واضح آرشیو وب فارسی:مهر: دلبري تاكيد كرد:ايجاد درآمد پايدار افق ديد مديران شهرداري را ارتقا ميدهد
ايجاد درآمد پايدار افق ديد مديران شهرداري را ارتقا ميدهد
قم – خبرگزاري مهر: شهردار قم با تاكيد بر اينكه ايجاد در آمد پايدار شهري افق ديد مديران شهرداري را ارتقا ميدهد، گفت: درآمد پايدار شهري، سبب ميشود كه مديران شهري به پروژههاي كلان و زيربنايي كه اساس شهر را بنا ميگذارد اهميت دهند.
به گزارش خبرنگار مهر، مهندس محمد دلبري، پيش از ظهر شنبه در هجدهمين نشست معاونان فني و عمراني كلان شهرهاي كشور كه با حضور معاونان فني و عمراني شهرهاي تهران، اصفهان، شيراز، تبريز، اهواز و كرج برگزارشد، گفت: به دليل نبود درآمد پايدار شهري، مديران به دنبال اجراي پروژه هاي شهري زود بازده و كم دردسر هستند كه در دراز مدت به نفع رشد عمراني و اقتصادي شهر نيست.
وي با عنوان اين مطلب كه براي اجراي يك پروژه كلان شهري هميشه با موانع و اما و اگرهاي متنوعي مواجه هستيم، افزود: اگر مي خواهيم به اهداف چشم انداز 1404 دست پيدا كنيم، بايد بتوانيم پروژه هاي زيربنايي شهري را در بهترين كيفيت و سرعت به سرانجام برسانيم.
وظيفه ما در قبال شهر قم بسيار سنگين و حساس است
دلبري با اشاره به شان و جايگاه رفيع شهر مقدس قم به نقل از روايات ائمه معصومين، بيان داشت: وقتي امام صادق(ع) ميفرمايد قم حرم اهل بيت(ع) است و يا تصوير نوراني اين خاك و بوم در معراج رسول گرامي اسلام، به مانند گنبدي در آسمان چهارم است، ديگر بايد حساب كار دست مديران استان بيايد كه چه مسئوليت و وظيفه سنگين و مهمي در قبال اين شهر و مردم شهيد پرورش دارند.
شهردار قم با تاكيد براينكه جايگاه معاونت هاي فني و عمراني شهرداري بسيار مهم و تخصصي است، اظهار داشت: اين حوزه نقش موثر و حساسي در عمران و آبادي شهر دارد و بايد جايگاه اين معاونت بيش از پيش تبيين شود.
آيت الله بهجت(ره) تكليف را براي ما روشن كرده است
وي با اشاره به اهميت عمران و آبادي شهر قم، به نقل خاطرهاي از آيت الله بهجت(ره) پرداخت و گفت: ايشان در ديدار با يكي از مديران شهري چند بار تأكيد كرده است: " عليكم بالعمران" و خواستند كه به عمران و آبادي شهرها اهميت زيادي بدهند.
دلبري اقدام عمراني را باقيات صالحاتي مهم براي مديران شهري تلقي كرد و بيان داشت: با اينكه در چند سال اخير اقدامات عمراني بسيار خوبي براي استان قم انجام شده است، اما واقعيت آن است كه اين خدمات در شان و جايگاه شهر مقدس قم نيست و بايد شهر حضرت معصومه(س) از لحاظ عمراني به سطح مطلوبي دست يابد.
ديگر دوران آزمون و خطا در اجراي پروژهها به سرآمده است
شهردار قم با ابراز خرسندي از تشكيل نشست معاونان عمراني در قم، گفت: نتيجه اين همايش بايد انتقال تجربيات و نظرات مديران شهري باشد و بتوانيم از اين نظرات براي رشد و توسعه عمران شهري قم استفاده كنيم.
وي با تاكيد براينكه زماني اين همايش ها موثر است كه كاربردي شود، افزود: همايش زماني خوب و مفيد است كه كارشناسان آن بتوانند با ايجاد برآيند و فرايند هاي لازم ارتباط دائمي و مستمر با يكديگر ايجاد كنند.
دلبري با بيان اينكه ديگر دوران آزمون و خطا در اجراي پروژههاي شهري سرآمده است، افزود: شهرداري قم به دنبال نتيجه گيري از اين همايش است و ميخواهد نتايج اين همايش به سود مردم قم باشد.
نيازمند همفكري مردم و مسئولان استان هستيم
شهردار قم با تاكيد بر اينكه نياز به همفكري و هم انديشي مديران استان و مردم هوشمند قم داريم، گفت: نبود استقرار مديريت واحد شهري خسارت هاي جبران ناپذيري را به شهر قم وارد كرده است.
دلبري با اشاره به اينكه موازي كاري، اتلاف زمان و هزينه، تاخير در سرعت انجام كار تنها بخشي از ضررهاي نبود استقرار مديريت شهري است، گفت: بارها شاهد بوديم كه خياباني با هزينه گزاف راه اندازي شده است اما به دليل نبود هماهنگي ميان ارگانها، نهادهاي ديگري براي احداث كانال برق، آب و فاضلاب، مخابرات و ... دست به تخريب اين محل تازه احداث شده زده اند.
تشريح موانع خارجي در اجراي وظايف شهرداري ها
وي با انتقاد از عدم تطابق فهرست بهاي سازماني با قيمت روز، اضافه كرد: اين امر باعث ميشود از ترس فراز و نشيبهاي ريالي با پيمانكاران و صاحبان پروژه قراردادهاي اماني ببنديم و نتوانيم يك پيمان مطمئن ايجاد كنيم.
