واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /نشست خبري همايش علمي – پژوهشي "درآمدي بر كارنامه نظام جمهوري اسلامي"/ كلانتري خبر داد: برگزاري همايش ١١ و ١٢ اسفند با حضور سران سه قوه
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران در نشست خبري نخستين همايش علمي – پژوهشي "درآمدي بر كارنامهي نظام جمهوري اسلامي" از برگزاري اين همايش در روزهاي 11 و 12 اسفند سال جاري در دانشگاه تهران و با حضور روساي سه قوه خبر داد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجتالاسلام و المسلمين ابراهيم كلانتري، در اين نشست خبري با بيان اينكه اين همايش با رويكرد علمي و پژوهشي برگزار ميشود، اظهار كرد: اين همايش كار تئوريكي در ارتباط با كارنامه 30 ساله نظام مقدس جمهوري اسلامي به همت نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران و با همكاري ستاد سيمرغ و معاونت پژوهشي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها و همچنين با همكاري جمعي از موسسات همچون دانشگاه پيام نور، دانشگاه معارف اسلامي، وزارت علوم و بهداشت، دفتر رياست جمهوري، دانشگاه تهران و برخي از مراكز ديگر همچون مجلس شوراي اسلامي و قوه قضاييه برگزار ميشود.
وي اهداف اصلي اين همايش را در پنج محور خلاصه كرد و گفت: اولين هدف بررسي كارنامهي نظام جمهوري اسلامي در حوزهي سياسي، امنيتي، فرهنگي، اقتصادي و علمي است. بدان معنا كه بررسي شود در سه دههي گذشته چه رويه و دستاوردي در جمهوري اسلامي رخ داده است و به عبارت ديگر گذشتهي خود را با رويكردي ديگر بررسي و دستاوردها را مشخص كنيم.
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران، ارزيابي علمي و رصد نقاط ضعف و قوت و ارايهي پيشنهادات مشخص براي آينده را از ديگر اهداف برگزاري اين همايش نام برد و خاطرنشان كرد: از آنجا كه كارنامهي نظام جمهوري اسلامي عليرغم نوراني بودن و داشتن دستاوردهاي بزرگ قطعا در مقطعي از زمان كمبودها و نقاط ضعفي داشته است هدف آن است كه با بررسي دقيق، نقاط قوت را تقويت و نقاط ضعف را براي آينده برطرف كنيم. اين كار با بررسي علمي و در چارچوب و رويكرد علمي انجام ميشود.
كلانتري هدف سوم اين همايش را در حوزهي پژوهشهاي علمي عنوان و تصريح كرد: از آنجا كه دانشگاهها در سه دههي گذشته به شدت توسعه پيدا كرده به گونهاي كه حجم دانشجوها در سراسر ايران به بيش از سه ميليون و 500 هزار نفر ميرسد و بسياري از آنها در مقاطع كارشناسي ارشد و دكترا در حال تحصيل هستند و فضا به سمت پژوهشمحوري حركت ميكند با برگزاري اين همايش تلاش كرديم به صورت جدي خلاء منبع اين دانشجويان را پر كنيم. به عبارت ديگر ميتوان گفت يكي از اهداف اين همايش تامين بخشي از منابع لازم براي پژوهشگران و محققاني است كه ميخواهند در آينده كار پژوهشي انجام دهند.
وي پاسخ دقيق و علمي به شبههپراكنيهاي دشمنان نظام اسلامي در رابطه با كارآمدي اين نظام را از ديگر اهداف برگزاري اين همايش برشمرد و گفت: يكي از جرياناتي كه در دههي اخير و آينده به صورت جدي مورد بحث قرار ميگيرد اين است كه آيا در دنياي مدرن، مدل حكومت اسلامي و جمهوري اسلامي ميتواند مدل كارآمدي باشد؟ قرار است در اين همايش با بررسي روي اين مطلب به اين نتيجه رسيد كه ميتوان در دنياي به جديد بخشي از دستاوردهاي اين دنيا در قالب اين حكومت دسترسي پيدا كرد.
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران، در ادامه توضيح داد: در اين همايش ميخواهيم اثبات كنيم در پرتو دين و مردمسالاري ديني ميتوان به دستاوردهاي دنياي مدرن نيز دست پيدا كرد. يعني نه تنها از تكنولوژي دنياي مدرن برخوردار بود؛ بلكه از اصول اساسي و اصيل ديني نيز فاصله نگرفت. اين موضوع از اهداف مهمي است كه در اين همايش پيگيري ميشود.
كلانتري نخبهپروري سياسي را به عنوان پنجمين هدف برگزاري اين همايش عنوان و اظهار كرد: برگزاري اين همايش در دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالي كشور كه بيش از 35 هزار دانشجو در آن مشغول به تحصيلند و يك هزار عضو هيات علمي و بيش از 300 استاد تمام در اين فضا مشغول به كارند يك كار لازم و ضروري به شمار ميآيد؛ چرا كه وقتي دانشجو و استاد در ميدان اصلي درگير ميشوند به پرورش سياسي مطلوب دست پيدا ميكنند. اين برنامه جزو مطالبات مقام معظم رهبري نيز بشمار ميآيد؛ چرا كه ايشان پيگيري نخبهپروري سياسي را به صورت جدي مطالبه كردهاند.
