واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: نجار: ايران و روسيه براي صلح و آرامش همكاري مي كنند
مسكو /واحد مركزي خبر/ سياسي 87/12/2
وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران گفت: ايران و روسيه با هدف برقراري صلح ، ثبات و آرامش در منطقه با يكديگر همكاري مي كنند.
به گزارش واحد مركزي خبر از مسكو، "مصطفي محمد نجار" امروز پيش از ترك مسكو در گفتگو با خبرنگاران افزود: با توجه به منافع ، فرصتها و تهديدهاي مشترك ، ايران و روسيه در همه حوزه ها اعم از سياسي، اقتصادي ، فرهنگي ، دفاعي و امنيتي همكاريهاي خوب و گسترده اي با يكديگر دارند.
سردار نجار با اشاره به رايزني هاي انجام شده با مقامات روسيه گفت: در اين ملاقات ها مسائل سياسي ، امنيت منطقه اي ، همكاريهاي فيمابين و راهكارهاي ارتقاي مناسبات دو كشور بررسي شد و دو طرف بر اين باورند كه در سايه امنيت و برقراري صلح مردم منطقه از رفاه و آرامش بيشتري برخوردار خواهند بود.
وي در عين حال با مقايسه توان دفاعي ايران در پيش و پس از پيروزي انقلاب اسلامي گفت: ايران پيش از پيروزي انقلاب اسلامي از هر نظر بويژه دفاعي كشوري كاملا وابسته بود و همسو با منافع آمريكا و تهديدي عليه روسيه بود.
وي با تاكيد بر اينكه قدرت نظامي ايران دفاعي و بازدارنده است و برخلاف جنگ رواني دشمنان تهديدي براي منطقه و جهان نيست گفت: جمهوري اسلامي ايران دوست كشورهاي منطقه است و بعنوان منادي صلح و دوستي و برقراري ثبات و ارامش در منطقه بوده و هيچگاه آغازگر جنگ نبوده است.
وي با تاكيد بر اين مطلب كه تحريم هاي امريكا خللي در پيشرفت ملت ايران ايجاد نكرد افزود: ايران امروز از يك نيروي دفاعي مقتدر و متكي به توانمنديهاي داخلي برخوردار است و همه نيازهاي دفاعي كشور در بخش هاي مختلف زميني ، هوايي و دريايي در داخل توليد مي شود.
سردار نجار گفت: تكيه بر توانمنديهاي بومي و استفاده از تجهيزات و فناوريهاي مدرن در صدر دكترين دفاعي ايران قرار دارد و ما با توجه به جايگاه روسيه در اين زمينه قصد داريم همانند گذشته از اين دانش استفاده كنيم.
وي ساخت جنگنده صاعقه و پرتاب ماهواره اميد را نمادي از رشد و توسعه فناوري در كشور خواند و افزود: امروز ايران با توان بالاي علمي و صنعتي همه نيازهاي دفاعي را در داخل توليد و بسياري از اين توليدات را صادر مي كند.
وزير دفاع با بيان اينكه ايران و روسيه از مشتركات زيادي براي گسترش همكاريها برخوردارند
گفت: با توجه به وجود ذخاير عظيم انرژي در دو كشور و بويژه در اختيار داشتن جايگاه اول و دوم از نظر منابع گاز در جهان، همكاري دو كشور در اين حوزه مي تواند تامين كننده منافع دو طرف و مصرف كنندگان باشد.
وي افزود: نيروگاه هسته اي بوشهر نماد همكاريهاي ايران و روسيه است و اكنون پيمانكار روس در حال انجام كار است و اميدواريم طبق قراري كه روسيه گذاشته است نيروگاه تكميل و راه اندازي شود.
وي همچنين تصريح كرد: ما بر استفاده از انرژي هسته اي بعنوان انرژي صلح آميز و پاك تاكيد داريم و با توجه به اينكه ايران عضو پيمان منع گسترش سلاح هاي كشتار جمعي است و همكاري طولاني با اژانس بين المللي انرژي اتمي دارد اين حق را داريم كه از اين انرژي استفاده كنيم.
سردار نجار گفت: سازمان شانگهاي با هدف تامين منافع كشورهاي منطقه ايجاد شد و در صورت عضويت ايران در اين سازمان تهران مي تواند نقش فعالتري با هدف بهبود اوضاع در منطقه بعهده بگيرد.
وي در خصوص ديدار آتي رئيسان جمهوري آمريكا و روسيه نيز تاكيد كرد: كاري به ملاقات رئيسان جمهوري امريكا و روسيه نداريم چرا كه ايران همواره مواضع و ديدگاههاي خود را بطور مستقل در ارتباط با امريكا مطرح كرده است و راهبرد اساسي و انتظار ما همانگونه كه رئيس جمهور اعلام كرد اين است كه امريكا نسبت به رفع اشغالگريها در دنيا و اصلاح عملي رفتار خود در قبال ايران اقدام كند. اشغالگران بايد منطقه را ترك كنند و امور را به مردم واگذار كنند، توليد و ترانزيت مواد مخدر بعد از حضور امريكا در افغانستان چند برابر شده و تروريسم و ناامني افزايش يافته و جنايات سازمان يافته تهديدي براي ما و منطقه است.
وي با استقبال از تصميم قرقيزستان در خصوص تخليه نظاميان آمريكايي از پايگاه ماناس گفت: اشغالگران همواره سبب دردسر و مشكلات براي مردم هستند و جمهوري اسلامي ايران از اين تصميم ملت، دولت و پارلمان قرقيزستان و رفع اشغالگري حمايت مي كند.
صدا و تصوير دارد
جمعه|ا|2|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]