واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: رئيس كميسيون بهداشت مجلس مطرح كرد:بدهي ۶ هزار ميليارد توماني دولت به وزارت بهداشت/ بيتوجهي دولت به برنامه پنجم در حوزه سلامتبيمارستانها حتي در تأمين غذاي بيماران مشكل دارند
رئيس كميسيون بهداشت مجلس گفت: با توجه به تورم ۳۰ درصدي مواد خوراكي و افزايش هزينههاي ناشي از هدفمندسازي رايانهها بيمارستانها حتي در تأمين غذاي بيماران مشكل دارند، وزارت بهداشت هم ۶ هزار ميليارد تومان از دولت مطالبه معوقه دارد.
آفتاب: رئيس كميسيون بهداشت مجلس گفت: با توجه به تورم ۳۰ درصدي مواد خوراكي و افزايش هزينههاي ناشي از هدفمندسازي رايانهها بيمارستانها حتي در تأمين غذاي بيماران مشكل دارند، وزارت بهداشت هم ۶ هزار ميليارد تومان از دولت مطالبه معوقه دارد.
به گزارش آفتاب، حسينعلي شهرياري در گفتوگو با فارس، درباره مشكلات بيمارستانها ناشي از هدفمندسازي يارانهها اظهار داشت: واقعاً اينكه هدفمندسازي يارانهها در حوزه سلامت هزينههاي زيادي را تحميل و مشكلاتي را به وجود آورده است در آن شكي نيست.
ورود به سال ۹۰ با ۲ هزار و ۱۰۰ ميليارد كسري
وي افزود: متأسفانه وزارت بهداشت و درمان زماني كه وارد سال ۹۰ شد ۲ هزار و ۱۰۰ ميليارد كسري داشت و تا الان ۹۰۰ ميليارد تومان نيز كه مقدار زيادي از آن به علت هدفمندكردن يارانهها است كسري بودجه پيدا كرده است و تا حدود يك ماه قبل حدود ۳ هزار ميليارد تومان وزارت بهداشت كسري پيدا كرده بود.
شهرياري تأكيد كرد: طبق قانون برنامه توسعه پنجم بايد تا پايان برنامه سهم هزينههاي پرداختي درماني از جيب مردم به زير ۳۰ درصد كاهش يابد تا عدالت در سلامت عملياتي و اجرا شود.
بي توجهي دولت به برنامه پنجم در حوزه سلامت
رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: به همين دليل در صحن علني مجلس تصويب كرديم كه ۱۰ درصد از هدفمندكردن يارانهها را براي حوزه سلامت اختصاص داده شود و زماني كه دولت بودجه ۹۰ را به مجلس ارائه كرد متأسفانه ديديم كه دولت به قانون برنامه توجهي نداشته و ۱۰ درصد هدفمند كردن يارانهها را در بودجه سلامت پيشبيني نكرد.
مصوبه اختصاص ۳ هزار ميليارد تومان از مازاد درآمد نفت با فشار
وي گفت: به هر حال با هر فشاري بود توانستيم مصوبهاي داشته باشيم براي بودجه ۹۰ تا ۳ ميليارددلار از مازاد درآمد نفت براي حوزه سلامت اختصاص داده شود تا هم كاهش سهم مردم از هزينه هاي سلامت عملي شود و هم براي بيماران سرطاني، صعبالعلاج و مشكلات بيمارستانها و همچنين مشكل پزشك خانواده و ماندگاري پزشكان در مناطق محروم و در نهايت مشكلات زيرساختهاي آموزشي و فيزيكي بيمارستانها برطرف و كاهش يابد.
شهرياري افزود: در قانون هم پيشبيني شده بود از ماه چهارم دولت اين بودجه را پرداخت كند عليرغم اينكه مازاد درآمد نفت هم بيشتر از پيشبيني محقق شد ولي متأسفانه دولت تا دو هفته گذشته يك ريال نيز به اين مسئله اختصاص نداد و در نهايت با فشارهاي زياد از آن 3ميليارد دلار؛ ۲۹۹ ميليارد تومان را كه حتي ۱۰ درصد از كل مبلغ نيز نميشود محقق شد.
مازاد درآمد نفت ۲ برابر، خلاف عمل كردن دولت به قانون
وي بيان داشت: در حالي كه مازاد درآمد نفت نيز در حدود ۲برابر پيشبيني ما محقق شد ولي دولت به هر دليلي خلاف قانون عمل كرد و ما هم از طريق كميسيون بهداشت و درمان اين مسئله را پيگيري كردهايم و تمام راهكارهاي قانوني كه ما داشتيم پيگيري كرده تا دولت را موظف كنيم تا اين ۳ هزار ميليارد تومان را پرداخت كند.
با پرداخت ۳ هزار ميليارد تومان تازه كسري ۳ هزار ميليارد شروع ميشود
شهرياري ادامه داد:
” نگران سلامت جامعه هستيم كه متأسفانه گوش شنوايي وجود ندارد و عليرغم اينكه همه مسائل توزيع داده شده است و قانون نيز شفاف بوده و هيچ گيري ندارد اميدواريم دولتمردان توجه بيشتري به سلامت كرده و سلامت جامعه را جدي تر بگيرند. “
حتي اگر اين ۳ هزار ميليارد تومان هم پرداخت شود آن كسري ۳ هزار ميليارد توماني وزارت بهداشت همچنان باقي خواهد ماند و متأسفانه مشكل اين است كه حوزه سلامت عليرغم اينكه شعار آن را نيز بسيار ميدهند هيچ زماني جزء اولويتهاي بودجههاي دولت نبود و اين مسئله نيز فقط مربوط به اين دولت نميشود بلكه تمام دولتها متأسفانه حوزه سلامت را به عنوان يك حوزه هزينهبر نگاه ميكنند در حالي كه سلامت را نبايد به چشم هزينهبري نگاه كرد.
وي با بيان اينكه حوزههايي مانند آموزش و پرورش و آموزش عالي را نبايد به ديد هزينهبري نگاه كرد بلكه اين حوزههاي سرمايه گذاري است، تصريح كرد: شما وقتي ميبينيد كه ما ميخواهيم محور توسعه را به عنوان شرط نخست حوزه سلامت عنوان كنيم نميشود دانايي محوري را به صورتي به جامعه توصيه كنيم كه سلامت را ناديده بگيريم.
قانون اجرا شود ما هيچ مشكلي نخواهيم داشت
شهرياري گفت: مسئله سلامت جزوه اولويتها قرار ندارد و توجه هم نميكنند و با وجود تذكرات مكرر متأسفانه مشكل ما اين است كه قانون اجرا نميشود اگر قانون اجرا شود ما هيچ مشكلي نخواهيم داشت.
رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اينكه منابع مالي در اين زمينه تأمين شده است و باز هم از دولت درخواست داريم كه پايبند به قانون باشد، افزود: هزينههاي سلامت متأسفانه مشكلات زيادي را بر دوش جامعه داشته و اين هدفمندكردن يارانهها نه تنها در بخش دولتي هزينهها را زياد كرده بلكه بخش خصوصي را نيز دچار مشكل شده است يعني بخش خصوصي هم هزينههايش به شدت افزايش پيدا كرده است.
افزايش قيمت تجهيزات پزشكي به دليل نوسانات ارز
شهرياري اظهار داشت: تورم متأسفانه حدود ۲۰ درصد شده است و از طرف ديگر تجهيزات پزشكي با نوسانات نرخ ارز به شدت قيمتهاي آن افزايش پيدا كرده و واقعاً يك مشكل جدي در حوزه سلامت به وجود آمده است.
نگران سلامت جامعه هستيم اما گوش شنوايي وجود ندارد
وي ادامه داد: ما نگران سلامت جامعه هستيم كه متأسفانه گوش شنوايي وجود ندارد و عليرغم اينكه همه مسائل توزيع داده شده است و قانون نيز شفاف بوده و هيچ گيري ندارد اميدواريم دولتمردان توجه بيشتري به سلامت كرده و سلامت جامعه را جدي تر بگيرند.
شهرياري با اشاره به مسئوليتهاي خود همچون رياست دانشگاه و بيمارستان در اوايل انقلاب گفت: در حال حاضر بيمارستانها به طور جدي براثر هدفمندكردن يارانهها دچار مشكل شده اند مثلاً بيمارستانها با افزايش قيمت مواد خوراكي كه با تورم بيش از ۳۰ درصدي افزايش يافته براي توزيع مواد غذايي به بيماران در بيمارستان دچار مشكل هستند.
هر ۳ تا ۶ سال تجهيزات بيمارستاني بايد تعوض شود
وي گفت: مسائل بهداشتي، تعميرات بيمارستاني و استهلاك تجهيزات پزشكي از جمله موارد مهمي است كه بي توجهي به آنها باعث مشكل براي بيمارستانها ميشود زيرا دستگاهي را كه بيمارستان خريداري ميكند يك عمر مفيد مثلاً ۳ تا ۶ سال دارد و آن دستگاهها بايد مرتب جايگزين شود.
شهرياري تصريح كرد: در مورد بافت بيمارستانها نيز مهندسان ساختماني برآورد كردهاند كه براي سرپا نگهداشتن يك ساختمان بايد هر سال تقريباً در حدود ۵ تا ۱۰ درصد كل قيمت ساختمان را براي هزينه نگهداري صرف كرد تا بيمارستان سرپا و مرتب نگهداشته شود كه امروز هيچ كدام از اين موارد انجام نميشود.
كمبود نيروي انساني علت نارضايي مردم از بيمارستانهاي دولتي
وي با اشاره به كمبود نيروي انساني به عنوان عمده علل نارضايي مردم از بيمارستانهاي دولتي بيان داشت: بيمارستانهاي زيادي را دولت در اين زمينه در طول سفرهاي استاني ساخته است كه كار بسيار خوبي است ولي متأسفانه تشكيلات بيمارستانها و مجوز تجهيزات بيمارستانهاي جديدالتأسيس داده نشده است.
نارضايي مردم هر روز بيشتر ميشود
رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان كرد: حتي در اين زمينه اعلام ميكنند كه از درآمد بيمارستانها پرستار و نيرو بگيرند و تمام اين موارد باعث ميشود اين فشار بر دوش مردم بيشتر شود و هزينههاي مردم افزايش و نارضايي مردم افزايش يابد.
كد مطلب : 143342
پنجشنبه|ا|29|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]