واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: نتايج رسيدگي به صلاحيت نامزدها، امروز اعلام مي شود
مهلت هيات هاي نظارت استان ها براي رسيدگي به شكايات نامزدهاي رد صلاحيت شده انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي، روز گذشته (30 دي) پايان يافته و اين هيات ها نتايج آن را امروز اول بهمن ماه به فرمانداري هاي حوزه هاي انتخابيه سراسر كشور اعلام مي كنند.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت باشگاه خبرنگاران، بررسي صلاحيت نامزدهاي انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي در هيات هاي اجرايي حوزه هاي انتخابيه سراسر كشور از روز دهم دي ماه آغاز شد و با پايان مهلت 10 روزه اين هيات، نتيجه آن روز 20 دي ماه در اختيار نامزدها و هيات نظارت بر انتخابات استان ها قرار گرفت.
يادآور مي شود؛ سخنگوي شوراي نگهبان سه روز قبل طي گفتگويي اعلام كرده بود: شنبه اول بهمن، نتايج رسيدگي به شكايات داوطلبان نهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي به فرمانداريهاي حوزههاي انتخابيه اعلام ميشود.
كدخدايي با بيان اينكه بررسي صلاحيت داوطلبان در هيئتهاي اجرايي پايان يافته است، افزود: كساني كه درخصوص نظر اين هيئتها شكايت و اعتراض داشتند ميتوانستند از 24 دي به مدت چهار روز، شكايت خود را به هيئتهاي نظارت استاني اعلام كنند.
وي با بيان اينكه هيئتهاي استاني و مركزي نظارت بر انتخابات از 25 دي تا يكم بهمن فرصت رسيدگي و اعلام نتايج شكايات داوطلبان نمايندگي مجلس نهم به فرمانداريها را دارند، گفت: كساني كه صلاحيتشان تاييد نشده باشد، مي توانند براساس تبصره 3 ماده52 قانون انتخابات، اعتراض خود را از 2 تا 21 بهمن به شوراي نگهبان اعلام كنند.
سخنگوي شوراي نگهبان افزود: پس از اين مرحله نيز داوطلبان معترض ميتوانند در دو مرحله ديگر درخواست بررسي صلاحيتشان را مطرح كنند.
كدخدايي به داوطلبان و مردم اين اطمينان داد كه هيئت مركزي و هيئتهاي استاني نظارت بر انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي وظايف قانوني خود را به بهترين نحو انجام خواهند داد و به شكايتها به طور دقيق و مطابق قانون رسيدگي خواهند كرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نامزدهاي رد صلاحيت شده، چهار روز فرصت داشتند تا شكايت خود را مستدلاً به هيأت نظارت استان ها اعلام كنند.
طبق قانون انتخابات مجلس شوراي اسلامي؛ كانديداها هنگام ثبت نام بايد شرايط زير را دارا باشند؛
1- اعتقاد و التزام عملي به اسلام و نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران
2- تابعيت كشور جمهوري اسلامي ايران
3- ابراز وفاداري به قانون اساسي و اصل مترقي ولايت مطلقه فقيه
4- داشتن مدرك تحصيلي كارشناسي ارشد يا معادل آن
5- نداشتن سوء شهرت در حوزه انتخابيه
6- سلامت جسمي در حد برخورداري از نعمت بينايي،شنوايي و گويايي
7- حداقل سن 30 سال تمام و حداكثر 75 سال تمام
و اگر داوطلبان هريك از اين موارد را نداشته باشند مطابق نظر هيات هاي اجرايي رد صلاحيت مي شوند.
بر اين اساس، هيأت نظارت استان پس از كسب نظر هيأت مركزي نظارت، موظف است مراتب تأييد يا رد صلاحيت همه داوطلبان را با استناد قانوني طي صورت جلسهاي به فرماندار يا بخشدار مربوط اعلام مي كند.
