اردن، تايوان، فلسطين، هنگ كنگ، كره شمالي و كره جنوبي به نمايش در مي‌آيد.

اين فيلم‌ها اغلب محصول سال 2008 هستند و از اين نظر مي‌تواند براي مخاطبان جالب توجه باشد. بد نيست بدانيد سينماي آسيا در جهان به 4 بخش تقسيم مي‌شود.

سينماي آسياي شرقي شامل كشورهاي چين، هنگ كنگ، ژاپن، كره، مغولستان، تايوان و آسياي جنوبي شامل كشورهاي بنگلادش، هند، نپال و سريلانكا مي‌شود. سينماي آسياي جنوب‌شرقي شامل كشورهاي كامبوج، اندونزي، مالزي، ميانمار، فيليپين، سنگاپور، تايلند و ويتنام است.

در آسياي غربي هم كشورهاي افغانستان، ارمنستان، آذربايجان، بحرين، ايران، رژيم اشغالگر قدس، كويت، لبنان، عمان، پاكستان، فلسطين، عربستان سعودي، تركيه، امارات عربي متحده و يمن قرار مي‌گيرند؛ البته طبق توافق به عمل آمده، سيبري كه قسمتي از آن در آسيا و قسمت ديگر آن در اروپا قرار دارد، در سينماي اروپا دسته‌بندي مي‌شود.

در اين جغرافياي متنوع و گسترده سينماي ژاپن از سال‌هاي بسيار دور آشناي ذهن مخاطبان ايراني بوده است.
كشور هند و صنعت فيلمسازي باليوود هم در حال حاضر با در اختيار داشتن بالاترين آمار توليد فيلم و بالاترين فروش، قوي‌ترين و فعال‌ترين كشور در زمينه صنعت سينما در آسياست، هرچند در اين عرصه سينماي چين با فيلم‌هاي مختلف، حرف‌هايي براي گفتن داشته است.

سينماي ژاپن سال گذشته در عرصه داخلي و بين‌المللي بسيار موفق عمل كرد. ازجمله فيلم‌هاي مطرح اين كشور «پونيو روي صخره كنار دريا» ساخته هايائو ميازاكي بود كه با 159 ميليون دلار در صدر فهرست پرفروش‌هاي سال اين كشور قرار گرفت و گوي سبقت را از بسياري فيلم‌هاي هاليوود ربود.

سينماي چين در سال 2008 دستاوردي بسيار بزرگ داشت و اين بازار در كنار روسيه، تنها بازار سينمايي مهم دنيا بود كه سال گذشته ميلادي رشد دو رقمي را تجربه كرد.

تهيه‌كنندگان چيني، فيلم‌هاي تجاري خود را با بهترين تبليغات روانه سينماها كردند. فيلم افسانه‌اي علمي«7 CJ» به كارگرداني استفن چو با 1/26 ميليون دلار فروش كرد و صخره سرخ با 44 ميليون دلار فروش، عنوان پرفروش‌ترين فيلم چيني‌زبان تاريخ سينماي اين كشور را از آن خود كرد و فروش 29 ميليون دلاري درام فانتزي «پوست نقاشي‌شده» ساخته گوردون چان، خيلي‌ها را حيرت‌زده كرد.

كمدي «اگر تو تنها فرد هستي» به كارگرداني فنگ زيائوگنگ از فيلم صخره سرخ پيشي گرفت و در مسير شكستن ركورد فروش «تايتانيك» در اين كشور قرار گرفت.

در مورد بازار هند، دستيابي به آمار دقيق همواره دشوار است؛ اما تحليگران هندي از كاهش 20 تا 40 درصدي فروش فيلم‌ها در اين كشور در سال گذشته ميلادي خبر دادند.

سال گذشته «جودا اكبر»، «مسابقه» و «گلمال باز مي‌گردد» جزو پرفروش‌ترين فيلم‌هاي سينماي هند بودند.

رومانس نوستالژيك «دماغه شماره 7» به كارگرداني وي ته شنگ در پرفروش‌ترين فيلم تاريخ سينماي تايوان شد.

