واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سازمان محيط زيست
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان محيط زيست با تأكيد بر اينكه به زودي طرح جامع مديريت پسماند در كشور ابلاغ خواهد شد، گفت: در حال حاضر حدود 15 ميليون تن پسماند در كشور توليد ميشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، محمديزاده رئيس سازمان محيط زيست و نخستين نمايشگاه بينالمللي مديريت پسماند بازيافت كه در نمايشگاه بينالمللي برگزار شد با اشاره به اينكه موضوع پسماند بسيار مهم و پراهميت نيز است، اظهار داشت: اهميت اين موضوع براي همه مشخص شده و قانون نيز تكاليف تمامي دستگاهها را در اين خصوص مشخص كرده است.
وي تصريح كرد: موضوع پسماند يكي از مواردي است كه از چند بخش به آن ميتوان نگاه كرد به طوري كه پسماند داراي اهميت خاصي بوده و از لحاظ تكنيكي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي بايد مورد بررسي قرار گيرد.
محمديزاده اضافه كرد: در بحث پسماند بايد منابع فراهم شود ضمن اينكه بستري نيز براي حضور سرمايهگذار فراهم شود تا بخش خصوصي نيز در اين خصوص وارد شود.
رئيس سازمان محيط زيست ادامه داد: فرهنگسازي يكي ديگر از اقداماتي است كه بايد در حوزه پسماند و بازيافت به آن اشاره كرد به طوري كه با بخش فرهنگسازي از طريق رسانهها و مخصوصا رسانه ملي ميتوانيم گامهاي خوبي را در حوزه پسماند بازيافت شهري انجام داد.
محمديزاده ادامه داد: اگر با روشهاي علمي پسماندها مديريت نشوند مشكلات عديدهاي را براي جامعه به وجود ميآورند به طوري كه پسماند يك كالاي اقتصادي است و اگر درست و صحيح مديريت شود نه تنها سلامتي جامعه را به خطر نمياندازد بلكه موجب كاهش اتلاف منابع و از بين رفتن سرمايهها نيز ميشود.
رئيس سازمان محيط زيست با تأكيد بر اينكه بر اساس آخرين آمار به دست آمده در كشور روزانه 47 هزار و 500 تن در روز پسماند داريم، گفت: از اين مقدار حدود400 تن مربوط به پسماندهاي عفوني و بيمارستاني است.
وي اضافه كرد: سالانه 16 ميليون تن پسماند در كشور توليد ميشود و بر اساس قانون جامع و كافي كه داريم ميتوانيم اين پسماندها را مديريت كنيم.
رئيس سازمان محيط زيست با انتقاد از اينكه طي 10 سال اخير اين قانون به طور كامل اجرا نشده است، گفت:سازمان طي يك سال گذشته اقدامات وسيعي را براي اجرايي شدن مفاد اين قانون انجام داده است به طوري كه در حال حاضر همكاري و همگرايي خوبي بين دستگاهها وجود دارد.
محمديزاده ادامه داد: در حال حاضر موضوع توانمندسازي در مديريت پسماند در دستور كار سازمان محيط زيست قرار دارد و اميدواريم طي برنامه 5 ساله پنجم توسعه به نتايج خوبي برسيم و بخش مهمي از آنها را تا پايان سال 91 اجرا خواهيم كرد.
رئيس سازمان محيط زيست ادامه داد: سرانه زباله در كشور و به خصوص در شهرها براي هر نفر 700 گرم است و اين آمار در حالي در كشورهاي ديگر 400 گرم است و بايد در اين خصوص فرهنگسازي خوبي بين آحاد مردم صورت گيرد.
محمديزاده ادامه داد: در روستاها سرانه زباله به ازاي هر فرد بين 400 تا 420 گرم است كه كاهش زباله در جامعه نيازمند فرهنگسازي و مشاركت همه دستگاهها است.
رئيس سازمان محيط زيست اضافه كرد: طي برنامه 5 ساله پنجم توسعه اقداماتي خوبي را در بخش مديريت پسماند در نظر داريم كه در حال حاضر بسترهاي لازم براي اين كار فراهم شده است.
محمديزاده در ادامه از همكاري وزارت بهداشت براي امحاءسازي زبالههاي بيمارستاني تقدير كرد و گفت: در حال حاضر هماهنگي و تعامل خوبي بين وزارتخانهها وجود دارد به طوري كه زبالههاي بيمارستاني نيز به طور منظم امحاء ميشود.
رئيس سازمان محيط زيست تأكيد كرد: در حال حاضر 170 هزار تن پسماند كشاورزي در كشور روزانه توليد ميشود كه حجم آن بسيار بالا است و در اين خصوص نيز نگرانيهاي خاصي وجود دارد كه نيازمند به توجه بيشتر در اين بخش است.
محمديزاده اضافه كرد: در بخش كشاورزي نه تنها در زمينه كودها نگران هستيم بلكه براي خود مواد غذايي نيز نگران هستيم كه در اين بخش بايد اقدامات قابل توجهي صورت گيرد و آگاهسازيهاي لازم به كشاورزان داده شود.
وي در پايان از آمادگي ارائه طرح جامع مديريت پسماند در بخش كشاورزي خبر داد و گفت: اين طرح در يك ماه آينده تصويب و ابلاغ خواهد شد.
انتهاي پيام/
يکشنبه|ا|18|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 329]