فرماندار يا بخشدار نيز موظف است نظر هيأت مركزي نظارت مبني بر تأييد يا رد صلاحيت داوطلبان را كه از هيأت نظارت استان دريافت كرده است، به كانديداها ابلاغ كند تا در صورت اعتراض به رد صلاحيت خود، كتباً به شوراي نگهبان شكايت كنند.
در صورتي كه نظر هيأت مركزي نظارت بر رد صلاحيت داوطلباني باشد كه صلاحيت آنان مورد تأييد هيأت اجرائي مركز حوزه انتخابيه قرار گرفته است، داوطلبان ميتوانند اعتراض خود را به شوراي نگهبان تسليم كنند.
شوراي نگهبان بيست روز پس از اظهار نظر هيأت مركزي نظارت، نظر قطعي و نهايي خود را در خصوص تأييد يا رد صلاحيت داوطلبان به وزارت كشور اعلام خواهد كرد.
يادآور مي شود؛ داوطلباني كه صلاحيت آنان در هيأت اجرايي تأييد شده است، ولي هيأت مركزي نظارت بر انتخابات براساس شرايط قانوني و مستند به دلايل و مدارك معتبر و با توجه به قانون لزوم رسيدگي دقيق به شكايات داوطلبان رد صلاحيت شده در انتخابات مختلف، صلاحيت ايشان را در ابتدا رد كرده است، مي توانند علاوه بر اعتراض كتبي، بطور حضوري توضيحات و دفاعيات خود را به سمع اعضاي شوراي نگهبان نيز برسانند.
همچنين ستاد انتخابات كشور مؤظف است پس از دريافت نظريه شوراي نگهبان در خصوص تأييد يا رد صلاحيت كليه داوطلبان سراسر كشور، حداكثر ظرف مدت يك روز مراتب را حسب مورد به هر يك از مراكز حوزه هاي انتخابيه ذيربط ابلاغ كند.
گفتني است؛ چنانچه نظر شوراي نگهبان مبني بر رد صلاحيت داوطلباني باشد كه صلاحيت ايشان در مراحل قبلي (در هيأت اجرايي و هيأت مركزي نظارت بر انتخابات) تأييد شده است، مراتب رد صلاحيت با ذكر مواد قانوني مورد استناد و با توجه به قانون لزوم رسيدگي دقيق به شكايات داوطلبان رد صلاحيت شده در انتخابات مختلف، به ستاد انتخابات كشور اعلام مي شود تا ستاد انتخابات كشور از طريق مركز حوزة انتخابيه مراتب را به داوطلب ابلاغ كند.
پس از آن شوراي نگهبان ظرف حداكثر هفت روز از دريافت هر يك از درخواست هاي رسيدگي مجدد به رد صلاحيت داوطلبان، به درخواست آنها، رسيدگي كرده و نتيجه را به ستاد انتخابات كشور اعلام مي كند.
همچنين فرمانداران و بخشداران مراكز حوزه هاي انتخابيه موظفند پس از دريافت نظريه شوراي نگهبان در خصوص رسيدگي مجدد به درخواست داوطلبان رد صلاحيت شده از ستاد انتخابات كشور، ضمن ابلاغ نظر شوراي نگهبان در خصوص رد صلاحيت كليه داوطبان رد صلاحيت شده به داوطلبان ذيربط،حداكثر ظرف يك روز آگهي اسامي نامزدهاي تأييد شده در هيأت مركزي نظارت يا شوراي نگهبان را در سراسر حوزه انتخابيه منتشر كنند.
به اين ترتيب قانون انتخابات مجلس شوراي اسلامي، حق نظارت استصوابي در تمام مراحل انتخابات را براي شوراي نگهبان به رسميت شناخته و به اين شورا اجازه مي دهد كه در مورد تاييد يا رد صلاحيت داوطلبان نمايندگي مجلس اظهار نظر كند و در اين خصوص نظر شوراي نگهبان قطعي و لازم الاجرا است.
/ع2
شنبه|ا|1|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]