تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836449363
زيودار در گفتوگوي تفصيلي با فارس مطرح كرد
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: زيودار در گفتوگوي تفصيلي با فارس مطرح كرد
خبرگزاري فارس: مديرعامل صندوق پژوهش و فناوري شريف گفت: تأمين مالي، مشاركت در سهام و ارائه تسهيلات به شركتهاي دانشبنيان اصليترين فعاليت صندوقهاي خودگردان پژوهشي است.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، مهدي زيودار مدير عامل صندوق پژوهش و فناوري شريف در گفتوگويي تفصيلي به بيان اقدامات صندوق پژوهش و فناوري در دانشگاه صنعتي شريف پرداخت كه متن اين گفتوگو به شرح ذيل است:
- فارس: با تشكر از وقتي كه در اختيارمان گذاشتيد، لطفاً در مورد سابقه فعاليتهاي دانشبنيان در دانشگاه صنعتي شريف توضيحاتي بفرماييد.
اين دست فعاليتها در ايران جديد هستند و دانشگاه صنعتي شريف كه يك دانشگاه صنعتي و فني مهندسي است حركتش را به سمت فعاليتهاي دانشبنيان و خلق ارزش و ثروت از ايدهها و طرحهاي دانشجويي در قالب "زنجيره خلق ثروت" از چندين سال پيش شروع كرده و در نهايت در سال 1379 مركز كارآفريني كشور و در سال 1382 مركز رشد فناوريهاي پيشرفته دانشگاهي را با هدف توليد و خلق ثروت از ايدهها و طرحهاي پژوهشي در كشور راهاندازي كرد.
مراكز كارآفريني و مراكز رشد كارشان بدين شكل است كه ايدهها و طرحهاي دانشجويي را ميگيرند و اين ايدهها در غالب شركتهاي مستقل در مركز رشد مستقر ميشوند. در طي چند سال ابتدايي در ايران و تمامي دنيا همانطور كه ميدانيد شركتها با مشكلات زيادي روبهرو هستند. مراكز رشد ميتوانند در حل مسائل و امور ابتدايي شركتها كمكدهنده باشند و بعد از پا گرفتن شركت، آنها را از حوزه حمايتي خود خارج كنند.
مركز رشد اين دانشگاه در ابتدا با يك فراخوان عمومي بيش از 93 شركت و هسته فناور را مورد پذيرش قرار داد كه از اين تعداد 56 شركت و هسته فناور با موفقيت از اين مركز خارج شدهاند و 29 واحد فناور در حال حاضر در اين مركز مستقرند. اين واحدهاي فناور عموماً در قالب شركتهاي خصوصي و دانشجويان و فارغالتحصيلان دانشگاه تشكيل و راهاندازي ميشوند.
فروش 130 ميليارد ريالي اين واحدها طي سالهاي 86 تا 88 نشان دهنده موفقيت مركز رشد در رسيدن به هدف تجاريسازي ايدهها بوده است. همچنين ثبت بيش از 47 اختراع، تأليف و ترجمه 24 عنوان كتاب، چاپ 140 عنوان مقاله علمي در نشريات معتبر از سوي پرسنل واحدهاي فناور و در نهايت اشتغال حداقل 350 نفر دانشآموخته دانشگاهي از ديگر موفقيت مركز رشد دانشگاه طي اين سالهاست.
- فارس: شركتهاي وابسته به دانشگاه صنعتي شريف چه نوع شركتهايي هستند؟
حوزه فعاليت اين شركتها طيف وسيعي از فناوريهاي پيشرفته از جمله فناوري اطلاعات و ارتباطات، هوافضا، فناوري نانو، فناوري زيستي، اپتيك و ليزر، بهينهسازي انرژي، الكترونيك و كامپيوتر، مواد و متالورژي، رباتيك، اتوماسيون و... را در بر ميگيرد.
- فارس: تعريف شركتهاي دانشبنيان چيست؟
دولت و نظام از چند سال پيش اهميت شركتهاي دانشبنيان و صندوقهاي سرمايهگذاري خطرپذير را درك كرده و به شكلهاي مختلف از آن حمايت كردهاند. آخرين قانوني كه دولت در اين راستا تصويب كرد قانون حمايت از مؤسسات و شركتهاي دانشبنيان و تجاريسازي نوآوريها و اختراعات است كه آبان 89 تصويب شد.
در اين قانون، تعريف شركتهاي دانشبنيان به صورت دقيق آمده است:
شركتها و مؤسسات دانشبنيان شركتها و يا مؤسسات خصوصي يا تعاوني هستند كه به منظور همافزايي علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانشمحور، تجاريسازي نتايج تحقيقات و توسعه در حوزه فناوريهاي برتر و با ارزش افزوده برتر تشكيل ميشوند. خود اين شركتها هم چند دسته هستند، به عنوان مثال يك سري شركت دانشبنيان، مستقيماً به توليد محصولات اختراع شده توسط خودشان ميپردازند. برخي ديگر از اين شركتها خدمات پشتيباني به ساير شركتهاي دانشبنيان مي دهند.
- فارس: عموم خدماتي كه مركز رشد به شركتهاي دانشبنيان مستقر ارائه ميدهد، چيست؟
خدماتي كه مركز رشد به اين شركتها ميدهد خدمات آموزشي، حقوقي، مالي و مالياتي است و بعضاً كمكهاي تجهيزاتي شامل سيستمهاي كامپيوتري، مبله كردن شركتها و ...نيز انجام ميشود. مركز رشد قراردادهايي نيز با بانكهايي از جمله ملت و پاسارگاد دارد كه براساس آن و با تأييد و ضمانت مركز رشد، به اين شركتها تسهيلات داده ميشود. به طور مشخص ميتوان خدمات مركز رشد را به اين شركتها را به شرح ذيل عنوان كرد:
تأمين فضاى كارى انعطافپذير با امكانات اوليه ادارى و رايانهاى، تلاش براى فراهم آوردن حمايتهاى قانونى در روند تسريع رشد واحدهاى فناور، كمك به دريافت تسهيلات مالى و اعتبارى، ارائه خدمات آموزشى و مشاورهاى عمومى و تخصصى، تسهيل همافزايى شبكهاى و افزايش توان رقابت و مشاركت در پروژهيابى و بازاريابى از جمله اين خدمات است.
- فارس: چه عاملي شما را در حمايتهاي مالي بيشتر به اين شركتها ترغيب كرد؟
پس از پا گرفتن اوليه و عملياتي شدن ايدهها و محصولات نمونهسازي شده در اين شركتها، نياز آنها به منابع مالي كلان بيشتر شده و كمبود نقدينگي در آنها به وضوح مشاهده ميشود و به صورت علميتر ميتوان اينگونه گفت كه چرخه عمر يك شركت دانشبنيان بدين صورت است كه ابتدا صرفاً از يك ايده، پديد ميآيد. اين ايده در صورت پرورش و پشتيباني مالي و فكري به مرحله نمونهسازي ميرسد.
تا اينجا هزينههاي محدودي مورد نياز است كه عموماً از سوي مراكز رشد و كارآفرين تأمين ميشود. در صورت گذر از اين مرحله و رسيدن به مرحله تجاريسازي، شركتها نياز به سرمايههاي بيشتر خواهند داشت. با تأمين اين سرمايه و توليد نيمه انبوه محصول، شركت دانش بنيان رسماً وارد بازار ميشود.
با توجه به اينكه اين شركتها در چند سال ابتدايي فعاليت خود سوددهي چنداني نداشته و گزارش مالي مناسبي جهت ارائه به بانك ها براي گرفتن تسهيلات ندارند، لذا بانكها نيز ريسك تأمين مالي اين شركتها كه احتمال شكست آنها نيز بالاست را به عهده نميگيرند.
بانكها به دو دليل مستقيماً نميتوانند به اين شركتها اعتبار دهند. اول اينكه كه اين شركتها پايه اعتباري ندارند و پشتوانه آنها صرفاً دانشبنيان بودن آنهاست. دوم اينكه به علت عدم ارائه ملزومات اعتباري از سوي شركتها، بانكها ميبايست به كارشناسان تخصصي در حوزه اختراع مربوطه جهت بررسي و تأييد آينده طرح مراجعه كنند كه ضمن عدم دسترسي به اين كارشناسان، بانكها تمايل چنداني به پذيرفتن ريسك مشاركت يا ارائه تسهيلات به اين فعاليت ها را ندارند.
- فارس: ديگر كشورهاي جهان براي حل مشكلات شركتهاي دانشبنيان چه تدابيري انديشيدهاند؟
اين مشكلات در همه جاي دنيا وجود دارد اما در ايران بيشتر است. در ديگر كشورهاي دنيا سابق بر اين براي حل اين مشكل صندوق سرمايه گذاري خطرپذير به وجود آوردند. ما هم به تبع اين فرآيند، تصميم به تأسيس چنين نهادي در دانشگاه در كنار مركز رشد گرفتيم. متأسفانه پايه و چارچوب قانوني براي اين كار در ايران وجود نداشته و ندارد. چيزي كه وجود دارد صندوقهايي به نام صندوقهاي پژوهش و فناوري زيرنظر وزارت علوم وجود دارد كه در ماده صد برنامه سوم توسعه بدان اشاره شده است.
پس از آن، اين صندوقها توسعه يافتند كه اكنون در حال حاضر هفت تا هشت صندوق فعالند. فعاليت اين صندوقها به صورت مشاركتي در ايدهها و پروژههاي دانشبنيان است.
- فارس: منظور شما از مشاركتي اين است كه در سود و زيان شريكند؟
بله، دقيقاً همينطور است. در سود و زيان مشتركند. صندوقهاي پژوهش و فناوري غيردولتي با هدف حمايت از پژوهشهاي كاربردي، راهاندازي كسب و كارهاي دانشبنيان از ايدههاي نو، مشاركت در تجاريسازي ايدههاي فنآورانه و سرمايهگــذاري و مشاركـت در طرحهاي خطرپذير، تأسيس گرديدهاند. اين صندوقها ضمن مشاركت در سرمايهگذاري و مديريت شركتهاي دانشبنيان، با ارائه خدمات مالي پشتيبان همچون صدور انواع ضمانتنامه و قراردادهاي مختلف پشتيباني مالي از پروژههاي پژوهشي و كاربردي، كمك شاياني به راهاندازي، تثبيت و بلوغ اين شركتها خواهند كرد.
روش كار اين صندوقها اين طور است كه با شناسايي و ارزيابي شركتهاي دانشبنيان نوپا، به انتخاب گزينههاي مناسب جهت مشاركت ميپردازند. اين شركتها كه عموماً نوپا بوده و به تازگي مرحله نمونهسازي را به پايان رساندهاند، در شرف ورود به بازار مي باشند لذا نياز مبرمي به سرمايه جهت راهاندازي خطوط توليد، بازاريابي و خدمات پشتيبان دارند.
با توجه به محدوديت اين شركتها در دسترسي به منابع بانكي، صندوقهاي خطرپذير كه هم سرمايه داشته و هم قابليت مديريت تخصصي اين شركتها را دارند، وارد عمل شده و با ارزشگذاري دانش فني اقدام به مشاركت با صاحبان تكنولوژي و ايده ميكنند.
با اين تأمين سرمايه، شركت جان تازهاي گرفته و وارد بازار ميشود. در صورتي در طول چند سال اوليه، شركت عملكرد مناسبي داشته باشد و با فناوري جديد خود بتواند بازار را تصاحب كند، جهت توسعه محصول و خطوط توليد، باز هم نياز به سرمايه پيدا ميكند كه اين مرحله "توسعه" ناميده ميشود. در اين مرحله با ارزشگذاري مجدد شركت كه جهش اوليه خود را انجام داده و وضعيت بسيار مناسبتري پيدا كرده، قيمت سهام شركت افزايش قابل توجهي يافته و صندوق با واگذاري آن به بانكها و سرمايهگذاران بزرگتر با كسب سود قابل قبول از چرخه عمر شركت خارج ميشود.
- فارس: درباره زنجيره خلق ثروت دانشگاه صنعتي شريف توضيح بيشتري دهيد؟
ما مراكز توليد ايده در دانشگاه داريم كه اين مراكز شامل دانشكدهها، معاونتهاي پژوهشي، پژوهشكدهها، مراكز تحقيق، آزمايشگاهها و كارگاهها هستند. ما در اينجا جشنواره طرحهاي كسب و كار برتر نيز داريم. در طي يك فراخوان ايدهها را دريافت كرده و ارزيابي و رتبهبندي ميكنيم.
- فارس: رتبهبندي شما بر چه اساسي است؟
طبيعتاً دانشبنيان بودن مزيت و برتري دارد. ما طرحها را در قالب متن 7 تا 8 صفحهاي دريافت ميكنيم و ارزيابي ميشود و سپس اين طرحها در مرحله طرح كسب و كار( business Plan) پخته ميشود.
در مرحله بعد كارگاههاي آموزشي برايشان گذاشته ميشود و در نهايت نيز بعد از داوري تعدادي طرح منتخب ميشود. اين طرحها به بانكها و يا به صندوقها براي دريافت تسهيلات معرفي ميشوند. حال ميرسيم به خدمات راهاندازي كسب و كار كه در قالب شركت مدل سازي كسب و كار و دفتر مالكيت فكري انجام ميشود. اينها واقعاً خدماتي هستند كه كساني كه ايدهاي در ذهن دارند به آنها نياز پيدا ميكنند. بعد هم مرحله حمايت مادرانه را داريم كه در مركز رشد دانشگاه انجام ميشود. در اين مرحله ايده گرفته شده است، مشاوره لازم روي آن انجام شده و شركت مربوط ثبت شده است. business Model آن طراحي شده و حال براي توليد نياز به حمايت مادرانه دارد.
پس اگر يكبار ديگر مرور كنيم، در ابتدا در دانشكدهها، پژوهشكدهها و جشنوارههاي دانشگاه ايدههاي ناب توليد ميشوند. سپس در مركز كارآفريني و شبكه آزمايشگاههاي دانشگاه، ايدهها پرورش مييابند. در ادامه خدمات حقوقي و آموزشهاي مديريتي لازم زيرنظر مركز كارآفريني و نهادهاي مكمل به اين ايدهها از سوي دانشگاه ارائه ميشود. در اين مرحله ايدههاي موفق و داراي افق روشن به قالب شركت تازه تأسيس وارد مركز رشد دانشگاه ميشوند.
نقطه عطف اين چرخه، حمايتهاي مادرانه است كه از سوي مركز رشد صورت ميگيرد. در اين مرحله كليه خدمات راهاندازي، مشاوره و اصول راهبري شركت به مديران جوان ارائه ميشود و با در اختيار قرار دادن امكانات و تجهيزات اداراي، با كمترين هزينه شركت نوپا به فعاليت خود ميپردازد. درپايان اين مرحله و ورود شركت به بازار، به منظور افزايش توليد و تأمين نياز بازار صندوق پژوهش و فناوري وارد عمل شده و به مشاركت با اين شركتها ميپردازد. بدين ترتيب چرخه خلق ايده تا تجاريسازي در دانشگاه تكميل شده و شركتهاي موفق به ادامه عمر خود يعني توسعه و خروج از حمايتهاي دانشگاه ميپردازند.
- فارس: چرخه يك محصول در دنيا به چه شكل است؟
دوره پيش از جنيني كه شخص فقط يك ايده دارد. در مرحله جنيني ايده شخص پخته ميشود يعني ابعاد طرح ديده ميشود و روي آن كارهاي تحقيقاتي انجام ميشود و در نهايت يك نمونه از محصول توليد مي شود. گذر از دره مرگ ايدهها مهمترين رويداد اين مرحله است.
آزمايشات ناموفق، عدم تأمين مالي، بيانگيزگي صاحب ايده و در نهايت شكست طرح از مهمترين عوامل مرگ ايدهها در اين مرحله است. در صورت عبور ايده از اين مرحله و توليد نمونه موفق محصول، مرحله شروع يا Start Up آغاز ميشود. در اينجا تيم اجرايي تعيين شده و چارچوب اصلي كار مشخص شده است. البته بايد بگويم تا اينجا همه درآمدها منفي است يعني به صورت هزينه است. در اين مرحله صندوق خطرپذير وارد عمل شده و ارزيابي آينده طرح و ارزشگذاري دانش فني آن به تأمين مالي و مشاركت در سهام شركت داراي دانش فني ميپردازد.
در صورتي كه شركت طبق برنامه پيش رفته و با توليد و فروش به موقع محصول همراه گردد، كمكم سودآوري براي شركت حاصل ميشود. با توجه به اينكه محصول شركت براي اولين بار به بازار عرضه شده در صورت استقبال، با جهش فروش مواجه ميشود و لذا سود قابل توجهي عايد شركت ميكند به طوري كه منجر به پوشش دادن كليه هزينههاي قبلي شده و شركت را در موقعيت مناسبي از نظر سودآوري قرار ميدهد.
بدين ترتيب مرحله Start Up پايان يافته و مرحله توسعه ياExpansion آغاز ميشود. در اين مرحله با توجه به نياز بازار، صاحبان طرح به فكر توليد انبوه محصول ميافتند. با توجه به نياز به سرمايه هنگفت جهت انجام اين كار و ريسك كمتر سرمايهگذاري، در اين مرحله بانكها و ساير سرمايهگذاران وارد عمل ميشوند. در اين مرحله صندوق خطر پذير با ارزشگذاري مجدد و فروش سهام شركت به ارزش روز، با كسب سود مناسب از چرخه عمر طرح خارج ميشود.
در مرحله جنيني شخص از پول و سرمايه خود و خانوادهاش كمك مي گيرد. سپس كه نمونهاي ساخته شد، ديگر سرمايه خانواده كفاف نمي دهد و در اينجا "سرمايهگذاران خصوصي" نمايان ميشوند، يعني فرشتگان كسب و كار كه اهل خطرند. كمي كه شركت توسعه پيدا كرد و بازاريابي اوليه انجام شد، نقش شركتهاي سرمايهگذاري خطرپذير پررنگ ميشود. در اين مرحله شركتهاي سرمايهگذاري خطرپذير با شركتهاي موردنظر شريك ميشوند و با هم قراردادي توافقي در مورد ميزان سود و زيان امضا ميكنند. البته شركتهاي سرمايهگذاري خطر پذير از همان ابتدا استراتژي خروج را نيز تعيين ميكنند.
- فارس: يعني وقتي زيان از حدي فراتر رفت خارج ميشوند؟
خير، منظور اين است كه شركتهاي سرمايهگذاري خطرپذير تا ابد همراه شركتها نيستند و اگر شركتها از حدي سودآورتر شدند كه هم چرخه سودآوري شركت رو به افول رفت و هم امكان استفاده از تسهيلات بانكها زياد شد و ريسك كسب و كار كاهش يافت، صندوقهاي خطرپذير از شركت خارج ميشوند.
كار صندوقها، سرمايهگذاري به منظور ايجاد جهش در توليد، فروش و سودآوري شركتهاست و معمولاً تا چند سال ابتدايي شركتها همراه آنها هستند و از همان ابتدا نيز در مورد فروش سهام صندوقها بعد از اين چند سال حمايت با هم توافق ميكنند. حال در مرحله توسعه كه شركتها بزرگ شدهاند و صندوقها نيز كنار رفتهاند بانكها وارد عمل ميشوند. در اين مرحله ديگر شركتها گردش مالي خوبي دارند، وثيقه دارند و ميتوانند از بانكها تسهيلات بگيرند. اين، چرخه عمر يك محصول بود و نيز نقش نهادها روي پيشرفت يك ايده تا رسيدن به بازار بزرگ محصول است.
- فارس: در مورد صندوق سرمايهگذاري خطرپذير خود توضيحاتي دهيد؟
بله، ما در بهمن سال 89 ثبت شديم، البته مجوز را در سال 88 از وزارت علوم دريافت كرديم. چون وزارت علوم كارگروه ماده 100 برنامه سوم توسعه دارد كه مجوزهاي مربوط به صندوقها در آنجا ارائه ميشود. ما فعاليت خود را به صورت رسمي در بهمن 89 با اجازهنامه سازمان بورس و بانك مركزي آغاز كرديم.
- فارس: عنوان دقيق صندوق شما چيست؟
ما يك پيشوند داريم. صندوق پژوهش و فناوري غيردولتي- اسم آن هم توسعه صادرات و فناوري شريف است. يعني در مجموع اسم شركت، صندوق پژوهش و فناوري غيردولتي توسعه صادرات و فناوري شريف است.
51% سهام ما غيردولتي است. شركت سرمايهگذاري سفيران، صندوق مالي توسعه تكنولوژي ايران سهامداران خصوصي ما هستند و بانك توسعه صادرات و دانشگاه صنعتي شريف هم سرمايهگذاران دولتي هستند كه دانشگاه شريف نماينده دولت در صندوق است. خوشبختانه در همين يكي دو ماه فعاليتها حدود 15 پروژه را بررسي كرده و به 2 مورد از آنها تسهيلات ارائه كردهايم. براي 2 شركت هم 4 فقره ضمانتنامه صادر كردهايم. اين شركتها شامل دو طرح در حوزه پليمر براي شركتهاي خودروسازي بود كه تسهيلات مورد نياز به ايشان اعطا شد.
- فارس: برنامههاي شما براي آينده چيست؟
ما در راستاي فعاليتهاي اصلي خود كه مشاركت و سرمايهگذاري در طرحهاي دانشبنيان است يك فراخوان در ماه آينده خواهيم داشت. در اين طرح كه به منظور مشاركت در 5 پروژه خواهد بود از شركتهاي نوپاي دانشبنيان دعوت به عمل ميآيد كه با فرستادن طرحها و ايده هاي خود در اين فراخوان به منظور جلب حمايتهاي قانوني و مالي ما شركت كنند البته بايد مبلغ حمايتي ما در در مرحله Start Up به شركت تعلق ميگيرد اما براي مرحله جنيني و پيش جنيني نيز برنامه اي براي تجاريسازي 5 ايده داريم.
ما در حال حاضر در حال انعقاد تفاهمنامههايي با بانكها هستيم. به دنبال آن خطوط اعتباري ارزان قيمت براي شركتهاي تحت پوشش خود ايجاد خواهيم كرد.
فعاليت ديگر بحث پوشش ريسك است. فرض كنيد يك شركت دانش بنيان به دنبال صادرات محصول خود است. در اين حوزه ما با همكاري بانك توسعه صادرات به مشتريان خارجي براي خريد محصولات اين شركتها كمك مالي ميدهيم و پوشش ريسك آن را نيز از صندوق ضمانت صادرات ايران را در قالب تفاهمنامهاي كه منعقد كردهايم صادر خواهيم كرد يعني به نوعي ما هم از كارفرما و هم از مشتريان حمايت ميكنيم.
