واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: حكم شوخي با نامحرم از طريق پيامك
شكي نيست كه شوخي با جنس مخالف اگر چه ركيك هم نباشد زمينه را براي انحراف و تسلط شيطان فراهم مي كند.
به گزارش وب گردي باشگاه خبرنگاران، آيا شوخي با نامحرمي كه قصد ازدواج با او را نداريم، اگر ركيك نباشد و از روي هوي و هوس هم نباشد، ازطريق پيام كوتاه موبايل، گناه است؟ شوخي كردن به اين نحو با هم كلاسي هاي خانم هم اشكال دارد؟ توجه به چند نكته براي رسيدن به جواب سوالات فوق ضروري مي باشد:
1. يكي از غرايز قوي در انسان شهوات جنسي است كه اگر طغيان و سركشي كند، كنترل آن ناممكن يا مشكل خواهد بود.
2. بروز و ظهور و غلبه غريزه ي شهواني در انسان به صورت پلكاني و تدريجي است، و به تعبير قرآن كريم شيطان از طريق سياست گام به گام به هدف خود مي رسد.(1)
چنان كه بررسي و ريشه يابي بسياري از گناهان و جنايات كه هر روز در جوامع مختلف رخ مي دهد نشان دهنده ي همين موضوع است كه از مسائل ناچيز و عادي آغاز شده اند. به همين جهت جلوگيري از وسوسه هاي شيطاني در ابتداي امر و قدم اوّل آسان است چون هنوز موقعيت شيطان و غرايز شهواني ضعيف است، ولي اگر فردي در قدم اول از شيطان و هوي و هوس تبعيت كند، موقعيت خود را در مقابله با آنها تضعيف نموده و باعث تقويت نيروهاي شيطاني و غرايز شهواني خواهد شد. و در آن صورت مقاومت مشكل تر خواهد شد. به عبارتي هميشه پيش گيري راحت تر از درمان است.
3. شكي نيست كه شوخي با جنس مخالف اگر چه ركيك هم نباشد زمينه را براي انحراف و تسلط شيطان فراهم مي كند.
به همين جهات اسلام در مبارزه با انحراف از زمينه هاي آن نيز جلوگيري به عمل آورد، مثلاً مردها را از نشستن در جاي زن قبل از سرد شدن، نهي نمود.(2) و يا به زن ها دستور داده در برخورد با نامحرم نرمي و ملاطفت نشان ندهند.(3)
نتيجه اين كه بهتر است از شوخي با نامحرم اگر چه ركيك هم نباشد اجتناب كرد.
استفتايي كه از دفتر مراجع عظام در اين زمينه شده ، به شرح ذيل است:
1. چت كردن با جنس مخالف و رد و بدل كردن صحبت هاي معمولي چه حكمي دارد؟
همه ي مراجع: در صورتي كه خوف فتنه و كشيده شدن به گناه وجود داشته باشد جايز نيست.(4)
جلوگيري از وسوسه هاي شيطاني در ابتداي امر و قدم اوّل آسان است چون هنوز موقعيت شيطان و غرايز شهواني ضعيف است، ولي اگر فردي در قدم اول از شيطان و هوي و هوس تبعيت كند، موقعيت خود را در مقابله با آنها تضعيف نموده و باعث تقويت نيروهاي شيطاني و غرايز شهواني خواهد شد. و در آن صورت مقاومت مشكل تر خواهد شد. به عبارتي هميشه پيش گيري راحت تر از درمان است 2. شوخي كردن با نامحرم چه حكمي دارد؟
همه ي مراجع: اگر با قصد لذت (جنسي) باشد و يا بترسد به گناه بيفتد، جايز نيست. (5)
تذكر نكته اي در پايان ضروري است:
آن چه بيان شد يك حكم كلي است و از اين جهت فرقي بين انواع شوخي( شوخي از طريق چت و پيام كوتاه و...) و بين انواع نامحرم ها (هم كلاسي ها و غير آن)، وجود ندارد يعني؛ اگر شوخي با نامحرم، به قصد لذت باشد يا خوف فتنه و كشيده شدن به گناه وجود داشته باشد، از حكم حرمت برخوردار است اگر چه آن نامحرم هم كلاسي باشد و اين شوخي هم از طريق پيام كوتاه، انجام شده باشد./س
پي نوشتها:
1- بقره، 168،" وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبينٌ ".
2- من لايحضره الفقيه، ج 3، ص467، "إِذَا جَلَسَتِ الْمَرْأَةُ مَجْلِساً فَقَامَتْ عَنْهُ فَلَا يَجْلِسُ فِي مَجْلِسِهَا أَحَدٌ حَتَّى يَبْرُدَ".
3- الاحزاب، 32، "فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَيَطْمَعَ الَّذي في قَلْبِهِ مَرَضٌ".
4و5- در تنظيم اين مقاله از پايگاههاي اطلاع رساني مراجع معظم تقليد استفاده شده است.
منبع:تبيان
پنجشنبه|ا|29|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]