واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: حدود 12 هزار و 200 كانون در مساجد كشور فعال هستند
سبزوار – معاون اداري مالي و مسوول امور استانهاي ستاد عالي كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد كشور گفت: كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد كشور از حدود دو هزار و 400 كانون در سال 84 به حدود 12 هزار و 200 كانون در حال حاضر افزايش يافته است.
به گزارش ايرنا ،"عبدالحسين آل محمد" روز پنجشنبه در همايش مديران ، رابطان و ائمه جماعات كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد و تجهيز و افتتاح 56 كانون فرهنگي و هنري مساجد در سبزوار، افزود: عنايت مجلس و دولت تاثير ويژه اي در جهش تعداد اين كانون ها داشت.
وي با اظهار اينكه عمده فعاليت هاي اين حوزه از نظر كمي و كيفي مربوط به دوران دولت هاي نهم و دهم است اعلام كرد: تا پايان برنامه پنجم توسعه بايد حداقل 25 درصد مساجد كشور داراي كانون هاي فرهنگي و هنري باشند.
وي از تاسيس پنج هزار كتابخانه مخزن دار در جوار مساجد و پنج هزار كتابخانه باز در شبستان هاي مساجد كشور هم خبر داد .
آل محمد به سياست اين ستاد براي ايجاد كانون هاي تخصصي در حدود 16 موضوع اشاره كرد و گفت: تاكنون حدود 500 كانون تخصصي در كشور ايجاد شده و تعداد آنها تا پايان امسال به 780 كانون مي رسد.
وي هدف از ايجاد اين كانون ها را برون سپاري بخشي از فعاليت ها و ارائه خدمات عمومي برشمرد.
وي از در حال تاسيس بودن 100 كانون ويژه مصلي در جوار مصلي هاي كشور در سال جاري هم خبر داد و افزود: همچنين امسال براي نحستين بار كانون هاي فرهنگي و هنري در مساجد دانشگاهي به منظور استفاده از پتاسيل دانشجويان در حال شكل گيري است.
مسوول امور استان هاي ستاد عالي كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد كشور از 25 هزار مسجد به عنوان مركز تلاوت نور ياد كرد و گفت: در اين مساجد در بين دو نماز حداقل يك صفحه قرآن تلاوت مي شود كه اين مراكز به سرعت در حال توسعه هستند.
اين مسوول با اشاره به ايجاد مظاهر مختلف شهري از جمله برق ، تلفن ، اينترنت و ... در روستاها، افزود: توسعه فرهنگي مساله اي است كه بايد در روستاها بيشتر به آن پرداخته شود.
وي با اشاره به وجود چهار هزار كانون فرهنگي و هنري در مساجد روستايي و جايگاه ويژه آنها براي توسعه فرهنگ در روستاها افزود: اين مساله امسال به عنوان يك تكليف به ستاد عالي كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد كشور سپرده شد.
آل محمد همچنين 18درصد از بودجه شاخص هاي فرهنگي را سهم حوزه فرهنگ ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامي برشمرد و افزود: بر اساس قانون مصوب اين 18 درصد به ادره كل ارشاد ، كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد و حوزه قرآني تعلق مي گيرد كه اين نگاه مي تواند سهم خوبي را عايد اين كانون ها و توسعه آنها كند.
وي فلسفه ايجاد كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد را جذب مردم و جوانان ونوجوانان ، فشرده سازي صفوف نماز جماعت و آماده سازي جوانان براي مقابله با توطئه هاي دشمنان عنوان و بر درك بهتر از مساجد و روآوردن بيشتر به آن تاكيد كرد.
اين مسوول با اشاره به اشكال جديد فتنه ها و توطئه هاي دشمنان ،افزود: امروز براي مقابله با اين تهاجم ها بايد همه فعاليت ها را به سمت استفاده از ظرفيت هاي مساجد ، نيرو سازي با بهره گيري از ويژگي هاي آنها ، بهره گيري از كلام نور و فعاليت هاي محتوايي در اين مكانها سوق داد.
وي پتانسيل هاي شهرستان سبزوار از جمله پيشينه تاريخي ، جايگاه مذهبي و جايگاه مديريت سياسي آن به عنوان معاونت استانداري را از عوامل افزايش كانونهاي مساجد شهرستان از 13 كانون در سال 88 به 82 كانون در سال جاري ذكر كرد.
وي با اشاره به وجود 318 مسجد در اين شهرستان شرط نخست تاسيس كانون در مساجد را تقاضاي روحاني مسجد عنوان كرد.
مسوول دبيرخانه كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد استان خراسان رضوي هم با تقدير از استاندار اين استان براي اختصاص 20 ميليارد ريال اعتبار و ايجاد 500 كانون فرهنگي و هنري در مساجد استان در سال گذشته ،گفت: امسال هم اين مسوول همين مبلغ را براي كانون ها در اختيار قرار خواهد داد.
" محمد حسين عبداللهي" افزود: بيش از پنج هزار مسجد در استان داريم كه هنوز در يك هزار و 100 مسجد كانون فرهنگي و هنري ايجاد شده است.
7501/7499/659/330
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30750886
پنجشنبه|ا|15|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]