دلبري از نبود يك قانون ثابت در مناقصهها ابراز نگراني كرد وگفت: نبايد يك شهردار در بلاتكليفي ميان قوانين موجود در وزارت كشور و شوراهاي شهر سردرگم بماند و نتواند بر محوري ثابت تصميم بگيرد.
وي از مديران ارشد كشوري خواست نسبت به توسعه اختيارات شهرداران در تعيين فهرست بهاي پروژه ها اقدام كنند و افزود: اگر اين اتفاق بيفتد ميتوانيم پيمانكاراني توانمند و دلخواه خودمان تعيين كرده و كيفيت پروژه ها را بالا ببريم.
ضرورت ايجاد بانك اطلاعاتي از پيمانكاران شايسته
مدير كلانشهر قم، به نقيصهها و مشكلات شهرداريها اشاره كرد و افزود: بايد دبيرخانه معاونت كلانشهرها تدابيري اتخاذ كند تا يك بانك اطلاعاتي قدرتمند از فهرست پيمانكاران توانمند ايجادكرده و بتوانيم پيمانكاران شايسته را شناسايي و احصاء كنيم.
دلبري از نابساماني مصالح آسفالت پروژهها بعد از هدفمندي يارانهها گلايه كرد و گفت: قير بعد از هدفمندي يارانهها و واگذاري به بورس بسيار گران شده كه اين مساله دامنگير شهرداريها و پيمانكاران است.
وي ايجاد يك آزمايشگاه پيشرفته و تخصصي در كلان شهرها براي كيفيت سنجي آسفالت را ضروري خواند و افزود: حدود 40 درصد پروژهها با مصالح آسفالتي سرو كار دارد و بايد اين مصالح كيفي شود تا عمر پروژهها بيشتر شود.
ضرورت استخدام ناظرفني در همه پروژه هاي شهري
دلبري بر ضرورت استخدام يك ناظر كيفي و فني بر پروژه ها تاكيد كرد و گفت: چرا از كيفيت و ارتقاي فني و مهندسي پروژهها غافل هستيم و به فكر استاندارد سازي عمراني و زماني پروژهها كه از جيب بيت المال هزينه ميشود، نيستيم؟
نمونه آوردن يك كشور خارجي در اجراي بهينه پروژه ها شرم آور است
شهردار قم بر به روز بودن اطلاعات و دستاوردهاي معاونت هاي فني و عمراني شهرداريها تاكيد كرد و گفت: براي ما بسيار شرم آور است كه برخي به ما بگويند كه كشورهايي مانند چين پروژههاي خود را در بهترين كيفيت و در اسرع وقت در اختيار مردم قرار ميدهند اما در ايران دچار يك فرسايش زماني و هدر روي مالي هستيم.
دلبري از اهميت نگهداري پروژهها بعد از تاسيس و راه اندازي آن گفت و افزود: متأسفانه ما براي نگهداري تخصصي و عمراني پروژهها بعد از تاسيس برنامه اي نداريم كه اميدوارم در اين نشست بتوانيم براي اين خلاء چاره اي اساسي بينديشيم.
وي يكي ديگر از نقاط ضعف پروژه هاي شهري را عدم برنامه ريزي صحيح در استفاده از ماشين آلات پيشرفته اعلام كرد و بيان داشت: گاهي اوقات خود ماشين آلات دچار نقايصي است كه باعث اخلال در اجراي پروژه مي شود.
مهندسي ارزش يك اصل اجتناب ناپذير است
شهردار كلانشهر قم، زير بناي توسعه و گسترش عمراني كشور مهندسي ارزش است، اظهار داشت: معاونت فني و عمراني شهرهاي كلان بايد به دنبال برنامه ريزي مفصلي براي ايجاد فرهنگ بهره وري از سرمايه باشند و بتوانند پروژه ها را از لحاظ مالي و زماني به نقطه تعادل و سود آوري برسانند.
دلبري ديگر وظايف معاونت فني و عمراني را بهينه سازي تاسيسات در فضاي سبز شهري عنوان كرد و گفت: خوشبختانه شهرداري قم در تفكيك آب خام از آب شرب در استفاده براي فضاي سبز عملكرد خوبي داشته است و اين بهينه سازي در مصرف درست آب شرب و ارتقاي سطح سلامت و بهداشت استان تاثير بسزايي داشته است.
وي از لزوم اجراي مديريت كنترل پروژه در سطح معاونتهاي فني و عمراني شهرداريها خبر داد و بيان داشت: يك پيمانكار بايد هميشه بداند كه سيستمهاي سخت افزاري و نرم افزاري پيشرفتهاي است كه كار و زمان پروژه را به مقياس ميآورد و فعاليتش تحت كنترل يك مديريت قوي است تا پروژه دچار فرسايش و بگير و نگير نشود.
مردم قم منتظر نتيجه اين نشست به نفع عمران شهر خود هستند
شهردار قم يكي از وظايف فراموش شده اما مهم معاونت هاي فني و عمراني را ياد آور شد و افزود: كساني كه در اين معاونت فعاليت مي كنند بايد بدانند كه در تامين منابع پروژه دخيل و مسئول هستند و بايد در ارتقا كيفيت و تسريع پروژه احساس مسئوليت كنند.
دلبري با تاكيد براينكه به دنبال نتايج كاربردي از اين نشست به نفع پروژه هاي شهري قم است، ادامه داد: اولويت بندي نيازهاي عمراني شهر، بايد يكي ديگر از نتايج اين نشست باشد تا بتوانيم با مديريت پروژه ها بهترين و ارزان ترين كار را به مردم عزيز و ارزشي قم تحويل دهيم.
© 2003 Mehr News Agency .
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]