واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شاهد عقب گرد روابط روسيه و غرب به دوران جنگ سرد هستيم
مسكو - يك هفته نامه پرمخاطب روسي با اشاره به وجود تنش جدي در روابط روسيه و آمريكا بر سر مساله امنيت موشكي قاره اروپا اعلام كرد: اين عامل تنش زا سبب عقب گرد روابط مسكو و غرب به دوران جنگ سرد شده است.
به گزارش ايرنا، مجله "اكسپرت"روز سه شنبه در مقاله اي مربوط به رويدادهاي مهم سال 2011 به قلم "يوگنيا نويكوا" بخش قابل توجهي را به جدال روسيه با غرب بر سر امنيت موشكي اروپا اختصاص و از آن به عنوان يكي از مسايل مهم سال گذشته ياد كرد.
در اين مقاله با اشاره به نگراني روسيه از استقرار سامانه پدافند موشكي آمريكا در قاره اروپا آمده است: مساله امنيت موشكي قاره اروپا به عامل تنش زا در روابط روسيه و غرب تبديل شده است.
در بخشي از مقاله اضافه شده است: اين بار مداخله غرب در امور جمهوري هاي شوروي سابق كه همواره حساسيت مسكو را بر ميانگيزد، عامل تنش آفرين نيست، بلكه مساله پدافند موشكي اروپا موجب بروز تنش جدي در روابط روسيه با غرب شده است.
"ويكتور ميزين" معاون انستيتو پژوهش هاي بين المللي دانشگاه روابط بين الملل مسكو درباره تنش در روابط روسيه و غرب گفت: يك بار ديگر مانند سالهاي جنگ سرد، مساله كنترل تسليحات و امنيت نظامي به يكي از مهمترين مسايل در روابط روسيه با غرب تبدل شده و اين در حالي است كه بعد از فروپاشي اتحاد شوروي چندين موافقتنامه ميان دو طرف منعقد شده است.
ميزين در گفت و گو با نشريه اكسپرت خاطرنشان كرد: با وجود روند نوسازي روابط روسيه با آمريكا و غرب، اين عقب گرد به گذشته به وضوح مشاهده ميشود و مانند دوران ريگان، مساله پدافند ضد موشكي مطرح شده و شعارهاي تند سالهاي دهه 1980 ميلادي به گوش مي رسد.
وي افزود: مسكو هشدار ميدهد كه اگر برنامههاي آمريكا در زمينه سپر ضد موشكي محدود نشود و عدم ماهيت ضدروسي اين سامانه ثابت نشود ، مسابقه جديد تسليحاتي شروع خواهد شد.
نشريه روسي به نقل از كارشناسان مسايل نظامي نوشت: از زمان جنگ سرد تاكنون در روابط بين فدراسيون روسيه و ايالات متحده تغييرات اساسي ناچيزي صورت گرفته است.
در گزارش هفته نامه روسي افزوده شده است: هر چند سلاحهاي هستهاي دو كشور يكديگر را نشانه نميرود ولي رويارويي راهبردي همچنان ادامه دارد، نظريه "نابودي تضمين شده متقابل" هنوز پويايي خود را در روابط دوجانبه حفظ كرده است و گفت و گوها در اين زمينه به جايي نرسيده است.
بر پايه اين مقاله، علت ناكامي مذاكرات ميان دو كشور در زمينه امنيت موشكي قاره اروپا، جهان بيني متفاوت نخبگان سياسي ايالات متحده و فدراسيون روسيه مي باشد.
در اين مقاله خاطرنشان شده است: تا زماني كه ساختار اجتماعي و نظام روابط اجتماعي – اقتصادي و ديدگاه ما درباره جهان و دمكراسي با ديدگاه كشورهاي غرب هماهنگ نشود، سلاح هستهاي به عنوان ضامن اساسي امنيت باقي خواهد ماند.
مقاله هفته نامه روسي حاكي است كه براي رفع بي اعتمادي متقابل ميان روسيه و غرب حداقل 50 تا 100 سال زمان لازم است.
آمريكا به بهانه تهديد موشكي برخي كشورها و تامين امنيت موشكي قاره اروپا ،تصميم به استقرار سامانه موشكي خود در قاره اروپا گرفته است.
رييس جمهوري روسيه بتازگي نسبت به عواقب استقرار اين سامانه موشكي نيز به آمريكا هشدار و به عنوان يكي از تدابير براي پاسخ به اين سامانه از امكان استقرار موشك هاي تاكتيكي اسكندر در منطقه كالينين گراد خبر داد.
وي همچنين گفت كه در صورت بروز وضعيت نامساعد در زمينه سامانه موشكي آمريكا در قاره اروپا،روسيه از برداشتن گام هاي بعدي در زمينه خلع سلاح و كنترل تسليحات خودداري مي كند.
مدوديف خاطرنشان كرد: علاوه بر اين، با توجه به وجود رابطه مستقيم ميان تسليحات راهبردي تهاجمي و دفاعي، دلايلي براي خروج كامل از قرارداد "استارت-2" پيش مي آيد و حق خروج يكجانبه از اين قرارداد را براي خود محفوظ مي دانيم.
اروپام/2242**518
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30757687
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]