واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي سيستان و بلوچستان خبر داد
خبرگزاري فارس: مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي سيستان و بلوچستان گفت: نمايش تعزيهخواني جام معرفت از امشب به مدت دو شب در زاهدان اجرايي مي شود.
حجت الاسلام عباس دانشي امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زاهدان اظهار داشت: نمايش تعزيهخواني جام معرفت از امشب به مدت دو شب با هدف يادآوري نهضت امام حسين (ع) و افزايش ضريب معرفتي در بين اقشار مختلف مردم در فرهنگسراي جوان زاهدان اجرايي ميشود.
وي با بيان اينكه بيش از 30 نفر در اين نمايش تعزيه خواني ايفاي نقش ميكنند، افزود: فهيمه باقري زاده و محبوبه عسكري و مريم كلاته ميمري طراحي لباس و اجراي اين نمايش را برعهده دارند.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي سيستان و بلوچستان گفت: محمد گودرزي، معين نجاري، علي عرب، مهدي تقي زاده، حسن افتخاري، به ترتيب ساخت موسيقي، طراح صحنه و اجرا، طراح و مجري گريم، طراح بروشور و پوستر، اجراي نور اين نمايش تعزيه خواني را برعهده دارند.
وي با بيان اينكه كارگرداني نمايش تعزيه جام معرفت برعهده مجتبي رضايي است، افزود: تعزيه و تعزيهخواني بيان مصائب اهل بيت و به تصوير كشيدن ظلمهاي كه بر خاندان عصمت وارد شد است و تعزيهخواني در ايران از زمان حكومت صفوي يعني نخستين حكومت مقتدر شيعه در ايران به رسميت و قابل اجرا شد.
دانشي گفت: شاعران، مديحه سرايان و مرثيه سرايان شيعه با سرودن اشعار و مراثي در مصائب سرور و سالار شهيدان و ياران و اصحاب بزرگوارشان سهم بسزائي در نشر اين هنر سنتي و بومي برعهده دارند.
وي افزود: اكنون هنر تعزيهخواني در اقصي نقاط با توجه به بضاعت و امكانات موجود به نمايش گذاشته ميشود.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي سيستان و بلوچستان مهمترين ركن اجراي تعزيه را برخورداري از افراد مستعد و آشنا با تعزيه و پرورش يافته از ميان مردم منطقه كه در دسترس گروه هستند، دانست و تصريح كرد: در تعزيهخواني از افرادي كه صداي خوب و قيافه و داراي اعتماد بالا هستند در اجرا استفاده ميشود.
دانشي ادامه داد: با توجه به اينكه مراسم تعزيهخواني در مناسبتهاي مذهبي مختلف اجرا ميشود به همين منظور ميتوان گفت كه تعزيه جوانان وظيفه تربيت و پرورش نسل جوان را برعهده دارند.
وي با بيان اينكه داشتن نسخههاي خوب و بينقص لازمه تعزيه خوب است،افزود: بينقص بودن نسخه شامل وجود اشعار پر محتوا همراه با رعايت قواعد ادبي، اوزان، رديف و قافيه اشعار است كه در عين رعايت مسائل ادبي بايد به سنديت اشعار با مراجعه به كتب مقتل و تاريخ عاشورا توجه شود.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي سيستان و بلوچستان با تاكيد بر اينكه داشتن محل مناسب ركن ديگر اجراي تعزيه است، خاطرنشان كرد: فقدان وجود سالنهاي بزرگ نمايش در شهرها و روستا ها و نبود برخورداري از امكانات صوتي حال حاضر در سالهاي گذشته اجرا كنندگان تعزيه را بر آن داشت كه از مكانها يا فضاهايي بهره ببرند تا علاوه برجا دادن جمعيت چند هزار نفري و كنترل نظم آن را مد نظر قرار داده و بدون در دست داشتن امكانات صوتي از صداي طبيعي اشخاص به نحو احسن استفاده شود.
وي افزود: گروه تعزيه كه تركيبي از مدير گروه، كارگردان و تعزيه جوانان و ساير عوامل تداركاتي است حداقل بايد شناخت اجمالي درباره تعزيه و سبك اجراي آن و شخصيت هايي كه بايد در قالب آن قرار گرفته شوند و نقش آن را در تعزيه اجرا كنند داشته باشند و از وجاهت و طهارت لازم برخوردار بوده تا در هنگام قرار گرفتن در آن نقش بتوانند با شناخت به موضوع وارد شوند تا رسالت خود را كه زنده نگه داشتن ياد و خاطره قهرمان حماسه كربلا است را به بينندگان منتقل كنند.
انتهاي پيام/غ10
شنبه|ا|1|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]