واضح آرشیو وب فارسی:پرتال دانشگاهی کشور: نیمسال دوم دانشگاهها نیز رسید اما دانشجویان دانشگاههای غیرانتفاعی که به دلیل مشکلات مختلف از مهر ماه تا کنون پیگیر انتقال به دانشگاه غیرانتفاعی دیگری هستند هنور نتیجهای نگرفتهاند. علی آهونمنش رئیس اتحادیه دانشگاههای غیرانتفاعی دلایل این معضل را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، دانشجویان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی که به دلایل مختلف مانند تأهل، مشکلات مالی، مشکلات روحی و خانوادگی و ... قصد انتقال به موسسهای در محل سکونت خانوادگی خود دارند با مشکل انتقال مواجه هستند. این درحالیست که دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی موظف به رعایت آئیننامهها و بخشنامههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند و نقل و انتقال دانشجویان بنا بر اعلام مکرر معاونت دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تسهیل شده است.
علی آهونمنش دبیرکل اتحادیه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی در پاسخ به سوالات خبرگزاری مهر به واکاوی معضلات دانشجویان این موسسات در زمینه نقل و انتقال پرداخت.
* خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: آقای دکتر آهونمنش؛ یکی از عمده مشکلات دانشجویان شاغل به تحصیل در موسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی این است که وقتی به مشکلی برخورد میکنند و تصمیم به انتقال از دانشگاه مبدأ به دانشگاهی دیگر میگیرند، موسسات مبدأ همکاری لازم با دانشجویان متقاضی انتقال به خرج نمیدهند. برای این موضوع چه باید کرد؟
- علی آهون منش : قانون صراحت دارد که انتقال دانشجو از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر بر اساس موافقت مبدأ و مقصد امکانپذیر است. دانشگاه مبدأ به دلیل اینکه نمیخواهد مشتری خود را از دست دهد طبیعی است که با سختی با انتقال دانشجو موافقت کند. بخصوص در شرایط فعلی که ظرفیت موسسات غیرانتفاعی پر نمیشود و بحران صندلیهای خالی نیز دانشگاههای غیردولتی غیرانتفاعی را تهدید میکنند.
در شرایطی که ظرفیت دانشگاههای غیردولتی غیرانتفاعی پر نمیشوند اگر این موسسات بخواهند در ضمن نقل و انتقالات نیز بخشی از دانشجویان موجودشان را از دست دهند، با وضعیت مناسبی روبرو نمیشوند. قانونگذار مخیر کرده که دانشگاه مبدأ و مقصد برای نقل و انتقال دانشجو میتوانند موافقت کنند و میتوانند موافقت هم نکنند. به همین دلیل برخی موسسات با انتقال دانشجویان موافقت نمیکنند.
برخی موسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی نیز هستند که چون تعداد دانشجویانشان بیش از 3 - 2 هزار نفر است معمولا با درخواستهای انتقال موافقت میکنند اما موسسهای که تازه تأسیس است طبیعی است که تعداد دانشجویانش هم کم است لذا اگر بخواهد بخشی از همین تعداد دانشجویانی که دارد را نیز از دست بدهد اصلا با مشکل روبرو میشود.
* آئیننامه اخیر وزارت علوم برای نقل و انتقال دانشجویان میگوید هر دانشگاه غیرانتفاعی به اندازه 15 درصد کلیه دانشجویان با درخواستهای دانشجویان برای نقل و انتقال موافقت کند. آیا این قاعده در موسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی رعایت میشود؟
- این طور که دیگر خیلی مشکل است. به عبارت دیگر اگر موسسات غیردولتی غیرانتفاعی بخواهند این قاعده را رعایت کنند "کله پا" میشوند.
* به هر ترتیب موسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی برای عملیاتی کردن تسهیلاتی که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای دانشجویان تحت پوشش این وزارتخانه در نظر گرفته است باید تدبیر کنند. این تدبیر چیست؟
- خلاف دستورالعمل وزارتخانه هم نمیخواهیم رفتار کنیم مگر اینکه وزارتخانه برایش راهی پیشبینی کند. وزارت علوم حداقل 50 درصد خسارتی که در اثر از دست دادن یک دانشجو برای یک موسسه آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی بوجود میآید را تقبل کند تا موسسه نیز از 50 درصد دیگر چشمپوشی کند. به هر حال هر موسسهای بر اساس دیدگاه خودش عمل میکند.
1389/12/01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پرتال دانشگاهی کشور]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]