تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند متعال، به بنده اش در هر روز نصيحتى عرضه مى كند، كه اگر بپذيرد، خوشبخت و اگر ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836432997




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اسكار؛ جايزه اي به رنگ سياست


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: "اسكار"؛ جايزه اي به رنگ سياست
تهران - جوايز سينمايي براي سينماگران بواسطه وجه تشويقي آن از ارزش بالايي برخوردار است كه از آن ميان اسكار بيش از ساير چنين رويدادهاي به علت تاثير بر روي اقتصاد فيلم اسكار گرفته، اهميت دارد.


در سال هاي پاياني دهه 20 ميلادي، دست اندركاران صنعت سينما در هاليوود، به فكر برگزاري جشني با موضوع سينما افتادند. در سال 1927ميلادي، فكر اوليه آن مطرح و سپس ساخت مجسمه اي براي اهدا به برگزيدگان آغاز شد.

"جرج استنلي" مجسمه ساز با استفاده از قلع و مس و برنز كه لايه اي از آب طلا روي آن قرار گرفته بود، مجسمه اسكار را ساخت كه درباره نامگذاري آن روايت هاي مختلفي وجود دارد.

"مارگرت هريك" كتابدار آكادمي كه بعدها مدير عامل آكادمي نيز شد، به علت شباهت مجسمه ساخته شده به عمويش "اسكار"، اين نام را مطرح كرد كه مورد موافقت باقي اعضا نيز قرار گرفت.

نخستين مراسم اهدا اين جايزه در سال 1929 ميلادي در هتل روزولت لس آنجلس با حضور 270 نفر برگزار شد كه فيلم سينمايي "بال ها" ساخته "ويليام ولمن" به عنوان بهترين فيلم سال انتخاب شد.

پس از آن در دهه 30 ميلادي، اهميت اسكار بيش از پيش شد و شركت ها براي ربودن آن كه به فروش بيشتر فيلمشان كمك مي كرد، از يكديگر سبقت مي گرفتند.

در اين ايام كه جنگ دوم جهاني با شدت هرچه تمام تر جريان داشت، فيلم هاي موزيكال "فرد آستر" و درام هاي عاشقانه هاليوودي مخاطبان بسياري را جذب خود و سود كلاني را نصيب تهيه كنندگانش مي كرد.

بسياري از صاحبان شركت هاي مطرح هاليوود كه سهم عمده اي در توليدات سينماي آمريكا داشتند، يهوديان مهاجري بودند كه از اين راه درآمد سرشاري كسب مي كردند.

پس از پايان جنگ جهاني دوم و همزمان با شكل گيري رژيم صهيونيستي، بخش عمده اي از صاحبان شركت هاي فيلمسازي هاليوود به تاييد اين رژيم پرداخته و از آن حمايت كردند.

از اينجا به بعد، بسياري از توليدات هاليوودي در پوسته دروني خود، انديشه هاي صهيونيستي را مطرح مي كردند كه با مهارت خاصي در قالب داستان هايي كاملا معمولي قرار داده مي شد.

آكادمي اسكار نيز با توجه به قرار گرفتن در دل مناسبات هاليوود، خواه ناخواه به اين سمت گرايش يافت و در سال هاي مختلف به اين دسته از آثار روي خوش نداد.

براي مثال مي توان به فيلم "فهرست شيندلر" ساخته "استيون اسپيلبرگ" اشاره كرد كه به كوره هاي آدم سوزي يهوديان در لهستان اشغال شده توسط نازي ها پرداخته و با ساختاري قوي و تاثيرگذار، به تبيين اهداف صهيونيست ها پرداخته است.

فيلم مذكور به شدت مورد توجه آكادمي اسكار قرار گرفت و جوايز اصلي آن سال را از آن خود كرد كه بدون شك داستان فيلم و نام كارگردانش - اسپيلبرگ - در اين استقبال گرم بي تاثير نبود.

جالب آنكه همين كارگردان در سال 2005 ميلادي با فيلم "مونيخ" كه به حمله انتحاري مبارزان فلسطيني به ورزشكاران رژيم صهيونيستي در اقامتگاه آنان در شهر مونيخ هنگام برگزاري المپيك مي پرداخت، در اسكار شركت كرد.

اما به علت تامين نكردن مقاصد تبليغاتي صهيونيست ها، به شدت بايكوت شد و بازنده بزرگ اسكار لقب گرفت.

در واقع مراسم اسكار در چهار دهه اخير، فرسنگ ها از سينما فاصله گرفته و به سياست نزديك شده است كه در يك دهه اخير اين امر بسيار پررنگ تر جلوه مي كند.

"بدمن" هاي بسياري از اين محصولات سينمايي را عرب ها تشكيل داده و مبارزان فلسطيني در اين فيلم ها به عنوان تروريست مطرح شده اند كه همه اينها در راستاي اهداف شوم رژيم غاصب صهيونيستي قرار دارد.

در بسياري از مواقع، سياست هاي دولت آمريكا را مي توان در لابه لاي فيلم هاي هاليوودي مشاهده كرد كه براي مثال مي توان به فيلم هاي ضد جنگ ويتنام ساخته شده در دهه 70 ميلادي اشاره كرد كه اساسا براي آرام شدن نارضايتي هاي مردم از اين بابت ساخته شده اند.

در سال هاي اخير كه دشمني ديرينه ايالات متحده با جمهوري اسلامي ايران به اوج خود رسيده، فيلم هاي زيادي با درونمايه ضد ايراني ساخته شد كه برخي شخصيت هاي منفي آن رگ و ريشه اي ايراني دارند.

براي مثال مي توان به فيلم تخيلي "300" ساخته "زاك اشنايدر" اشاره كرد كه پيشينه تاريخي ايرانيان را به سخره گرفته و با رنگ و لعاب تكنيكي بسيار آن را به تصوير كشيد كه متاسفانه با فروش بالايي نيز مواجه شد.

از طرف ديگر، لابي هاي صهيونيستي با استفاده از برخي فيلمسازان درجه چندم ايراني ساكن در اروپا و آمريكا، به توليد فيلم هايي ضد ايراني پرداختند كه همگي آنها از كيفيت هنري نازلي برخوردار بوده و فقط با هياهو و جنجال هاي حاميانشان، مخاطباني را براي خويش دست وپا كرده اند.

مراسم اسكار نيز به تبعيت از سياست هاي آمريكا در سال هاي اخير هيچگاه روي خوش به سينماي نجيب و اصيل ايران نشان نداده و اغلب با بي تفاوتي از كنار نام آنها گذشته است.

در حاليكه بسياري از فيلم هايي كه در لايه هاي پنهان خود، ضديت با ايران اسلامي دارند را مورد تفقد قرار داده است.

براي مثال مي توان به "خانه اي از شن و مه" اشاره كرد كه حضور پررنگي در يكي از دوره هاي اسكار داشت و حتي بازيگر ايراني الاصل آن نامزد دريافت اسكار بهترين بازيگر نقش دوم زن شد!

حال بايد منتظر ماند و ديد كه آيا فيلم "جدايي نادر از سيمين" در فهرست بهترين فيلم هاي غير انگليسي زبان اسكار جاي مي گيرد و يا به سياق گذشته ناديده گرفته شده و سياست هاي ضد ايراني آمريكا را در ماه هاي اخير تكميل خواهد كرد.

فراهنگ ** 1983 ** م.ج ** 1071

انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30758018

سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن