واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اجلاس داووس درارائه طرحي براي پايان دادن به بحران اقتصادي ناكام ماند
تهران - روزنامه واشنگتن پست روز يكشنبه در گزارشي از ناكامي نشست داووس در خصوص ارائه راه حلي براي پايان دادن به بحران اقتصادي جهان خبر داد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا ،واشنگتن پست افزود: نشست جهاني داووس كه نمايندگان مهمي از دولت ها و سازمان هاي اقتصادي جهان در آن شركت داشتند، موفق نشد تا طرح و راه حل جديدي را براي برون رفت از بحران اقتصادي جهان ارائه دهد.
بر اساس اين گزارش ،اجلاس جهاني اقتصادي كه پس از پنج روز، روز يكشنبه در كشور سوئيس به كار خود پايان داد،تنها به اين توجيه بسنده كرد كه عمق بحران هنوز نامشخص است و راه حل مشخصي در مقطع كنوني نمي توان براي آن يافت.
به گفته برخي از كارشناسان امر كه در جريان نشست مذكور قرار داشتند، اين طور به نظر مي رسيد كه شركت كنندگان در اين نشست جهاني درك واضح و روشني از اجلاس مذكور نداشتند و به خاطر همين امر هم نمي دانستند كه براي بيرون آمدن از وضعيت بحراني كنوني چه كارهايي بايد انجام شود.
به گفته كارشناسان امر و تحليلگران مسائل اقتصادي لازم است كه براي بيرون آمدن از وضعيت بحراني كنوني، سيستم جهاني به طور كامل مورد بازنگري قرار گيرد تا مشخص شود كه اشكال از كجا نشات گرفته است.
اين درحالي است كه در نشست مذكور هيچ يك از شركت كنندگان به ريشه يابي مشكل نپرداختند و سوالات مطرح شده در نشست به هيچ وجه در راستاي يافتن مشكل اصلي مطرح نشده بودند.
بسياري از كارشناسان معتقدند كه در اجلاس آوريل سال گذشته ميلادي داووس نيز كه با شركت بيست نماينده از كشورهاي مختلف در لندن برگزار شده بود، بسياري از مسائل اقتصادي در عرصه جهاني لاينحل باقي ماند.
"كلاووس شاب" برگزار كننده اجلاس داووس در همين خصوص تصريح كرد: "اكنون كار بزرگي آغاز شده است و بايد تمامي سيستم هاي بانكي ، مقررات مالي و همچنين اصول نظارتي مشترك بر پيكره اقتصادي جهان از ابتدا طراحي و بازسازي شود."
شاب همچنين با اشاره به اين مساله كه كشورهاي عضو گروه بيست قادر نخواهند بود تا تمامي مسائل را حل كنند، تاكيد كرد اجلاس داووس ظرف چند هفته راه كارهاي ارائه شده براي بازسازي نظام اقتصاد جهاني را كه تقريبا از جانب رهبران تمامي كشورهاي شركت كننده در اجلاس سال جاري از وين جيابائو نخست وزير چين گرفته تا بان كي مون دبير كل سازمان ملل متحد، مورد حمايت قرار دارند را به مرحله اجرا خواهد گذاشت.
به نوشته واشنگتن پست هرچند باراك اوباما رئيس جمهور جديد آمريكا در اجلاس سال جاري داووس شركت نكرد، ولي بسياري از شركت كنندگان در اجلاس مذكور در خصوص كارهايي كه وي مي تواند در خصوص بهبود بخشيدن به مسائل مختلف جهاني نظير بحران مالي ، صلح خاورميانه و همچنين اقدامات سازنده اي كه وي مي تواند در افغانستان ، پاكستان و عراق انجام دهد، به بحث و تبادل نظر پرداختند.
رهبران سياسي و اقتصادي جهان، آمريكا را مقصر به وجود آمدن بحران مالي دانسته اند كه در نهايت به ركود اقتصادي جهان منجر شده است.
از ديگر نكات قابل توجه در اجلاس سال جاري داووس ، واكنش رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه به اظهارات شيمون پرز رئيس رژيم صهيونيستي بود كه بعد از اينكه به وي اجازه داده نشد تا به طور كامل پاسخ اظهارات پرز را كه در دفاع از حملات اخير اسرائيلي ها در غزه ايراد شده بود، بدهد، به نشانه اعتراض اجلاس را ترك كرد.
سال گذشته در اجلاس پيشين داووس ، عقيده عموم شركت كنندگان و تحليلگران بر اين استوار بود كه كشورها و قدرت هاي اقتصادي جهان كه روند رو به رشدي را پيش گرفته اند نظير چين ، هند ، روسيه و برزيل قادر خواهند بود تا به خاطر قابليت هاي بالقوه اي كه دارند از تبعات ركود اقتصادي آمريكا نجات يافته و تاثير نپذيرند كه به عقيده بسياري از كارشناسان امر اين پيش بيني تحقق نيفتاده است.
صوير**2351** 1506
يکشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]