در چنين جغرافياي گسترده‌اي، فيلم‌هاي امسال جشنواره از كشورهاي ژاپن، هند، افغانستان، سريلانكا، چين، اردن، تايوان، فلسطين، كره شمالي و كره جنوبي انتخاب شده‌اند و البته برخي از آثار نيز با مشاركت اين كشورها و يك يا چند كشور ديگر توليد شده‌اند. فيلم‌هاي حاضر در بخش آسياي بيست و هفتين دوره جشنواره بين‌المللي فيلم فجر به شرح زير است:

بهترين آرزوها براي فردا (محصول: ژاپن ‌ 2008/ كارگردان: ياكاشي كويزومي)‌

خلاصه داستان: دادگاه بررسي جنايات جنگي ژنرال تاسوكو اوكادا تشكيل مي‌شود. او كسي است كه بدون تشكيل دادگاه نظامي 38 اسير جنگي آمريكايي را به خاطر بمباران شهر ناگويا در جنگ جهاني دوم اعدام كرده است. طي محاكمه، فيلم به واكاوي عميق دلايل اوكادا مي‌پردازد.

هياهو (محصول: هند ‌ 2008/ كارگردان: جايديپ وارما)‌

خلاصه داستان: اين كمدي واقعگرا توجه خاصي به مفروضات پذيرفته شده درشهرهاي هندوستان بويژه فضاي خصوصي بمبئي دارد. فيلم به زندگي و برخورد يك دلال سهام كه شب‌ها حق خوابيدن ندارد و خرده‌پايي كه مانع خوابيدن اوست، مي‌پردازد. سرانجام بروز مساله‌اي پيش پا افتاده و حتي خنده‌دار، منجر به فاجعه‌اي براي هر دو و خانواده‌هايشان مي‌شود بي‌آن‌كه حتي توجه اطرافيان را به خود جلب كند.

بچه كابلي (محصول: فرانسه -‌ افغانستان ‌ 2008/ كارگردان: برمك اكرم)‌

خلاصه داستان: خالد، راننده تاكسي، خانمي را همراه فرزندش سوار مي‌كند. مسافر بعدي متوجه مي‌شود كه نوزادي در صندلي عقب تاكسي جا مانده است.

ماچان (محصول: سريلانكا - ايتاليا - آلمان 2008/ كارگردان: اوبرتو پاسوليني)‌

خلاصه داستان: گروهي از مردم محلات فقيرنشين حاشيه جامعه، زير فشارهاي تحمل‌ناپذير، دعوت‌نامه‌اي به منظور حضور در مسابقه‌هاي هندبال باواريا پيدا مي‌كنند كه به زعم خود مي‌تواند اجابت دعاهايشان تلقي شود. بليتي يكطرفه به غرب و ثروت تا شايد تمامي مشكلات آنها را حل كند.

ژاكت قرمز (محصول: چين 2008/ كارگردان: يالين زو)‌

خلاصه داستان: فيلم درباره رابطه عاطفي تاثيرگذار ميان مادربزرگ و نوه و اشتياق انسان‌هاي عادي به زندگي بهتر است.

شائوريا (محصول: هند 2008/ كارگردان: سمرخان)‌

خلاصه داستان: شائورا داستاني است از عدالت، احترام، ايمان و باورها. روايتي از يافتن شجاعت در جايي كه دوستي در عرصه ارزشمندترين نبرد به آزمايش گذاشته مي‌شود.

كاپيتان ابوراعد (محصول: اردن 2007/ كارگردان: امين ماتالكا)‌

خلاصه داستان: ابوراعد كارگر فرودگاه، هميشه آرزوي ديدن دنيا را داشته، ولي هرگز موفق به انجام اين كار نشده است. گروهي از كودكان فقير محله كه فكر مي‌كنند او خلبان است از وي مي‌خواهند داستان‌هايي درباره جهان بيرون از امان پايتخت اردن برايشان بازگو كند. به واسطه داستان‌هاي تخيلي وي، نوعي دوستي ميان او و بچه‌ها شكل مي‌گيرد و به اين ترتيب راعد به واقعيات خشن زندگي كودكان سرزمين خود پي مي‌برد.

طرح جزيره (محصول: تايوان 2006/ كارگردان: هيينگ ان چن)‌

خلاصه داستان: مرد جواني كه مشكل شنوايي دارد، پيش از فارغ‌التحصيلي از كالج، تصميم مي‌گيرد گيتار به دوش، با موتور خود سفري 7 روزه را در طول ساحل تايوان تجربه كند. صحنه‌هاي مختلف از ساحل شرقي، غربي، شمالي و جنوبي، بازتاب مردمان و داستان‌هايي است كه شخصيت اصلي فيلم در طول سفر با آنها مواجه مي‌شود.

جشن تولد ليلا (محصول: فلسطين تونس هلند 2008/ كارگردان: رشيد ماشاراوي)‌

خلاصه داستان: در روز تولد 7 سالگي ليلا‌، مادر او تاكيد مي‌كند كه پدرش كيك و كادو بخرد، زودتر به خانه برگردد. پدر ليلا فكري جز خريد سفارشات همسرش ندارد، اما آشفتگي زندگي روزمره در فلسطين چندان است كه او پيش از رسيدن به خانه بايد مسيرهاي مختلفي را پشت‌سر گذارد.

آقاي سينما (محصول:‌ هنگ‌كنگ 2007/ كارگردان: سامسون چيو)‌

خلاصه داستان: بررسي وقايع زندگي يكي از آپاراتچي‌هاي چپگرا و خانواده‌اش در بيش از 40 سال از تاريخ هنگ‌كنگ، داستان اين فيلم را شكل مي‌دهد.

يادداشت‌هاي يك دختر مدرسه‌اي (محصول: كره شمالي 2006/ كارگردان: اين هاك جانگ)‌

خلاصه داستان: دانش‌آموزي آزمايش‌هاي سخت و متفاوتي مي‌كند تا دانشمند شود.

با دختري از خاك تيره (محصول: فرانسه - كره جنوبي 2007/ كارگردان: سو ايل جئون)‌

خلاصه داستان: يونگ ليم 9 ساله، پرستاري برادر معلول ذهني‌اش را به عهده دارد. روزي از روزها پدر خانواده شغلش را از دست مي‌دهد و خانواده آنها با مشكلاتي روبه‌رو مي‌شود.

فيلمي مطرح از سينماي اردن

برجسته‌ترين فيلمي كه در اين دوره به نمايش درخواهد آمد فيلم «كاپيتان ابوراعد» محصول سال 2008 اردن به كارگرداني و نويسندگي امين متلقا ا‌ست. اين فيلم برنده 12 جايزه بين‌المللي از جشنواره‌هاي معتبر جهاني ازجمله بهترين فيلم، بهترين كارگردان (امين متلقا)، بهترين بازيگر مرد (نديم ساول‌ها) و بهترين بازيگر زن (رعنا سلطان) از جشنواره‌هاي ساندنس، دوربان، دبي، سياتل، فيلم‌هاي مستقل روبوث بيچ، نيوپورت و هارتلند است و در جشنواره‌هاي ديگري از قبيل هلسينكي، تسالونيكي و سن لوئيس نيز حضور داشته، ضمن آن كه نماينده سينماي اردن در اسكار 2009 در بخش بين‌الملل نيز بوده است.

اين فيلم درباره رفتگر سالخورده فرودگاهي است كه نقش او را نديم ساولها بازي مي‌كند. او با بچه‌هاي پناهنده فلسطيني در يك محله فقيرنشين دوست مي‌شود و مي‌بيند كه چطور زندگي آنها دستخوش فقر و خشونت خانوادگي است.

اين كودكان محروم، به اشتباه فكر مي‌كنند ابوراعد خلبان است و از او مي‌خواهند داستان‌هايي از سفرهاي خود به دور دنيا تعريف كند. ابوراعد هم با قصه‌گويي و پرورش قدرت تخيل بچه‌ها به كودكان كمك مي‌كند تا قدرت رويارويي با دشواري‌هاي زندگي‌شان را پيدا كنند. مهم‌ترين ويژگي اين فيلم ارائه پيام اميد به آينده به مخاطب خود است.

مهري توكليان

يکشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن