واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: فرمانده ناجا: روند انتقال مواد مخدر صنعتي از فرودگاهها مسدود شده است 70درصد زندانيان گرفتار اعتيادند 45 درصد زندانيان به جرم مواد مخدر بازداشت شدهاند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - حوادث
فرمانده نيروي انتظامي با بيان اينكه گامهاي بلندي در زمينه كنترل فرودگاههاي كشور در خصوص جلوگيري از ورود و خروج مواد مخدر برداشته شده است، گفت: امروز روند انتقال مواد مخدر صنعتي از فرودگاهها تا حد زيادي محدود و مسدود شدند.
به گزارش خبرنگار«حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سردار اسماعيل احمديمقدم در مراسم اختتاميه كنگره كشف و آناليز مواد مخدر كه در سالن همايشهاي صداوسيما برگزار شد، ضمن گراميداشت شهادت مهندس احمدي روشن اظهار كرد: شهداي حرفه علم و دانش گرچه در ميدان رويارويي جنگي نيستند اما در عرصه به مراتب عميقتر و اثرگذارتر شركت دارند.
وي افزود: دشمن پيشرفت علمي ما را نشانه گرفته است چرا كه قدرت علمي شالوده قدرت سياسي، فرهنگي، علمي، نظامي و دفاعي است اما دشمن بداند با شهادت «احمديروشنها» نه تنها خدشهاي بر عزم و اراده حركت در اين راه وارد نميشود بلكه منجر به تقويت آن خواهد شد.
فرمانده نيروي انتظامي كشور در ادامه به موضوع «مواد مخدر» اشاره كرد و گفت: بر اساس اسناد امنيت ملي كشورهاي بزرگ جهان مواد مخدر در دهه آينده در زمره يكي از سه تهديد بزرگ و پيشرونده پيشروي جامعه بشري ارزيابي شده است. مواد مخدر در كنار خطرات زيستمحيطي و جمعيت تهديدي است كه پيشرونده و عمقيابنده است. به گونهاي كه گسترش روزافزون استفاده از مواد مخدر و روانگردانها موجب بروز تلفات و آسيبهاي بيشتري در جوامع خواهد شد.
وي با بيان اينكه مبارزه با مواد مخدر در گذشته سنتي مقابلهمحور، انفعالي، جزيرهاي و اقتضايي بود، عنوان كرد: اما امروزه با وجود يك راهبرد همهجانبه تلاش بر اين است كه در اين مسير به صورت علمي گام برداريم نه صرفا با سعي وخطا و پيشفرضهاي سست و ضعيف.
وي ادامه داد: اگر اكنون بتوانيم جلوي گسترش و پيشرفت مصرف مواد مخدر را در كشور خود و همچنين در جامعه جهاني بگيريم به توفيق بزرگي نائل شدهايم.
احمديمقدم با اشاره به اينكه در گذشته امريكاي لاتين، امريكاي جنوبي و افغانستان از جمله توليدكننده عمده مواد مخدر سنتي چون ترياك و روانگردانهايي از ريشه كوكائين و حشيش بودند گفت: عليرغم تلاشهاي بينالمللي صورت پذيرفته به منظور مهار اين اوضاع شاهديم كه دانش توليد مواد مخدر صنعتي در اختيار بسياري از كشورها قرار گرفته و لابراتوارهاي كوچكي در كشورهاي مختلف و حتي شهرهاي كوچك ايجاد شده و مواد مخدر صنعتي را با حجم بالايي در اختيار مصرفكننده قرار ميدهند.
به گفته وي توليد اين مواد به سهولت و طي يك فرآيند كوتاهمدت انجام ميشود.
وي اضافه كرد: برخلاف كشت ترياك و خشخاش كه توسط ماهوارهها در هر نقطه از زمين قابليت رصد داشته و ثبت ميشود اما روانگردانها در كارگاههاي كوچك و زيرزميني توليد ميشوند.
فرمانده نيروي انتظامي با بيان اينكه مواد مخدر صنعتي تا 10سال گذشته در كشور شناخته شده نبودند و با قيمتهايي بالغ بر 100 ميليون تومان براي هركيلوگرم وارد كشور ميشدند اما اكنون تنها با صرف 8 ميليون تومان براي هر كيلوگرم در كشور توليد ميشوند، گفت: در سال جاري كشفيات هروئين سفيد خالص كه از افغانستان قاچاق ميشود نسبت به سال گذشته كاهش يافته است اما بايد گفت به همان ميزان كه كشفيات گسترش مييابند دسترسي معتادان به مواد مخدر صنعتي آسانتر ميشود و مواد مخدر صنعتي به نوعي جاي مصرف اين مواد را ميگيرند.
وي افزود: متاسفانه تا سال گذشته قوانين مدوني به منظور مبارزه با مواد مخدر صنعتي وجود نداشت اما با نوسازي قوانين مربوط به مواد مخدر نوع صنعتي مواد مخدر نيز از نظر جرم با ساير مواد مخدر سنتي همطراز شد كه اميدواريم با تشديد مجازاتها توفيقاتي در اين خصوص به دست آوريم.
