واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس مركز تحقيقات مسكن و ساختمان: كشور نيازمند تحول اساسي در نگرش مردم نسبت به امر ساخت و ساز است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: راه و ساختمان
تحقيقات انجام شده و آسيبشناسي صورت گرفته نشان ميدهد كه كشور نيازمند تحول اساسي در بينش و نگرش مردم نسبت به امر ساخت و ساز است.
به گزارش خبرنگار مسكن خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر سيدمحمود فاطميعقدا ـ رييس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن در مراسم افتتاح آزمايشي آزمون الكترونيكي ورود به حرفه مهندسي اظهار كرد: پس از مطرح شدن بحث صنعتي شدن ساختمان واستفاده از فناوريهاي نوين در اين صنعت در سال گذشته، فرهنگسازي درباره استفاده از مصالح ساختماني را در جامعه شروع كرديم.
فاطميعقدا افزود: ازآنجاكه صنعت ساختمان محور اقتصاد كشور است، نميتوان به صورت غير كارشناسانه با آن برخورد كه به همين دليل مركز تحقيقات ساختمان و مسكن به عنوان متولي بخش تحقيقات و تدوين ضوابط و مقررات براي راهبرد در جامعه وظيفه خود دانسته كه كارهايي را در اين زمينه انجام دهد.
وي ادامه داد: همكاري و هماهنگي بين وزارت مسكن، بازرگاني، صنايع و معادن، سازمان نظام مهندسي و مركز تحقيقات ساختمان و مسكن باعث شده كه مساله اجراي استانداردهاي اجباري و لزوم استفاده از محصولات استاندارد در صنعت ساختمان در اولويت كار قرار گيرد و زمينههاي لازم براي جلوگيري از استفاده مصالح غير استاندارد و لزوم استفاده از مصالح استاندارد در دستور كار قرار گيرد و با توجه به شرايط جامعه مركز تحقيقات خواستار تمديد اجراي مصوبه هيات دولت شده است.
به گفته او در حال حاضر بهطوري جدي با متخلفان اين بخش برخورد ميشود.
رييس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن تصريح كرد: اگر برخوردهاي قاطع و انجام وظيفه شايسته نظام مهندسي نبود نميتوانستيم كاري از پيش ببريم.
فاطميعقدا با بيان اينكه ابداع و نوآوريهايي درباره استفاده از مصالح ساختماني جديد صورت گرفته است، اظهار كرد: مركز تحقيقات مسكن به اين باور رسيده كه ميتواند در مدت زمان كوتاه پايههاي اصلي صنعتيسازي ساختمان در كشور را بنا نهد طوريكه صنعتيسازي ساختمانهاي فولادي و بتني تا 5 طبقه را به طور جدي در دستور كار قرار داده و اميدواريم بنا به قولي كه داديم تا پايان سال به عرصه صنعتيسازي وارد شويم.
وي ادامه داد: بايد متناسب با واقعيات جامعه خودمان تغيير نگرش داده و برنامهريزي كنيم.
رييس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن اظهار كرد: جهت دادن به روند ساخت و ساز، صرفهجويي در اين حوزه و توليد قطعات پيشساخته از برنامههاي انجام شده هستند كه اميدواريم تا پايان سال بتوانيم علاوه بر گسترش شيوههاي صنعتي شدن، به فرهنگسازي نيز بپردازيم.
رييس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن با اشاره به اينكه بهرهگيري از دانش نانو در صنعت ساختمان دستاوردهاي زيادي خواهد داشت، خاطرنشان كرد: در حوزه انرژي رسيدن به فناوري احداث ساختمانهايي با مصرف انرژي صفر و جلوگيري از اسراف مصالح در برنامههاي مركز تحقيقات قرار دارد.
وي از ايجاد مركز رشد و توسعه مركز ساختمان و باز شدن درهاي مركز به روي افراد انديشمند و صاحبنظر خبر داد و افزود: مقدمات اين طرح فراهم شده است و مقرر شده افرادي كه طرحهايي در اين حوزه دارد حمايت مورد حمايت قرار گيرند تا بتوانند به عرصه ساخت و ساز وارد شوند.
فاطميعقدا به مشكلات سيمان اشاره و تصريح كرد: شايسته نيست كشوري كه از 7 هزار سال پيش داراي منابع بوده و امروز بايستي در قله دنيا قرار گيرد، با چنين شرايطي روبه رو باشد.
وي افزود: كشوري كه مسكن محور اقتصادش است بايد در دنيا حرف براي گفتن داشته باشد و انشاءالله با عزمي كه دولت دارد به پيشرفت در اين حوزه دست مييابيم.
رييس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن خاطرنشان كرد: بهرغم همه تهديدها و دشمنيهايي كه ابرقدرتها داشتهاند توانستيم زيرساختهايمان را به گونهاي پايهريزي كنيم كه دستخوش تغيير نشوند.
فاطمي عقدا اظهار كرد: مركز آزمون الكترونيكي ورود به حرفه مهندسي در هفته آينده به طور رسمي و با حضور مقامات عالي كشوري افتتاح ميشود.
وي در پايان با اشاره به اينكه با ايجاد اين مركز محدوديت موجود براي شركت در آزمون از بين ميرود، گفت: Open source شدن آزمون نيز در دستور كار قرار دارد و اميدواريم تا پايان سال اين شيوه در استانهاي ديگر نيز ترويج شود و مركز تحقيقات ساختمان و مسكن و وزارت مسكن و شهرسازي فقط نقش نظارتي داشته باشند.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]