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران، همچنين در بيان دستاوردهاي اين همايش، گفت: چكيدهي مجموعه مقالات ارايه شده به اين همايش در قالب يك جلد كتاب به شركتكنندگان در اين همايش و علاقهمندان ارايه ميشود. همچنين قرار است چكيدهي اين مقالات به چهار زبان فارسي، انگليسي، عربي و فرانسه نيز منتشر شود.
كلانتري ادامه داد: از ديگر دستاوردهاي اين همايش انتشار مجموعه مقالات اين همايش در قالب دو جلد با بيش از هزار صفحه مقالات علمي و پژوهشي است.
وي انتشار مجموعه آثار ويژه را از ديگر خروجيهاي اين همايش عنوان و خاطر نشان كرد: پيش از برگزاري اين همايش بيش از 30 كارگروه دانشجويان ارشد و دكتراي دانشگاه تهران در حوزههاي مختلف زير نظر يك استاد راهنما به تحقيق و پژوهش علمي پرداختند. در اين حالت مجموعه تحقيقات پژوهشي آنها در 12 جلد منتشر ميشود كه محققان و پژوهشگران ميتوانند از اين منابع به عنوان منابع درجهي يك استفاده كنند.
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران، مخاطبان اصلي اين همايش را به سه گروه عمده تقسيم و اظهار كرد: گروه اول محققان و پژوهشگران مرتبط با نظام جمهوري اسلامي و انقلاب اسلامي هستند. اين افراد در اين همايش به ارايهي مقاله، سخنراني، برگزاري ميزگرد و مناظره ميپردازند. گروه دوم استادان و مدرسان درس انقلاب اسلامي و علوم سياسي و اجتماعي در دانشگاهها به شمار ميآيند.
وي گروه سوم را دانشجويان علاقهمند به مباحث سياسي عنوان و خاطر نشان كرد: دانشگاه تهران به عنوان سياسيترين دانشگاه كشور به شمار ميآيد كه دانشجويان علاقهمند به اينگونه مباحث از دانشگاه تهران و ديگر دانشگاههاي كشور در اين همايش حضور خواهند داشت. همچنين قرار است خروجيهاي اين همايش در آيندهاي نزديك در كتابخانهها و مراكز مختلف در دسترس همگان قرار گيرد.
به گزارش ايسنا، كلانتري در ادامه گفت: طبق فراخوان اين مقاله تاكنون 100 مقاله از سراسر كشور به دبيرخانهي همايش رسيده و علاوه بر آن 60 مقالهي سفارشي نيز مطابق با اهداف اين همايش در دسترس است كه از اين 160 مقاله حدود 100 مقاله منتشر ميشود.
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران، با تاكيد بر اينكه حضور روساي سه قوه در اين همايش براي ارايهي گزارش كار و بررسي كارنامهي جمهوري اسلامي در طول سه دههي گذشته است، گفت: در اين همايش مسوولان ارشد و سران سه قوه به عنوان مطلعترين افراد در حوزههاي مختلف دستاوردهاي نظام را تشريح و تبيين ميكنند. همچنين جمعي از وزرا نيز در اين همايش حضور دارند كه به دليل گستردگي اين مراسم اين برنامهها به طور همزمان در سه تالار برگزار ميشود.
كلانتري از حضور جمعي از مديران دولتهاي پيشين در اين برنامه نيز خبر داد و گفت: جمعي از مديران دولتهاي پيشين علاوه بر ارايهي مقالات در اين همايش به سخنراني نيز ميپردازند و يا در مصاحبههايي كه بعدا منتشر ميشود مشاركت فعال دارند. از اينرو ميتوان گفت كه اين همايش تحت عنوان نظام اسلامي و بحث دولت و قوهي خاصي مطرح نيست. بلكه بحث مجموعهي نظام اسلامي و همهي دولتها بعد از نظام اسلامي تاكنون مطرح است.
وي در ادامه تاكيد كرد: هدف از اين همايش برداشت يك رهتوشهي عيني و همهجانبه براي آغاز دههي چهارم انقلاب اسلامي است تا انشاءالله اين دهه، دههي رشد و شكوفايي و جهشهاي علمي، سياسي و فرهنگي نظام اسلامي باشد.
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران در پايان، تاكيد كرد: از آنجا كه در اين همايش قرار است رصدهاي علمي و منصفانه در رابطه با رويكرد نظام جمهوري اسلامي در طول اين سه دهه انجام شود در صورت وجود نقاط ضعف پيشنهادات موثري ارايه ميشود و محصول اين همايش مرتبط با هر دستگاه به دستگاه مربوطه ارايه ميشود. البته از آنجا كه اين محصولات بدون تحميل هزينهاي و به صورت رايگان و از سوي مجموعهي دانشگاهي علاقهمند به نظام با رويكرد عالمانه است مطمئنا دستگاههاي مختلف از آن به نحو احسن استفاده خواهند كرد.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 256]