واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: تشديد فعاليت طالبان پاكستان
غلامرضا فرج اللهي
اعلام خبر كشته شدن رهبر طالبان پاكستان از مهم ترين تحولات مناطق قبايلي اين كشور محسوب مي شود. گفته ميشود رهبر طالبان پاكستان در يك حمله هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكا كشته شده است.اين مقامات اعلام كردند كه ارتباطات راديويي بيسيم شبه نظاميان طالبان را رهگيري كردهاند كه در آن عنوان شده چگونه "حكيمالله محسود" زماني كه در يك خودرو براي شركت در نشستي در منطقه وزيرستان شمالي در حال حركت بود، كشته شد.
با اين وجود هيچ تأييد رسمي در مورد اينكه رهبر طالبان پاكستان كشته شده است، وجود ندارد. طالبان پاكستان مرگ حيكمالله محسود را رد كرده است. مقامات آمريكايي نيز كه خواستند نامشان فاش نشود مرگ وي را تأييد نكردند اما اگر حكيمالله محسود كشته شده باشد ميتوان آن را ضربهاي به طالبان پاكستان دانست.بيتالله محسود كه پيش از حكيمالله محسود رهبر طالبان بود در سال 2009 طي يك حمله هواپيماي بدون سرنشين كشته شده بود.طالبان پاكستان مدعي است كه حكيمالله محسود همچنان زنده است.در هر صورت فعاليت طالبان در پاكستان همچنان ادامه دارد .
اين در حالي است كه در جريان حمله اخير طالبان پاكستان افراد مسلح به پاسگاه پليس ايالت خبير پختونخوا، هفت نفر از جمله يك پليس و چهار تن از مهاجمان مسلح كشته شدند.
اين حمله در منطقه دره اسماعيل خان نزديك به مناطق قبيله نشين پاكستان كه شبه نظاميان حامي طالبان در آن حضور فعال دارند، روي داد. شمار كشته شدگان به جا مانده از اين حمله به هفت نفر رسيد كه اين تعداد چهار فرد مسلح، دو غيرنظامي و يك پليس را شامل مي شود.گفته
مي شود اين حمله به انتقام كشته شدن شماري از افراد مسلح در عمليات اخير نيروهاي پليس پاكستان اجرا شده است.
طي ماههاي اخير اخبار به شدت ضد و نقيضي از نحوه فعاليت طالبان در پاكستان منتشر مي شود. مقامات آمريكايي و شبه نظاميان افغان به روزنامه وال استريت ژورنال گفته اند كه اعضاي سرويس جاسوسي پاكستان به فرماندهان طالبان فشار
مي آورند كه به مبارزه عليه آمريكا و متحدانش در افغانستان ادامه دهند. اين اتهام جنجال برانگيز شديدترين اتهام در سري انتقادات آمريكا عليه پاكستان و نشان دهنده رابطه رو به وخامت آمريكا با متحد كليدي اش در جنگ افغانستان است. در هر صورت اين موضوع مناقشه جديدي را در مناسبات واشنگتن و اسلام آباد ايجاذد نموده است.
بر اين اساس برخي معتقدند كه اين تحول، عنصر كليدي استراتژي پنتاگون براي پايان دادن به جنگ را تضعيف مي كند. آمريكا ميلياردها دلار را صرف هزينه هاي نظامي و كمك هاي
توسعه اي به پاكستان به خاطر حمايت هايي كه ازاين كشور كرده است. تازه ترين تلاش افغان ها در شروع يك روند صلح هفته گذشته در كابل آغاز شداما عده معدودي از نيروهاي طالبان تاكنون از مبارزه دست كشيده اند. اما وال استريت ژورنال ادعا كرده است كه برخي از فرماندهان طالبان و مقامات آمريكايي مي گويند كه رهبران
شبه نظامي از سوي افسران آژانس اطلاعات پاكستان (ISI) تحت فشار قرار دارند كه تسليم نشوند. يك مقام بلندپايه پاكستاني با رد اين اتهامات تاكيد كرد كه اسلام آباد در حال مبارزه با شبه نظاميان است نه كمك به آنها.!
مذاكرات ميان ايالات متحده آمريكا و پاكستان در خصوص نحوه تعامل با طالبان همچنان ادامه دارد.مذاكراتي كه گويا منابع خبري از وقوع آن مطلق نبوده و به تازگي اطلاعاتي در اين خصوص كسب كرده اند .اين در حالي است كه پس از انتشار خبري در «رويترز» به نقل از يك فرمانده ناشناس «تحريك طالبان پاكستان» مبني بر آغاز روند مذاكره دولت پاكستان با طالبان، مقامات ارشد پاكستاني اين خبر را به شدت تكذيب كردند.منابع پاكستاني در اين خصوص تاكيد كرده اند كه گزارش رويترز درباره مذاكره دولت پاكستان با گروه ممنوع الفعاليت تحريك طالبان پاكستان عاري از حقيقت است.
شبه نظاميان وابسته به طالبان در «وزيرستان شمالي» و حتي مردم محلي، اين منطقه را ترك كرده اند و مشخص نيست كه رهبران قبيله اي كه در اين مذاكرات ادعايي حضور دارند چه كساني هستند. در هر صورت به رغم تنش هاي به وجود آمده بين آمريكا و پاكستان پس از حمله 26 نوامبر ناتو به مرز پاكستان، واشنگتن و اسلام آباد در حال انجام يك سري مذاكرات و توافقات محرمانه در مورد طالبان هستند. دولت آمريكا نه تنها به دنبال جلب رضايت طالبان براي افتتاح دفتر سياسي طالبان در قطر است بلكه براي ورود شبكه حقاني به مذاكرات صلح نيز «چراغ سبز» نشان داده است.
جمعه|ا|30|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]