برنامه بعدي ما تشكيل سبدهاي سرمايهگذاري است كه ما به دنبال آن هستيم. اين ايده خود ما بوده است. بدين ترتيب كه ميخواهيم منابع سرمايهگذاران خرد و كلان را جمع كنيم و يك منبع مالي گسترده براي سرمايهگذاريهاي خطرپذير تشكيل دهيم و مردم را در سود و زيان آن شريك كنيم. اين سبد طراحي شده و در حال گرفتن مجوزات مربوطه است. در ضمن به دنبال تعيين صندوقهاي تخصصي نيز هستيم.
ديگر اينكه يك كار بسيار جالب انجام دادهايم و آن تشكيل صندوقهاي تنخواهگردان طرح پژوهشي است. مشكلي كه عموماً طرحهاي پژوهشي دانشبنيان دارند اين است كه كارفرماها در پرداخت بدهيها دچار مشكل هستند و اين اختلال بوجود ميآورد.
بين ما و مركز پژوهشي مثل دانشگاه يك سبد تشكيل ميشود، شامل منابع مالي ما و مركز. بنا به درخواست مجري طرح و با توجه به اينكه مجري طرح قرارداد دارد كه مثلاً 3 ماه بعد اعتبارش به حسابش واريز شود، اما در حال حاضر منبع مالي ندارد، ما از آن سبد به وي اعتبار ميدهيم تا زماني كه اعتبار خود را بگيرد و به ما پس بدهد.
- فارس: خدمات صندوق شما در چه حوزههايي است؟
مهمترين و اصليترين فعاليت ما تأمين مالي، مشاركت در سهام و ارائه تسهيلات به شركتهاي دانشبنيان نوپاست كه نياز مبرمي به سرمايه داشته و به علت محدوديت اعتباري، دسترسي به منابع بانكها ندارند.
به جز تأمين مالي صدور انواع ضمانتنامههاي مورد نياز اين شركتها اعم از شركت در مناقصه، حسن انجام كار و... كه باز هم به علت محدويت اعتباري از سوي بانكها صادر نميشود نيز از خدمات ماست.
تضمين اقساط طرحهاي پژوهشي، تشكيل سبد تنخواه طرحهاي پژوهشي(همانطور كه گفته شد) به منظور حمايت از پژوهشگران، ارائه خدمات مشاوره حقوقي، مالي و بازاريابي به شركتهاي نوپا با استفاده از شبكه همكاران صندوق، تشكيل سبدهاي سرمايهگذاري خطرپذير تخصصي ويژه سازمانهاي علاقمند و در نهايت پرورش ايده هاي دانشبنيان و حمايت از آنها تا مرحله نمونهسازي از خدمات صندوق است.
- فارس: در پايان اگر خواستهاي از دولت و مديران داريد، بفرماييد؟
شايد بتوانم بهترين خواستهام را در دو جمله داشته باشم، اول اينكه ساختارسازي مناسبي براي ورود بخش خصوصي و منابع آنها به صنعت سرمايهگذاري خطرپذير در قالب صندوقهاي زيرنظر سازمان بورس به عنوان يك نهاد مالي داشته باشند و دوم اينكه اگر حمايت مالي هم در قالب صندوق نوآوري و شكوفايي يا معاونت علمي انجام ميدهند بر اساس استانداردها و رويههاي دقيق و عادلانه باشد كه خوشبختانه تا جايي كه اطلاع دارم آييننامههاي اجرايي خوبي در اين خصوص طراحي شده و در حال پيگيري است.
گفتوگو از رضا همدانچي
انتهاي پيام/
دوشنبه|ا|19|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]
-
گوناگون
پربازدیدترینها