واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سالروز شهادت حجتالاسلام «عبدالله ميثمي»
خبرگزاري فارس: كولهبار دنيوياش در حجم يك چفيه از جنس صفا و دلدادگي به رزمندگان جا ميشد؛ برايش جا و مكان ملاك نبود، نه دفتر و نه دستكي داشت و نه جايگاههاي مرسوم. همچون طبيب دوار، گرد همگان ميگشت و خود را از قيد و بندهاي زمانه رهانيده بود.
به گزارش خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا»، شهيد حجتالاسلام و المسليمن «عبدالله ميثمي» 12 خرداد 1334 مصادف با شب تولد حضرت علي(ع) پا به عرصه وجود گذاشت و پدر بزرگوارش با تفأل به قرآن كريم نامش را عبدالله نهاد. انگار اين كودك از همان ابتدا با ديگر هم سن و سالانش فرق ميكرد و اين را از حركات و تفكراتش ميشد فهميد. مادرش بند قنداقهاش را به مكتب اهل بيت گره زده بود و سجادهنشين هيئت حضرت رقيه(س) در مسجد حكيم و صحنهگردان مجلس عزاي سرور و سالار شهيدان امام حسين(ع) بود.
محله و مدرسه حكيم را با ذوق و شوق عجيبي به قصد قم ترك كرد تا در مدرسه حقاني از محضر بزرگاني همچون آيتالله قدوسي، حائري شيرازي، علامه طباطبايي و ديگران كسب فيض نمايد. مدتي نگذشته بود كه شيپور جنگ نواخته شد و عبدالله كه بيقرار جانبازي و جهاد بود، سلام قلم را زمين گذاشت و سلاح دفاع از ميهن را به دست گرفت.
كولهبار دنيوياش در حجم يك چفيه از جنس صفا و دلدادگي به رزمندگان جا ميشد؛ برايش جا و مكان ملاك نبود، نه دفتر و نه دستكي داشت و نه جايگاههاي مرسوم. همچون طبيب دوار، گرد همگان ميگشت و خود را از قيد و بندهاي زمانه رهانيده بود.
اينها آنجا متبلور ميشود كه به شهيد محلاتي بيان ميدارد "نميخواهم مسئول قرارگاه يك منطقه باشم چرا كه آن وقت ديگر از رزمندگان مناطق ديگر غافل ميمانم". اينها همه از اوج تواضع، فروتني و گذشت مردي حكايت ميكند كه عليرغم سن كم، چنان از پختگي و جامعيت علمي و شخصيتي برخوردار است كه مسئوليتهاي زيادي را عهدهدار ميشود و مهمترين آن نماينده امام(ره) در قرارگاه خاتمالانبياء است. اما هر چه مسئوليتها بيشتر ميشود بر تواضع، فروتني و خلوص اين مرد بزرگ افزوده ميشود.
شهيد حجتالاسلام «عبدالله ميثمي» با وجود سن كم خيلي زود گامهاي ترقي معنوي را طي كرده و در عرصه مديريتي نيز به دليل قابليتهاي مثال زدنياش از سوي حضرت امام (ره) به عنوان نماينده ايشان در قرارگاه خاتمالانبياء (ص) انتخاب شد. او را كه همه ميثم ولايت ميخواندنش.
مدرسه حقاني، مدرسهاي با قدمت 50 سال و 87 شهيد؛ اين مدرسه در سال 1340 تاسيس شده و حدود 200 طلبه دارد و 87 شهيد را تقديم نظام جمهوري اسلامي كرده است. اينجا محل تحصيل بزرگاني همچون شهيد «آيتالله قدوسي»، شهيد «مرتضي مطهري»، آيتالله مصباح يزدي و... است. طبقه سوم مدرسه عكس شهيد ميثمي بر روي يكي از حجرههاست. حجره شماره 85 مدرسه حقاني كه به نام «شهيد عبدالله ميثمي» نامگذاري شده است.
*هرگاه به مشكلي برميخورم به شهيد ميثمي متوسل ميشوم
مجيد آزادنژاد طلبه پايه 4 و ساكن حجره شهيد ميثمي در گفتوگو باخبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: اين مدرسه 87 شهيد دارد و هر حجره به نام يكي از شهدا نامگذاري شده است. طرح 18 ساله براي طلبهها براي اولين بار در مدرسه حقاني با اجازه حضرت امام انجام شد و اين طرح اينگونه بود كه هر طلبه از اول تا 18 سال به طور منظم در اينجا درس ميخواند و به حد اجتهاد ميرسيد.
وي ادامه داد: آن زمان شهيدان ميثمي، ردانيپور و شيخ غلامحسين حقاني از طلبههاي اينجا بودند و حجتالاسلام آقا تهراني نيز هم حجره شهيد ميثمي بوده است. اساتيد بزرگي نيز همچون مصباح يزدي، حائري شيرازي، حسنزاده آملي و علامه طباطبايي نيز در اين مدرسه تدريس ميكردند.
آزادنژاد بيان داشت: افتخارم اين است كه چهار سال در حجره شهيد عبدالله ميثمي زندگي ميكنم و هرگاه به مشكلي بر ميخوريم با توسل به شهدا مشكل خود را حل ميكنيم.
*بشارت شهادت ميثمي به شهيد كلهري
محمد محمدي، طلبه ديگر مدرسه حقاني است كه در حجره شهيد عبدالله ميثمي روزگار ميگذراند، وي اظهار داشت: شهيد عبدالله ميثمي همراه با برادرش شهيد رحمتالله ميثمي به اين مدرسه آمدند و با شروع جنگ اين دو طلبه به جنوب و غرب اعزام ميشوند.
محمدي در ادامه به خاطرهاي از زبان سرلشكر صفوي اشاره كرد و افزود: وقتي جانشين لشكر 10 سيدالشهداء شهيد كلهري، مسئول عمليات خود را از دست ميدهد، در وضعيت روحي خوبي قرار نداشته است كه شهيد عبدالله ميثمي در گوش وي صحبتهايي ميكند و اين صبحتها باعث ميشود شهيد كلهري كاملاً دگرگون شده و عزمش جزم شود.
محمدي بيان داشت: بعدها كه از شهيد ميثمي پرسيدند چه چيزي به شهيد كلهري گفتيد؟ ايشان پاسخ ميدهد: به آقاي كلهري گفتم ناراحت نباش خودت هم چند روز ديگر به شهادت ميرسي و جالب اينجاست كه چند روز بعد كلهري هم به شهادت رسيد.
*شهيد ميثمي، ميثم ولايت است
حسين حسنخواه طلبه ديگر مدرسه حقاني نيز ميگويد: شهيد ميثمي دو جا «هل من ناصر ينصروني» را لبيك گفتند، يك جا زماني كه وارد حوزه علميه شدند و در جهت علم آموزي تلاش كردند و در جاي ديگري كه دين ما مورد تعرض قرار گرفت. ايشان مثل امام حسين(ع) وارد جبهه شدند و به امام(ره) اقتدا كردند. شهيد ميثمي، ميثم ولايت است چرا كه به اصل دين همان احكام خدا و ديگر فروع دين كه همان جهاد و حضور در جبههها بود هر دو را با هم انجام داد.
محله و مسجد حكيم اصفهان از محلههاي بسيار قديمي و اصيل اصفهان است. شهيد ميثمي در محله مسجد حكيم ديده به جهان گشود و در مسجد حكيم در جوار منزل پدري در محضر آيتالله كاظم كلباسي با معارف ديني آشنا شد و در نوجواني مكبر مسجد حكيم بود. منزل دوم خانواده شهيد ميثمي نيز در همان منطقه حكيم اصفهان در فاصله كمي از منزل اول قرار دارد. اين منزل محل بزرگ شدن فرزندان مشهدي اصغر ميثمي است و از همه مهمتر محل ازدواج شهيد بزرگوار و روحاني نستوه حجتالاسلام «عبدالله ميثمي» است. حالا تنها كسي كه در اين منزل نسبتاً بزرگ و دو طبقه زندگي ميكند خواهر شهيدان ميثمي است. ازدواج «شهيد ميثمي» با دختر آقاي شكوهنده است. ازدواجي كه بدون جهيزيه ودر نهايت سادگي بر گزار شد.
ميگفتند در اصفهان همه او را ميشناسند اما اين مظلوميت را در اين شهر هم احساس نموديم. صرف نامگذاري يك خيابان كه تجليل نميشود. اين را ميتوان از فهواي كلام برادر كوچكترش حجتالاسلام امينالله ميثمي هم ميشد فهميد اما او نيز تنها سكوت معنادار را پاسخي براي اين گلايهها برگزيده بود.
شخصيت ميثمي از همه يادوارههايي كه براي او برگزار ميشود قطعاً بالاتر و والاتر است اما معناي اين غفلت 25 ساله چه بوده است؛ غفلتي كه در اين سالها موجب شده تا كمتر از او نامي برده شود و نخستين يادواره اين شهيد امسال برگزار شد؛ به يقين هر چه با شهدا و انديشههاي آنان فاصله بگيريم به همان نسبت الگوهاي زائل جاي آن را در فكر و ذهن جوانان حال و آيندهمان خواهد گرفت و هرگز پاسخگوي آن سفركردگان به عرش نخواهيم بود.
انتهاي پيام/
چهارشنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]