واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: رُب انار، عقيق معجزهگر
انار سرشار از تركيباتي به نام «پليفنول» ها است كه باعث پايين آمدن كلسترول بد خون يعني LDL شده و اجازه نميدهد صفحات چربي در عروق توليد شوند.
هموطن آنلاين_ در حقيقت، انار خواص فراواني داشته و طبيعتاً رب حاصل از آن نيز بدون فايده نخواهد بود، زيرا حدود 100 سال است كه دنيا به خواص انار و مصارف درماني آن پي برده است.
انار يكي از ميوههاي بومي آسياي جنوبي و از جمله كشور ايران است كه سابقه آن به چهار هزار سال ميرسد.
همه ساله درصد قابل توجهي از محصول انار به علتهاي ريز بودن، تركخوردگي، آفتزدگي و آفتابسوختگي در باغها از بين ميرود و يا به قيمت ناچيز به بازار عرضه ميشود و مقدار مختصري نيز با روش سنتي به رب انار تبديل ميگردد.
به هر حال رب انار توليد شده به روش سنتي، كيفيت مناسبي ندارد و به دليل كاربرد و مصرف محدود، از بازار خوبي نيز برخوردار نيست.
در صورت بهبود بخشيدن روش توليد رب انار ميتوان ضمن فرآوري با كيفيت و كميت مناسب، با فراهم نمودن موارد استفاده بهتر و بيشتر اين فرآورده، بازار مصرف آن را بهبود بخشيد.
خواص رب انار
وقتي صحبت از رب انار به ميان ميآيد، اشاره به خواص همان انار مطرح ميشود، فقط با اين تفاوت كه در كل، انار سرشار از تركيباتي به نام «پليفنول» ها است كه باعث پايين آمدن كلسترول بد خون يعني LDL شده و اجازه نميدهد صفحات چربي در عروق توليد شوند.
فراموش نكنيد كه انار، مواد مغذي بسياري دارد يعني در هر 100 گرم از اين ميوه 240 ميليگرم پتاسيم، 3 گرم فيبر، 13 ميليگرم ويتامين ث، 80 درصد آب و 50 كيلوكالري انرژي يافت ميشود. در ضمن، مقداري آهن دارد، ولي به عنوان منبع آهن نميتوان روي آن حساب كرد. ميزان قندش نيز به حدي است كه باعث منع مصرف بيماران ديابتي نميشود. درباره پليفنولها بايد بگوييم كه آنها تركيباتي هستند كه در اكثر ميوهها و سبزيها به خصوص شاهتوت و انگور قرمز وجود دارند و البته در انار بيشتر به چشم ميخورند. در ضمن، اسيد الايژيك يكي از مهمترين تركيباتي است كه در ميوههاي ديگر كمتر ديده شده اما ويژگي انار و رب آن مربوط به وجود همين اسيد است.
رنگ رب انار كاملاً وابسته به شرايط فرآيند است، به طوري كه هرگاه تبديل آب انار به رب در دماي پايين يا زمان حرارتدهي كوتاه انجام شود، رنگ محصول قرمز خوشرنگ خواهد شد و با افزايش ميزان حرارت يا زمان حرارتدهي، رنگ به سمت قهوه اي سوخته ميل ميكند.
بعضيها نسبت به خوردن اين ميوه و رب آن در طعمهاي مختلف حساسيت نشان ميدهند، ولي بهتر است بدانيد كه معده خود اسيدكلريدريك ترشح ميكند. افراد معدودي هستند كه با مصرف انار ترش يا رب انار ترش، معدهشان دچار مشكل ميشود، زيرا ترشحات معده هر فرد نسبت به ترشي يك نوع عكسالعمل نشان ميدهد. اسيد معده فرآيند هضم غذا را به عهده دارد، حال مصرف ميوههاي ترش زماني مانع هضم غذا ميشود كه فرد خود اين علت را درك كند، يعني مصرف رب انار ترش يا ملس يا شيرين بسته به ذائقه و تحمل معده هر فرد ميتواند پيامدهاي مختلفي داشته باشد و اين موضوع به خوب و يا بد بودن رب انار بر نميگردد.
يادتان باشد كه وقتي رب اين ميوه تهيه ميشود، پليفنول و اسيد الايژيك آن در اثر حرارت از بين نميرود و تنها ويتامين C آن كاهش پيدا خواهد كرد. پس رب انار نيز ارزش غذايي بسيار دارد، البته اگر از انار مرغوب و طي فرآيند بهداشتي تهيه شده باشد.
پنجشنبه|ا|29|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]