احمديمقدم در ادامه با اشاره به موضوع اين كنگره و آناليز مواد مخدر عنوان كرد: اگر بتوانيم هر مقوله كشف شدهاي را آناليز كنيم مسيرهاي توليد تا انتقال اين مواد براي ما مشخص خواهد شد. چرا كه اين فرمولهاي ساخت، شبكههاي توليد، توزيع و مصرف را نمايان و مسير ورود و مصرف مواد مخدر را قابل شناسايي ميكند، البته اكنون در حال انجام اين آناليز هستيم كه نياز به رشد علمي دارد.
وي ضمن تاكيد بر اينكه لازم است آسيبشناسي مواد مخدر مورد توجه قرار بگيرد گفت: در مورد روانگردانها پروتكل درماني وجود ندارد در صورتي كه اگر آسيبها مشخص شود ميتوان در برابر سادهانديشي سوداگران مرگ كه به تبليغ اين مواد مخدر با عناويني نظير آرامبخش بودن و نيروزايي آن ميپردازند ايستاد و با آشنا كردن مردم با آسيبها از بروز و شيوع مواد مخدر صنعتي در جامعه پيشگيري كرد.
فرمانده نيروي انتظامي ضمن بيان اينكه در طول يك دهه گذشته به ويژه چهارسال اخير هر ساله با رشد دو برابري كشفيات مواد مخدر و همچنين مصرف دوبرابري آن روبرو بودهايم اظهار كرد: البته اين مساله هرگز به اين معنا نيست كه بر شمار مصرفكنندهها افزوده شده است بلكه بخش عمده افرادي هستند كه از مصرف مواد مخدر سنتي چون ترياك به مصرف مواد مخدر صنعتي چون شيشه روي آوردهاند و عدم وجود قانون موجب سوء استفاده شده و كشور ما كه واردكننده مواد مخدر صنعتي بود به توليدكننده اين مواد تبديل شد.
احمديمقدم همچنين با بيان اينكه گامهاي بلندي در زمينه كنترل فرودگاههاي كشور در خصوص ورود و خروج مواد مخدر برداشته شده است، گفت: امروز روند انتقال مواد مخدر صنعتي از فرودگاهها تا حد زيادي محدود و مسدود شدند، به گونهاي كه به سمت جاسازي و استفاده از ظرفيتها در انتقال بار روي آوردهاند و گمركات ما هنوز قادر به كشف دقيق اين مواد نشدهاند.
وي ادامه داد: اكنون لزوم تجهيز آشكارسازها احساس ميشود چرا كه امكانات ما در زمينه آشكارسازي مواد خوب نيست. به كمك آشكارسازها ميتوان حمل مواد مخدر به اين طريق را نيز متوقف كرد.
روند مبارزه با مواد مخدر يك روند علمي باشد
فرمانده انتظامي كشور ضمن تاكيد بر اينكه روند مبارزه با مواد مخدر بايد يك روند كاملا علمي باشد گفت: با توجه به تغييرپذيري شگردها گروههاي ساخت، انتقالدهندگان و مصرفكنندگان به نظر ميآيد وظيفه مركز تحقيقات كاربردي پليس مبارزه با مواد مخدر اين است كه همواره يك گام از مجرمان جلوتر باشد.
وي با بيان اينكه نه فقط در حوزه پليس مواد مخدر و آناليز مواد كه مراكز تحقيقاتي را در تمامي حوزهها عملياتي كردهايم، عنوان كرد: دانشمندان را به همكاري طلبيدهايم چرا كه معتقديم ميتوان با مبارزه علمي و فرهنگي، عمليات مقابلهاي را حتي در مقوله درمان و پيشگيري به صورت هدفمندتر دنبال كرده و به پيشرفتهاي قابل توجهي دست يابيم.
70 درصد زندانيان كشور گرفتار اعتياد هستند
به گفته احمديمقدم نزديك به 45 درصد زندانيان كشور به جرم مواد مخدر بازداشت شدهاند و 45 درصد هم به جرم سرقت در زندانها به سر ميبرند نكته قابل توجه اين است كه از مجموع زندانيان كشور 70 درصد گرفتار اعتياد هستند كه خود نشان ميدهد گروه قابل توجهي از اين اشخاص به منظور تامين مواد مورد نياز خود دست به سرقت ميزنند.
وي درادامه به درمان اعتياد اشاره و عنوان كرد: البته بايد توجه داشت كه مفهوم درمان در حوزه مواد مخدر، بازگشت به سلامتي نيست و تنها عده كمي ميتوانند به معناي واقعي كلمه رها و پاك شوند. بايد تلاش كنيم هيچكس به سمت استفاده از مواد مخدر نرود چرا كه بازگشت فرد معتاد به زندگي سلامت، آسان نيست.
انتهاي پيام
شنبه|ا|24|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]